A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2022. július 04., hétfő
Enduro Hírek
/ 39 oldal

Zólyomi Andrea | 2022.06.22, 12:01:00 | Utolsó módosítás: 2022.06.22, 12:01:00

Cimkék:

Végre valahára teljesült Hertlik Donoven álma, és egy minden gondtól mentes hétvégét tudott teljesíteni a Parádon rendezett enduro magyar bajnoki viadalán. Az endurocross korábbi háromszoros magyar bajnoka pazarul teljesítette a kétnapos viadalt, és ennek meg is lett a jutalma: kategóriájában a második helyen végzett.
 
 
 
Noha a szakításról általában negatív élményeink lehetnek az életben, ám Hertlik Donoven vélhetően ennyire még nem őrült annak, hogy sikerült végre szakítania Miss Balszerencsével. Ráadásul mindezt a számára még új szakágban, az enduróban. Fokozatosan tanulja a sportágat, és az idei két negyedik helye után egészen parádés versenyzéssel megszerezte első dobogóját Parádon, ahol a második helyen végzett az enduro bajnokság legutóbbi versenyén.
 
 
Szépen-lassan belejövök az enduróba is, és a hétvégi parádi verseny megmutatta, bizony jó úton járok. A pályabejárás után úgy gondoltam, hogy ez most jó lesz, és végre kijöhet nekem is a lépés hosszú idő után. Patakos medres szakaszok, nagy felfutók és kemény, poros egyenesek váltották egymást a kijelölt pályán, ami már a rajt előtt is nagyon tetszett nekem. Nem egyszerű terhelés várt a mezőnyre, hiszen mindkét nap közel 12 óra és 270 kilométer várt ránk. Szombaton nagy hőségben és porban sikerült elég jó mért időket futnom, és ennek köszönhetően a második helyen vártam a folytatást, igaz, a mögöttem lévő ellenfelemmel szemben mindössze négy másodperc volt az előnyöm. Másnap hiba nélkül, és ami a lényeges, gyorsan mentem végig a pályán, így megőriztem a második helyemet, ráadásul a harmadik helyezettre sikerült húsz másodpercet vernem. Most egy kis pihenő következik, majd egy hónap múlva újabb enduro bajnoki jön Varsányban! – állította Donoven.
 
 
A Korda Racing csapattulajdonosa úgy véli, eljött Donoven ideje, és az év második felében képes lesz azokra az eredményekre, ami benne van versenyzőjében.
 
 
„Mindig tudtam, éreztem, ha egyszer véget ér Donoven balszerencséje, akkor remek eredményekre lehet képes. És tessék! Ráadásul a számára még kicsit idegen enduróban, ami természetesen még nagyobb öröm a számunkra. Most már azt mondom, ha csak rajta múlik az, hova fog eljutni, bizony a csúcs meghódítását sem tartom kizártnak” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.
 
 
Fotó: Korda Racing Kommunikáció/Balaska Márk és Maruzs Dominik 

Zólyomi Andrea | 2022.06.15, 11:25:00 | Utolsó módosítás: 2022.06.15, 11:25:00

Cimkék:

Nagyon várta a Szlovákiában rendezett enduro magyar bajnoki következő viadalát Hertlik Donoven. A Korda Racing háromszoros magyar bajnok endurocrossosa végre úgy tudott teljesíteni egy verseny a számára kicsit még idegen szakágban, hogy nem ült mögötte a motorján Mr. Pech. Folyamatosan javított a két nap alatt az időeredményén, így sikerült ismét a dicséretes negyedik helyen végeznie.
 
 
 
Noha a sok balszerencse és technikai gond mellett eddig remekel Hertlik Donoven az idei bajnoki szezonban – endurocrossban több dobogós helyével versenyben van az összetett bajnoki címért a királykategóriában –, ám most már egyre eredményesebben szerepel az enduróban is. Legutóbb a kaposvári versenyen annak ellenére sikerült a negyedikként végeznie, hogy a viadalon hatalmasat esett. Most a szlovákiai Lisovban folytatódott a bajnokság, ahol ismételten negyedik lett, ráadásul végre egy olyan versenyt hagyott maga mögött, amikor minden sikerült, nem gátolta technikai probléma.
 
