A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 05., kedd
Enduro Hírek
/ 48 oldal

Zólyomi Andrea | 2024.03.04, 09:24:00 | Utolsó módosítás: 2024.03.04, 09:27:00

Cimkék:

A Laller Racing Dakar Team fiatal motorosa tegnap este motorsport történelmet írt: Liszka Roland a 2024-es SuperEnduro GP junior világbajnokságának utolsó fordulóján Newcastle-ben szenzációs teljesítményt nyújtva bebiztosította világbajnoki harmadik helyezését.
 

 

 
FIM világbajnokságon legutoljára egy bizonyos Talmácsi Gábor tudott helyezést elérni, az off-road világban viszont Rolandon kívül még senki. Így az Angol Nagydíjon elért siker hamisítatlan sporttörténelmi tett, a magyar teremendúrózás valaha volt legnagyobb sikere. Ám ahhoz, hogy a váci versenyző nyakába akasszák a bronzérmet, az Egyesült Királyságban is hiba nélkül kellett teljesíteni, ami maradéktalanul sikerült is. Liszka Roland a szombat este három versenye közül kettőn dobogós helyezést motorozott (egy második, és egy harmadik hely - előbbi teljesítmény szintén példa nélküli a sportág honi krónikájában), és csak egy büntetés miatt csúszott le az Angol Nagydíj abszolút dobogójáról. Mindez azonban mit sem számít, hiszen 274 ponttal ő lett az első magyar, aki az endúrózás egyik, ha nem a legnívósabb világbajnoki sorozatában érmet szerzett.
 
„Nagyon szépen köszönöm mindenkinek azt a hatalmas szurkolást és szeretetet, ami a teljes szezon során felém áradt. És természetesen szeretnék köszönetet mondani a támogatóimnak, a családomnak, és nem utolsósorban a csapatomnak, a Laller Racing Dakar Teamnek és Horváth Lajos "Lallernek", akik nélkül mindez nem jöhetett volna létre. A sporttörténelmi eredménynek nagyon örülök, ugyanakkor őszintén remélem, hogy a következő szezonban/szezonokban sikerül még majd rátennem erre egy lapáttal!” - nyilatkozta az esemény után röviden, de annál boldogabban és motiváltabban Liszka Roland, a FIM SuperEnduro GP junior világbajnokságának friss bronzérmese.
 
Videó:
 
A korszakos siker mellett természetesen a csapatvezető Horváth Lajos „Laller” sem ment el szó nélkül, aki hihetetlenül büszke ifjú pilótájára:
„Azt gondolom, hogy a legtöbb motorversenyző titokban arról álmodik, amit most Roland véghez vitt. Mindannyiunk agyán átsuhant már a gondolat, hogy vajon milyen érzés lehet egy nívós világbajnokságon szerepelni, ott dobogókat szerezni, majd végül a szezon végén a világ egyik legjobbjaként végezni. Ma Liszka Roli mindezt valóra váltotta, számomra pedig egy óriási büszkeség, hogy mindezt a Laller Racing Dakar Team színeiben érte el. Most megünnepeljük ezt a Magyarország és a csapatunk szempontjából is történelmi eredményt, de utána már csakis előre tekintünk. Nagy vízióm, hogy a Laller Racing Dakar Team adja hazánk következő motoros világbajnokát, és őt úgy hívják majd, hogy Liszka Roland.”
 
 
Aki szeretne gratulálni a történelmi sikert besöprő sportolónak, az mindezt ITT, az alábbi Facebook oldalon teheti meg.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk

Zólyomi Andrea | 2024.02.26, 10:23:00 | Utolsó módosítás: 2024.02.26, 10:23:00

Cimkék:

A Laller Racing Dakar Team bajnoka a mögöttünk hagyott hétvégén Bulgáriában versenyzett, és a SuperEnduro GP junior világbajnokságának szófiai fordulója után is őrzi összetettbeli harmadik pozícióját.
 
 
A Bolgár Nagydíjon kívül már csak egyetlen verseny van hátra a bajnokságból, így Roland célja a minél előkelőbb szereplés mellett természetesen a sporttörténelmet jelentő harmadik helyezés megtartása is volt. A hagyományoknak megfelelően az Aréna Szófiában is három verseny várt a fiatal pilótára, aki az első futamon egy pazar harmadik hellyel nyitott, a fordított rajtrácsos második versenyt az ötödik helyen fejezte be, míg a záró meneten újra harmadik lett. A #78-as rajtszámú sportoló teljesítményével éppen csak lemaradt a Bolgár Nagydíj összetett harmadik helyéről, de ami sokkal fontosabb, hogy a jövő héten Newcastle-ben rendezendő bajnoki finálé előtt továbbra is harmadik a világbajnoki összetettben. Nem mellékesen pedig a HOLESHOT névre hallgató különdíjat is elhozta a tehetséges váci motoros, akinek a világbajnoki küzdelmét az alábbi Facebook oldalon lehet nyomon követni.
 
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk

2024. március 10.

Zólyomi Andrea | 2024.02.23, 10:37:00 | Utolsó módosítás: 2024.02.23, 10:37:00

Cimkék:

A Technikai Kollégium 2024. évi szabályzata alapján „technikai felügyelői tevékenységet csak eredményes MAMS technikai felügyelői vizsgát tett személy végezhet.”
 
Ezúton értesítünk mindenkit, hogy a 2024. évi első technikai felügyelői szeminárium és vizsga időpontja és helyszíne véglegessé vált:
 
Időpont: 2024. március 10. 9h
Helyszín: MAMI Magyar Motorkerékpár Technikum és Szakképző Iskola, 1149 Budapest, Angol u. 36.
 
