A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2014.07.28, 09:29:00 | Utolsó módosítás: 2014.07.28, 09:29:00

Cimkék:

A mögöttünk hagyott hétvégén rendezték az Alpok-Adria Bajnokság és a magyar nyílt gyorsasági-motoros bajnokság csehországi fordulóját, amelynek vasárnapi zárónapján is hárman vettek részt a H-Moto Team színeiben: Győrfi Alen és Kovács Bálint egy-egy ötödik helyet szerzett, míg Csányi Gergőnek a rengeteg műszaki hiba ellenére is összejött a pontszerzés.
 
Vasárnap rendezték az Alpok-Adria Bajnokság és a magyar nyílt gyorsasági-motoros bajnokság csehországi állomásának utolsó napját, amelyen a H-Moto Team továbbra is három versenyzővel képviseltette magát: a Superstock 600-as kategória mezőnyében Győrfi Alenért és Csányi Gergőért, míg a 125 köbcentisek között Kovács Bálintért szoríthattunk. Nem sikerült azonban mindenkinek ugyanolyan jól az utolsó verseny.
 
Győrfi Alen, akárcsak szombaton, vasárnap is végül egy ötödik helyet gyűjtött be az Alpok-Adria értékelésében, ám elmondása szerint ezúttal közelebb került a dobogóhoz, ugyanis tartani tudta a lépést az élmezőnnyel. A porckorongsérv és a korábbi kézműtét szövődményeként megjelenő ideggyulladás azonban rányomta a bélyegét a hétvégéjére, s a továbbiakban főként a rehabilitációé lesz majd a főszerep a motoros számára.
 
Csányi Gergő nem túl szerencsés napot teljesített Mostban: a fiatal versenyző tulajdonképpen egész nap műszaki problémákkal küzdött, így kisebb csodaként lehet értékelni azt is, hogy sikerült számára a pontszerzés. Az IMRC Cupban ráadásul rajthoz sem tudott már állni, így számára összességében mindenképp negatívan zárult a csehországi kirándulás.
 
Kovács Bálint számára azonban sokkal pozitívabban alakult a vasárnap: bár a motorbeállítások nem sikerültek tökéletesen, a mindössze 12 éves pilóta így is szerzett egy ötödik helyezést az Alpok-Adria értékelésében. Ezzel az összetett tabellán továbbra is őrzi a második pozíciót a fiatal tehetség, s edzője, Szilner János szerint a következő, lengyelországi helyszín még inkább kedvezhet majd nekik, s a mostani ötödik hely is csak a korábbi remek eredmények tükrében érhette csalódásként a versenyzőt.
 
Győrfi Alen
„A reggeli warm upon még szerettünk volna állítani a motoron, ám sajnos hét-nyolc perccel előbb leintették az edzést, így maradtak a korábbi beállítások a versenyre. A futamon sikerült ismét az ötödik helyet megszereznem az Alpok-Adria értékelésében, de ezúttal közelebb tudtunk kerülni a legjobbakhoz, ugyanis rajta tudtam maradni az első bolyon, amely a dobogóért küzdött, így összességében mindenképp pozitív hétvégét zártunk. Most azonban a rehabilitációé lesz a főszerep, a bemelegítésen ugyanis újra előjött a kézműtétem szövődménye: kiderült, hogy egy ideg gyulladt be, amely a huzamosabb terhelések esetén érződik, ezért volt az, hogy a verseny felénél elkezdtem valamelyest leszakadni. Úgy érzem, ez az év már erre fog rámenni, illetve a felzárkózásra, és majd jövőre lehetünk igazán versenyképesek.”
 
Csányi Gergő
„Sajnos egész nap műszaki hibákkal küzdöttem. Emiatt az IMRC Cupban már nem is tudtam rajthoz állni, pedig a szabadedzésen már a második legjobb idő volt az enyém, így jó esélyem lett volna a dobogóra is. A pontszerzés érdekében azért elindultam, amit aztán sikerült is elérnem, de az IMRC Cupban már nem tudtam rajthoz állni.”
 
Szilner János, Kovács Bálint edzője
„Szombat este még dugattyút cseréltünk a motoron, ezzel akartunk javítani az erején, ez azonban nem sült el jól, ugyanis a reggeli edzésen csupán három kört tudtunk megtenni. Ezt követően újabb szerelés következett, és sikerült is összeraknunk a gépet a versenyre. A karburáció ugyanakkor lehetett volna jobb: a mai köridők rosszabbak voltak, mint a szombatiak – igaz, a mezőny nagy része sem tudott javítani. Végül Bálint az ötödik helyen ért célba a futamon az Alpok-Adria értékelésében: nagy csatát vívott ezért a helyezésért, de a végén stabilan hozta az eredményt, amely az IMRC értékelésében a második pozíciót jelentette számára. Az összetettben továbbra is tartja a második helyet az Alpok-Adrián, míg az OB-n a tabella harmadik helyét foglalja el a 125 köbcentisek között. A következő állomás Poznan, amely állítólag egy technikás pálya, amely még jól is jöhet nekünk. Bálint nagyon magasra helyezte a lécet a szezon korábbi részében, ezért csalódásként érhette a mostani ötödik hely, de az egész hétvégén folyamatosan fejlődött, így elégedettek lehetünk.”

 

szöveg: H-Moto Team

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.