A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2014.04.16, 14:19:00 | Utolsó módosítás: 2014.04.16, 14:19:00

Cimkék:

Jól kezdődött Csányi Gergő 2014-es éve, a fiatal motoros ugyanis a magyar bajnokság szezonnyitójának mindkét megmérettetésen pontot szerzett, miközben rengeteg tapasztalatot gyűjtött új kategóriájáról és versenygépéről.

 

Gergő 2013-ban másodikként végzett az Alpok-Adria 125-ös géposztályának pontversenyében, az év végén pedig úgy döntött, elhagyja a legkisebb kategóriát és a hatszázasok mezőnyében folytatja pályafutását.

 

Legelső futamát a tavalyi magyar bajnokság utolsó fordulóján teljesítette egy Honda nyergében, első teljes szezonjának viszont egy Triumph Daytonával vágott neki, versenyzését pedig a nemzetközi szintéren is érdekelt H-Moto Team támogatja.

 

Az idei évad első viadalát a múlt hétvégén rendezték, mégpedig Szlovákiában, ahol a magyar bajnoki mezőny mellett az IMRC (egy magyar, román, szlovák, cseh és lengyel versenyzőknek kiírt nemzetközi sorozat) legjobbjai is képviseltették magukat. Gergő a szombati versenyen a hetedik, a vasárnapi futamon pedig a nyolcadik helyet tudta megszerezni, és, amit még ennél is fontosabbnak tart folyamatosan gazdagíthatta ismereteit új kétkerekűjéről és a stock600-as géposztályról, melyben 2014-ben bevallottan tanulóévét tölti, így továbbra is a rutinszerzés a legfőbb célja.

 

„Jól kezdődött a hétvége, hiszen már péntek este pályára tudtam lépni, és végre kipróbálhattam a versenymotoromat. A szombati szabadedzés még egy kicsit fura volt, mert szoknom kellett a gépet, de szerencsére hamar megtaláltuk a közös hangot, és az időmérőn már minden jobban ment. Magabiztosan vártam tehát a szombati futam startját, a rajtot azonban elrontottam, és a hiba miatt több pozíciót is veszítettem. Szerencsére később vissza tudtam zárkózni a többiekre, akikkel végig nagy csatát vívtam. Boldog voltam az eredményemmel, a magyar bajnoki értékelésben ugyanis egy hetedik helyet szereztem, és ami talán ennél is fontosabb a futam során három másodpercet is gyorsultam” - kezdte beszámolóját a fiatal motoros.

„A vasárnapi szabadedzésen sikerült megfelelő időt futnom, a kvalifikáción pedig hat tizedet javítottam a szombati eredményemen. Maga a futam is pozitívan indult, hiszen ezúttal jól startoltam és egy egész sort magam mögé tudtam utasítani, később azonban rengeteget küszködtem, hiszen nem volt megfelelő a futóművem. Ismét nagy csata alakult ki a mezőnyben, de a problémám miatt nem tudtam előrébb kerülni, így végül nyolcadik lettem. Összességében elégedett vagyok, és örülök, hogy meg tudtam méretni magam az országos bajnokságban! A következő hétvégét már most izgatottan várom” - zárta gondolatait Gergő.

 

 

forrás: www.motorsportal.hu

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.