A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2014.10.06, 09:42:00 | Utolsó módosítás: 2014.10.06, 09:42:00

Cimkék:

A Talmácsi Racing 14 éves magyar tehetsége, Somosi Alexander pontszerzéssel zárta a FIM Superbike Világbajnokság hivatalos utánpótlás-szériájaként futó European Junior Cup 2014-es évadát, miután a Magny-Cours-i záró futamon zuhogó esőben a 14. helyen végzett. Ez volt élete első esős versenye.

 

Alexander idén év közben, a misanói forduló alkalmával csatlakozott be a sorozatba, mivel ekkor töltötte be az induláshoz szükséges alsó korhatárt, 14. életévét. Második versenyén, Portimaóban már a 15. helyen ért célba, amivel a sorozat történetének legfiatalabb pontszerzője lett. A mostani záró fordulón ezt fejelte meg egy 14. hellyel, így összességében 3 ponttal zárta élete első nemzetközi idényét. Ennél sokkal fontosabb viszont, hogy a versenyhétvégék alkalmával rengeteget tanult és fejlődött, és ezen az úton szeretne haladni tovább felfelé.  
 
Talmácsi Gábor, csapatfőnök
„Ez volt Alexander élete első esős versenye. Otthon ugyan gyakorolt már ilyen körülmények között, de egy verseny mindig más, ezért arra kértem fejezze be a versenyt, hogy minél több tapasztalatot tudjon gyűjteni. Ezt a kérést ő megfogadta, és egy darabban célba hozta a motort a 14. helyen, így pontszerzéssel búcsúztattuk az évet. A tempója még elmaradt az elvártaktól, kell még gyakorolnunk esőben, de így elsőre nagyon jól megoldotta ezt a feladatot, ezért büszkék vagyunk rá. Összességében egy jó zárása volt az a hétvége az idei évnek, készülünk a következő idény megmérettetéseire.”
 
Somosi Alexander (EJC, 14. hely)
„Nagyon nagy kihívás volt számomra ez a verseny, mert tényleg nagyon nehéz esőben motorozni. A versenyt megelőzően összesen egyszer mentem eddig életemben esőben, de az is egy otthoni edzésen volt, úgyhogy Gábor tanácsának megfelelően elsősorban a tapasztalatszerzés céljával álltam most rajthoz. Örülök, hogy célba értem, és sikerült pontszerzéssel zárnom az évet. Úgy gondolom, ez az idény jó volt arra, hogy beleszokjak a nemzetközi mezőnybe, és szerintem sokat sikerült fejlődnöm. Köszönöm a csapatnak a lehetőséget és az egész éves munkát, mostantól együtt készülünk tovább az új év kihívásaira.”
 
szöveg: Talmácsi Racing
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.