A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2014.08.28, 10:48:00 | Utolsó módosítás: 2014.08.28, 10:48:00

Cimkék:

Az előttünk álló hétvégén kerül sor a magyar nyílt gyorsasági-motoros bajnokság ötödik fordulójára, amelynek helyszíne az a Pannóniaring lesz, ahová májusban már egyszer ellátogatott a mezőny. A H-Moto Team ezúttal két versenyzővel képviselteti magát: Győrfi Alen és Kovács Bálint is újra a legjobbak között szerepelne.
 
Az Ostffyasszonyfán található Pannóniaring ad otthont a magyar nyílt gyorsasági-motoros bajnokság ötödik fordulójának, amelyet az előttünk álló hétvégén rendeznek meg a motorosok számára. A 4740 méter hosszú aszfaltcsíkra nem először látogat el idén a mezőny, hiszen május végén, az Alpok-Adria Bajnokság keretein belül már versenyeztek ugyanitt a pilóták. A H-Moto Team ezúttal két taggal képviselteti majd magát: a Superstock 600-asok között Győrfi Alen, a 125 SP kategóriában pedig Kovács Bálint száll majd harcba a minél jobb eredményekért.
 
Győrfi Alen májusban harmadik tudott lenni a Pannóniaringen a magyar bajnokság értékelésében, így jó emlékekkel érkezhet meg a mostani fordulóra. A korábbi 125-ös Európa-bajnok kezének állapota ráadásul szintén javult a két héttel ezelőtti hungaroringi megmérettetés óta, így a motoros bízik benne, hogy újfent az élmezőnyben harcolhat majd, akár száraz, akár vizes pálya fogadja majd őket – az előrejelzések szerint ugyanis jó esély van a csapadékra a versenyhétvége folyamán.
 
Kovács Bálint szintén ambiciózus célokkal érkezik meg a Pannóniaringre, ahol májusban már egyszer dobogóra tudott lenni. A 13. életévét éppen ma, azaz szerdán betöltő pilóta ezt szeretné szombaton is megismételni (számukra csak egynapos lesz ez a hétvége), hogy még a mostani harmadik helyezésnél is előkelőbb pozícióban zárhassa pályafutása első nagypályás szezonját.
 
Győrfi Alen
„Szerencsére a kezem állapota javult a legutóbbi, hungaroringi forduló óta, a derekam pedig többé-kevésbé stagnál, szóval ilyen szempontból pozitívan tekintek előre a mostani hétvégére. Az előrejelzések szerint eső várható a térségben, szóval erre is fel kell készülnünk. Alapvetően szeretek esőben motorozni, ugyanakkor szeretném, ha szárazon is az élmezőnyben tudnánk lenni, a célunk ugyanis az, hogy visszakerüljünk oda, ahol a helyünk van.”
 
Kovács Bálint
„Vártam már, hogy visszatérjünk erre a pályára. Májusban ismertem meg, azóta is voltunk edzeni itt, így most ez egy olyan verseny lesz, amikor nem teljesen ismeretlen pályán kell mennem. Ha jó lesz a motorom, remélem, meg tudom mutatni, hogy az előző verseny óta fejlődtem, és dobogón tudok végezni.”
 
Szilner János, Kovács Bálint edzője
„A hungaroringi eseményeket éppen csak, hogy kielemeztük, kipihentük magunkat, máris itt a következő IMRC forduló, ami egyben magyar bajnoki futam is. Itt jelenleg a harmadik pozíciót foglaljuk el, de nem titkolt célunk a hétvégén előrébb lépni, hogy a végelszámolásnál szebb legyen az az érem. Pár dolgot fejlesztettünk a motoron, a beállítások még folynak, csütörtökre összeáll a technika. Mivel egynapos lesz a rendezvény a 125SP kategóriának, így nem lehet sokat állítgatni, áttételezni, hanem készen kell megérkezni. Az edzéseken és a májusi versenyen szerzett tapasztalatok segítenek, így nem lehetetlen egy jól beállított motorral felvenni a harcot az ellenfelekkel.”
 
H-Moto Team
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.