 
Az enduro számomra még kissé új dolog, hiszen ez volt a harmadik versenyem ebben a szakágban. A pálya igazi endurós környezetben volt, technikás, szűk részek meredek szakadékok és feljárok váltották egymást, utóbbiakat ráadásul gyökerek és kövek nehezítették. Az első napon délután rajtolunk, reggel egy elég rendes felhőszakadás kissé átalakította a pálya állapotát. Az első napon az első két körben még nagyon nem tudtam megjegyezni a pályát, de próbáltam jól teljesíteni. A negyedik helyre sikerült beérnem az időim alapján. Vasárnap sokkal jobban ment, és jobb időket is tudtam menni. Jobban tetszett a pálya is, de tíz másodperc megmaradt a szombaton összeszedett hátrányomból, így maradtam a negyedik helyen. Sok a tanulnivalóm még, de jó úton haladunk! – állította Donoven.
 
 
A Korda Racing csapattulajdonosa szinte el sem akarta hinni, hogy versenyzőjének Lisovban semmilyen gondja nem akadt, és kizárólag a versenyzéssel kellett végig foglalkoznia. Mint mondta, ennek már itt volt az ideje…
 
 
„Nem titok, ittam egy pohár pezsgőt az örömhírre, hogy ezúttal Donoven egy sima versenyen van túl. Idén ez volt az első ilyen viadal, és a számára még idegen szakágban azonnal szépen és eredményesen tudott teljesíteni. Most már csak az kell, hogy kihozza magából azt, ami benne van. Enduróban is sokra képes, oda fog érni még ebben az évben ebben a szakágban is a dobogóra” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.
 
szöveg és fotó: Korda Racing Kommunikáció


Zólyomi Andrea | 2022.06.14, 09:15:00 | Utolsó módosítás: 2022.06.15, 09:07:00

Cimkék:

 

 

Nem ismeretlen helyszín az Endurosok körében, sőt nem is akármilyen versenyek voltak itt, 2006-ban Európa Bajnokság-nak adott otthont a kis Árpád-kori település, aztán 2014-ig több emlékezetes EnduroCross Bajnokságot tartottak itt. Első körben segítőként, majd szervezőként jeleskedett a rendező, aki újra otthont ad az Enduronak Varsányban. A verseny ETAP nyomvonala 25-km, ami egy mért szakaszt tartalmaz Max Motor névre keresztelve, itt mindenkinek érdemes figyelni, hiszen a hatnapos versenyekből ötletet merítve, vasárnapra fordított pálya lesz az enduro mért szakasza. Ezzel még nincs vége, szombaton a Mont Inox Szuper Teszt fogja várni a helyszínre érkezőket a Varsányi focipálya melletti területen. Látványos pálya tele akadályokkal, ahol izgalmas csaták várhatóak. A versenyzők sok értékes nyereményre számíthatnak, ezekről hamarosan beszámolunk. A környék sok látnivalót és szórakozást biztosít a versenyen kívül is, érdemes lesz figyelni az esemény alakulását, itt a Facebook felületen.

 

Mindenkit várunk sok szeretettel,

Rendezők: Szép Róbert, Dravecz Balázs(Tamási Enduro és Motocross Egyesület)

Az Enduro verseny második állomása az elmúlt hétvégén a szlovákiai Lisov-ban került megrendezésre, ahol nem várt körülmények nehezítették meg a versenyzők dolgát

Zólyomi Andrea | 2022.06.10, 11:39:00 | Utolsó módosítás: 2022.06.10, 11:39:00

Cimkék:

Az Enduro versenyek egy „Etap” és egy „Mért” szakaszból állnak. Mindenhol másmilyen, mégis ugyanaz. A határ melletti Lisov-ban a versenyszervezők az Etap részt egy mezőre helyezték, ami jó egy Mért szakasz pihenőjének, de kissé unalmas Márknak, aki szereti a pörgést. ????
 
 
- Milyen volt a verseny?
- „Az etap egy mezőn zajlott ez most nem nyerte el a tetszésemet, túl könnyűnek és unalmasnak tartottam, a mért szakaszának az Enduro része, a magyar pályákhoz képest sokkal technikásabb volt, itt lendületesen tudtam haladni.
Sajnos sok hibával kezdtem a versenyt, sok kis hiba pedig sokra ment, nem igazán voltam fejben ott, mert nagyon stresszes hét volt mögöttem.
 