A képzés és a vizsga is elméleti és gyakorlati részből áll össze.
Érkezni 8:20-tól lehet. A képzés ebédszünettel együtt várhatóan 16 óráig tart. Jegyzetfüzetet és íróeszközt mindenki hozzon magával.
 
Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a technikai felügyelők számára a képzés és a sikeres vizsga teljesítése kötelező!
 
Bármilyen kérdés esetén kérem a Technikai Kollégium vezetőjét, Farkas Gábort, Lojzit keressék a +36203455147-es telefonszámon vagy a gabor.farkas1975@gmail.com emailcímen, illetve részvételüket is nála jelezzék.

Zólyomi Andrea | 2024.02.20, 11:11:00 | Utolsó módosítás: 2024.02.20, 11:11:00

Cimkék:

Tisztelt MAMS tag képviselők!
Kedves Motorosok!
Kedves Olvasó!
 
Januárban már meghirdettem, hogy havi rendszerességgel fogok elnöki fogadóórát tartani, hiszen sokan kerestek/keresnek személyesen különböző témákban. Ezeknek a fogadóóráknak akkor van igazán jelentősége és súlya, ha MAMS tagszervezetektől, sportszakemberektől, versenyzőktől érkeznek be olyan kérések, amelyre választ szeretnének bármely szakágból, bármely témában, bármely sportszakmai felületről, azaz mindenhonnan, ami magyar motorsport témakörébe tartozik.
 
A következő online fogadóóra 2024. február 26-án 19 órától lesz. A kezdésig írásban (emailen, messengeren, sms-ben, stb.) beérkezett kérdésekkel fogjuk kezdeni, de természetesen a fogadóóra közben is lehet majd kérdést feltenni.
 
Meeting ID: 223 859 7701
 
Időpont: 2024. február 26. 19h
 
Bízom benne, hogy minél többet tudnak majd résztvenni az órán és megkapják a válaszokat a kérdéseikre.
 
 
Üdvözlettel
 
Hermann Henrik
elnök

A mögöttünk hagyott hétvégén 13.000 néző előtt, telt házzal zajlott az idei SuperEnduro GP Magyar Nagydíj, ahol a junior világbajnoki mezőnyben a váci Liszka Roland is megmérette magát.

Zólyomi Andrea | 2024.02.05, 09:59:00 | Utolsó módosítás: 2024.02.05, 09:59:00

Cimkék:

A Laller Racing Dakar Team kiválósága egyfajta titkos favoritként érkezett meg a rendezvénynek otthont adó budapesti MVM Dome-ba, azonban az események nem a szája íze szerint alakultak. A pilótának végül be kellett érnie az összetett hatodik helyezéssel, de ennek ellenére a világbajnoki pontversenyben továbbra is a harmadik helyen áll:
 
 
„Az edzések alatti teljesítményemmel nem igazán voltam megelégedve, különösen igaz ez az időmérőre, de a versenyeken már egy fokkal jobb volt a helyzet. Az első futamon egész jó rajtot sikerült fognom, de mivel negyedikként választhattam rajthelyet, így sajnos nem tudtam csodát tenni. Rettentően agresszívak voltak a versenytársak, ennek ellenére tarottam magam, bejöttem az ötödik helyre, sőt, megvolt rá az esélyem, hogy egyel előrébb zárjak.
 
A második futamon fordított rajtáccsal engedték el a mezőnyt, én pedig a második sorból indulhattam. Itt is sikerült jól elstartolni, aztán egy idézőjelesen eseménytelen futamon az ötödik pozícióig felkapaszkodva ugyanott végeztem, ahol az első versenyen. Kicsit frusztrált voltam, mert éreztem, hogy még sokkal-sokkal több van bennem ennél, és nagyon szerettem volna az engem őrült módon űző-hajtó hazai publikum előtt mindezt kimotorozni magamból.
 
 
Ezekkel az érzésekkel, elszántan álltam oda a rajtgéphez az este utolsó menetétre, ahol majdnem sikerült boldoggá tenni kilátogató nézőket. Egészen az utolsó körökig nagyon jól alakult minden, stabilan a második helyen haladtam, már az elsőhöz közeledtem, amikor önhibámon kívül kicsúszott a kezemből az irányítás. A pálya mátrixnak nevezett akadályánál ugyanis egy akkora tömegbaleset történt, ami egy teljes körre beragasztott oda engem. Majd egy percet vesztettem ebben a helyzetben, és mire kiszabadultam, már visszaestem hatodiknak, a hátralévő idő rövidsége miatt pedig már esélyem sem volt felzárkózni.
 
 
Én legbelül úgy érzem, hogy megérdemeltem volna a második helyet, és mindent megtettem ezért, de ezúttal sajnos nem volt velem a szerencse. Az értem szorító fanatikusoknak innen is szeretném megköszönni a szurkolást és nektek üzenem: Ti vagytok Európa legjobb közönsége! És természetesen hálásan köszönöm a csapatom, a Laller Racing Dakar Team és Horváth Lajos „Laller” csapatvezető bizalmát, valamint a támogatóim segítségét, akik nélkül ma bizonyosan nem tartanánk itt.” - értékelt Roland, aki két fordulóval a bajnokság vége előtt hét pontos előny birtokában, harmadikként utazhat a bolgár és angol versenyekre.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk
 
/ 48 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.