A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 18., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2014.04.15, 10:15:00 | Utolsó módosítás: 2014.04.15, 10:15:00

Cimkék:

Juhász Dávid #92 és új csapata a Moto ONE a csütörtöki sajtótájékoztatóját követően péntek reggel érkezett meg az IMRC (International Motorcycle Race Chapionship) bajnoság nyitófutamára, a szomszédos Slovakia Ring-re. A munkát szinte a nulláról kezdtük, mert a motor csak egy hete érkezett meg, szinte még meleg volt. A péntek a pályára érkezett új alkatrészek beszerelésével telt, illetve a megfelelő alapbeállítások megtalálásával. Szombaton mindössze egy szabadedzés, egy időmérő edzés és persze az első futam alkotta a hivatalos programot. A közel sem tökéletes futómű és a kb. 40 lóerővel gyengébb, teljesen széria motorblokk ellenére a 6. rajtkockát, tehát egy második soros rajthelyet sikerült szereznünk az igen népes mezőnyben. Egy jó rajtot követően, ádáz küzdelemben a 7. helyen intették le Dávidot. A jelenlegi technikai hátterünket tekintve ez mindenképpen egy jó eredmény, ahonnan persze van hová fejlődnie a csapatnak. 

Vasárnap következett a második forduló, szinte a szombatival teljesen megegyező program szerint. Az idő nem volt olyan kegyes hozzánk, mint az előző nap. Gyakran szemerkélt az eső és erős szél fújt. A motor futóművén sokat sikerült javítanunk, így mindössze 7, azaz hét századmásodperc híján nem fértünk be az első sorba, így az ötödik helyről, a második sor széléről rajtoltunk. A futam kezdetére teljesen beborult az ég és el is kezdett szemerkélni az eső, de legtöbben így is a teljesen sima, „SLICK” gumit választották. Dávid egy bravúrosan jó rajt után elsőként fordult a cél végén. A második kanyarban szinte már állt a víz a pályán és a forszírozott tempó eredménye egy esés lett. 

Csapatunk jelmondata:

„Nem azaz erős aki sosem esik el, hanem az aki mindig fel tud állni!” – tehát folytatjuk a megkezdett munkát és a következő futamra, ami már Alpok-Adria futam lesz az olaszországi Adria Raceway-en, újult erővel és még vagy plusz 30-40 lóerővel felvértezve érkezünk majd, hogy elfoglaljuk a dobogós helyek egyikét...


Moto ONE - HONDA Racing kommunikáció

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.