 
A gumi választás sem jött be, mivel az időjósok nem jelezték előre az esőt, s így medium abroncsot vittem magammal, amit száraz talajra használnak, pótgumit pedig nem tettem be a kocsiba. Az első nap emiatt elég nagy szívás volt, mert pénteken egész éjjel zuhogott, így a nyálkás terep úgy csúszott mint egy korcsolyapálya, de szerencsére vasárnapra már tűrhetőbb volt vele a verseny.
 
 
A százágra sütő nap olyan fülledt szaunát teremtett, hogy még levegőt is alig lehetett kapni, mégis kedvezőbb volt a számomra, bár az erdőben a temérdek gyökér nem száradt ki a hatalmas mennyiségű eső miatt, s azok nagyon csúsztak.
Mindennek ellenére szerencsésen zártam a versenyt, kategóriámban összetettben és abszolutban is én győztem. Mellettem másodikként Gyenes Emanuel, s harmadikként Jager István állt.” – nyilatkozott Márk.
 
 
-Hogy bírta a lábad?
„A lábam már egész jól bírja, sokat edzek, s most is egész jól volt addig, míg az egyik fordulóban szerencsétlenül letalpaltam és azóta újra felvizesedett. De van egy hetem kipihenni. ????”
 
 
Az Enduro verseny következő helyszíne a már közismert Parádfürdő, Június 18-19-én lesz.
 
Szurkoljunk együtt Macinak! ????
 
Írta: Boross Évi, tesztmotor
 

Zólyomi Andrea | 2022.05.20, 10:07:00 | Utolsó módosítás: 2022.05.20, 10:07:00

Cimkék:

Kőkemény felkészülést követően nagyon várta a Kaposváron rendezett enduro magyar bajnoki viadalát Hertlik Donoven. Az endurocrossban háromszoros magyar bajnok motoros számára sajnos megint nem sikerült problémamentesen letudni a kétnapos viadalt, ugyanis szombaton hatalmasat bukott, ám a nagy fájdalmak mellett is sikerült a negyedik helyen végeznie.
 
 
Noha a sok balszerencse és technikai gond mellett eddig remekel Hertlik Donoven az idei endurocross bajnoki szezonban – több dobogós helyével versenyben van az összetett bajnoki címért a királykategóriában –, úgy tűnik, az enduróban aztán tényleg elpártolt tőle a szerencse. Előbb Tamásiban rendezett enduro Európa-bajnoki futamon esett ki nagyon bíztató kezdetet követően, most pedig a kaposvári versenyen esett hatalmasat, és a vállában érzett hatalmas fájdalmak ellenére is a negyedik helyet sikerült megszereznie.
 
Az enduro számomra még kissé új dolog, hiszen ez volt a második versenyem ebben a szakágban. Sokat kell még tanulnom, ráadásul itt nincsen felvezető, kör csak gyalog lehet bejárni a pályát. Az első napon igyekeztem biztonságosan tempót motorozni, hiszen az első két körig nagyban ismeretlen a pálya… Ám a balszerencse ismét nem került el, és a második körben nagy sebességnél nagyot estem egy törmelékkel felszórt részen. Ugyan gyorsan felálltam és végül a negyedik helyen zártam a napot, de másnap reggel aztán hatalmas fájdalmat éreztem a vállamban és a jobb hüvelykujjam teljesen bedagadt, szinte mozgatni sem tudtam, ám beöltöztem, és megpróbáltam a dobogóra felkapaszkodni. Miután a fájós kezem miatt megint hibáztam, így mindössze annyit értem el, hogy a negyedik pozíciómat sikerült megtartanom. Sajnálom, mert úgy érzem, ezúttal jobb eredményt érhettem volna el. Rengeteg még ebben a szakágban a tanulnivalóm, dolgozom tovább – állította Donoven.
 
 
A Korda Racing csapattulajdonosa szerint versenyzőjének úgy tűnik, a hátizsákjához nőtt a balszerencséje, és amikor meghallotta az újabb problémát, csak annyit mondott, egyszer minden sorozat véget ér. A rossz is.
 
„Ha valaki az év elején azt mondja, hogy éppen Donoven lesz az a csapatból, akit a balszerencse egyszerűen nem akar elengedni, egyszerűen nem hittem volna el. Most már látom, kár volt ezt hinnem. De előre nézünk, és aki látja őt készülni, edzeni és a pechsorozata ellenére ilyen jól szerepelni, az pontosan tudja, fog ő még boldogan integetni a dobogó tetejéről” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.
 

Fotó: Korda Racing Kommunikáció

/ 39 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.