A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 26., péntek
Hírek

Mostban kizárólag Gyutai Adriánra koncentrál a Tomracing Motorsport Team, ám az év hátralévő részében minden versenyzőjükre maximálisan odafigyelnek

Zólyomi Andrea | 2014.07.28, 09:13:00 | Utolsó módosítás: 2014.07.28, 09:13:00

Cimkék:

Eddig felemás évet tudhat maga mögött a Tomracing Motorsport Team. Vannak kiugró eredményeik, míg vannak olyan szakágak, ahol az év elején többet reméltek. A technikai gondoktól sem mentes időszak után pozitívan várja a folytatást Miklósy Tamás, a csapat tulajdonosa, aki elárulta, az utánpótlás terén is hosszú távú terveik vannak.

 
Lassan véget ér a nyári szünet. Hogyan látja, a csapat miként teljesített az első félévben?
 
Miklósy Tamás: - A csapat egysége talán most a legerősebb. Idén eljutottunk arra a szintre, amikor már mindenki magáénak érzi a Tomracinget, és egymásért is küzdenek a versenyzőink. Ránk is jellemző immár a „Mindenki egyért, egy mindenkiért” szlogen. Ha szakágakra bontom, akkor a fő irányvonalunkon, a gyorsasági motorsportban teljesítünk idén a legjobban, ahol Gyutai Adrián tehetsége és a kemény munka kezdi meghozni a gyümölcsét, így csodás eredmények születtek. A drift területén sajnos megint nem sikerült a várt áttörés, de ez leginkább a technikai gondoknak tudható be. Mindkét versenyzőnknek az új autók és a fejlesztések gyerekbetegségei ellen kellett a legnagyobb csatákat megvívni, de talán hamarosan Radír és Csabi is stabil technikát tudhat magáénak. Ami a Stunt-ot illeti, Kulman Miki szintén új motorral kezdte az évet, de nála szerencsére kevesebb technikai gond jelentkezett, hamar összeszokott a motorjával, így az év végén a dobogós reményeiről sem kell lemondania. A Drag "részlegünk" parádésan teljesít, bár itt is történtek technikai problémák, aminek következtében Kohári Zoltán, a Dragacs névre hallgató szörnyeteggel Kunmadarason a falnak ütközött. Eddig hozta Zoltán a győzelmeket, de most a javításoktól függ, hogy a Hockenheimben rendezendő Eb-futamra sikerül-e a kijutás. Összességében sikerekből és kudarcokból is egyaránt jutott nekünk.
 
A fent említett nehézségek hatására változtattak-e az év eleji célkitűzéseken? Vagy még mindig tarthatónak véli azokat?
 
Miklósy Tamás: - Az év elején mindig vannak célkitűzések, amiket van, hogy az élet felülír. Adrián olyan szenzációsan fejlődik, amiben nem reménykedtünk, más sportágainknál viszont többet vártunk a szezon kezdetekor. Azt gondolom, hogy mindig minden okkal történik. Volt, amiből tanultunk, volt, amiből erőt merítettünk. Ha a kitűzött célokat nem is teljesítjük pontosan, de panaszra, remélhetőleg nem lesz majd okunk. A csapat versenyzői mindig a maximumot nyújtják és így csak idő kérdése, hogy mikor születnek további sikerek.
 
 
A Tomracing Motorsport Team átlépte-e azt a szintet, hogy ne csak itthon, hanem nemzetközi szinten is bizonyítson? 
 
Miklósy Tamás: - A Tomracing lépésről-lépésre haladva, folyamatosan fejlődik. A stabilitást jelentő alapok már megvannak, amik szükségesek a hosszú távú és sikeres működéshez. Adrián bebizonyította, hogy a nemzetközi mezőnyben is megállja a helyét, mivel jelenleg is vezeti az Alpok-Adria és az IMRC nemzetközi sorozatot. A jövőben magasabb szintre kell lépnie. Több bajnokság is szóba került a jövő évre, de döntés még nem született az ügyben. A drifteseinknél az elsődleges a stabil technika, ha ez meg van, akkor jöhetnek rangosabb, akár nemzetközi versenyek. Kulman Miki és Kohári Zoltán már bizonyított, hiszen Mikinek van egy világbajnoki 5. helye, míg Zoltán a Dragaccsal tavaly a hockenheimi Eb-futamon lett harmadik.
 
Mennyire változott meg a csapatfőnöki feladatköre azzal, hogy egyre több irányba terjeszkedik a csapat? 
 
Miklósy Tamás: - A feladataim eléggé összetettek és folyamatosan változnak. Szerencsémre azért könnyebbséget jelent, hogy a csapaton belül önálló egységekként tudnak működni a szakágak. Sokszor kell felügyelni, irányítani a versenyzőket, de a feladatok nagy részét sokszor egyedül végzik. Ezeken a szervezési feladatokon túl is marad bőven tennivalóm, és a csapat működtetése teszi ki a mindennapjaimat.
 
Ha egyet választania kéne, melyik lenne az a pillanat, amit kiemelne az idei szezon eddigi részéből?
 
Miklósy Tamás: - Egyet nehéz lenne választanom, mert szerencsére több boldog pillanat is volt idén. Választhatnám azt a pillanatot, amikor saját kamionnal jelentünk meg a márciusi kiállításon, vagy azt, amikor pályarekordot, futamgyőzelmeket értünk el és Adriánnak szólt a magyar himnusz. De az is felejthetetlen számomra, amikor az éjszakai driftversenyen két versenyzőnk csatázott egymással egy szenzációsat... Mind-mind felejthetetlen és örömteli pillanat volt!
 
Egyre több olyan versenyzője van a csapatnak, akikkel el lehetne járni bemutatókra. Vannak-e ilyen irányú tervei a Tomracingnek?
 
Miklósy Tamás: - A csapat egyik irányvonala mindenképpen azok a technikai sportágak lettek, amik nagyon látványosak és nagy tömegeket vonzanak. Tartottunk eddig is rendezvényeket, amelyek zártkörűek voltak, de most már olyan palettával rendelkezünk, hogy egy elég komoly technikai bemutatót vagy akár egy egész sportnapot is meg tudnánk tartani. Volt olyan megrendelésünk, ahol erre volt igény, és ha hasonló felkérést kapunk, természetesen örömmel állunk a feladat elé.
 
A csapatnak az utánpótlás kategóriákban jelenleg nincsenek versenyzői. Figyelik a fiatalokat?
 
Miklósy Tamás: - Az utánpótlás fontos a számunkra, és nagy figyelemmel kísérjük a tehetségeket. Tervezzük, hogy ezen a téren is előre lépjünk, sőt már folyamatban is vannak ezek az egyeztetések. Ezen a téren is hosszú távú és nagyon komoly terveink vannak, amiket tudatos lépésekkel kívánunk megvalósítani.
 
A hétvégén a csehországi Mostban folytatódik az Alpok-Adria Bajnokság és az IMRC nemzetközi sorozat. Mit vár a hétvégétől?
 
Miklósy Tamás: - A hétvégi futamon egyedül Gyutai Adrián fogja a csapatunkat képviselni. A többi versenyzőnknek bizonytalan volt a részvétele, és sajnos nem is sikerült összeegyeztetni más teendőikkel. Ez sajnálatos, viszont így Adriánra jobban tudunk összpontosítani. Bízunk benne, hogy töretlen marad a lendülete, és ismét szenzációsan motorozik majd.
 
szöveg: Tomracing Motorsport Team
fotó: Molnár Ádám
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.