A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. március 24., péntek
Enduro Hírek
/ 43 oldal

A Laller Racing Dakar Team motorosa úgy érkezett a SuperEnduro GP Európa-kupa mindent eldöntő budapesti fordulójára, hogy jól tudta: erős szerepléssel sporttörténelmet írhat

Zólyomi Andrea | 2023.02.08, 11:36:00 | Utolsó módosítás: 2023.02.08, 11:36:00

Cimkék:

A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott pilóta nagyon erősen kezdte a minden eldöntő versenynapot, de ezúttal a szerencse elpártolt tőle. A kvalifikáción a top3-ban motorozott, az este első versenyén is ott zárt, azonban a zárófutamon önhibáján kívül már nem sikerült az élbolyba verekednie magát:
„A kvalifikáción összetettben a harmadik lettem, időmérőn a második, azt hiszem, egész jó köröket tudtam összerakni. Remélem, hogy folyamatosan is menni fog, ha tudom tartani a tempómat, és nem hibázok, akkor jó vagyok.” - nyilatkozta a remekül sikerült etap után Liszka Roland.
 
 
A váci versenyző számára az este első versenye is hasonlóan jól alakult, de a második, mindent eldöntő menet alatt keletkezett emberi akadállyal szemben az erős nyers tempót mutató pilóta is tehetetlen volt:
 
„Az első futamon sikerült elhoznom a rajtot, vezettem egy körig, de aztán elakadtam a mátrix névre keresztelt akadályban. Elvesztettem a vezető pozícióm, és a verseny hátralévő köreiben a harmadik helyért harcoltam. Hol elvesztettem, hol megszereztem azt, végül sikerült bejönnöm a harmadiknak, de nem voltam igazán megelégedve. Kisvártatva jött a második futam a maga fordított rajtsorrendjével, ahol egy jó start után beszorultam az első kanyarban, és a már említett mátrixban elbukó és áthatolhatatlan akadályt képző versenyzők miatt majd fél percet álltam. Ekkorra már annyi időt vesztettem, hogy a hátrányom gyakorlatilag behozhatatlanná vált. Nem adtam fel, minden erőmmel próbáltam felzárkózni, de a darálóban folyamatosan estek/keltek előttem a többiek, így nem tudtam felérni a pódiumra, és így a középmezőnyben zártam. Másra számítottam, de ez most így alakult. Igyekszem levonni a konzekvenciákat, és erősebben visszatérni!” - nyilatkozta a Laller Racing Dakar Team heroikusan küzdő pilótája.
 
 
Csalódottságra semmi ok, hiszen a fiatal tehetség minden várakozást felülmúlt, és ha Fortuna nem bánik vele mostohán, akkor kontinens elsőséget ünnepelhetett volna. Jól tudja ezt Horváth Lajos „Laller”, Roland csapatfőnöke is, aki rendkívül büszke szélvészgyors versenyzőjére:
 
„Az egyik szemem sír, a másik meg nevet. Sajnálom, hogy az óriási eredmény kapujában Rolinak nem volt egy picivel több szerencséje. Ugyanakkor végig, az egész budapesti verseny során rendkívül erős, konstans tempót mutatott, és ismét megmutatta, milyen komoly potenciál rejtőzik benne. Jól látták ezt a pilótánkért a helyszínen nagy számban szurkoló támogatók is, akik hozzám hasonlóan nagyon büszkék Liszka Roland teljesítményére. Ez a verseny csak egy lépés volt azon az úton, amin szeretnénk végigmenni, megvannak az álmaink, megvannak a terveink, és nem tágítunk addig, amíg azok maradéktalanul meg nem valósulnak. Innen is szeretném megköszönni a Papp László Sportarénába kilátogató 9000 ember fantasztikus buzdítását, valódi hidegrázós élmény volt megélni, ahogyan űzték-hajtották a versenyzőnket.” - írta körül a közeljövőt és egyúttal mondott köszönetet Horváth Lajos csapatfőnök.
 
 
forrás: Laller Racing Team

Nagy lehetőség előtt áll Liszka Roland. A SuperEnduro GP budapesti fordulójára készülő fiatal motoros egy jó szerepléssel hazai közönség előtt sporttörténelmet írhat

Zólyomi Andrea | 2023.02.03, 11:03:00 | Utolsó módosítás: 2023.02.03, 11:03:00

Cimkék:

A Laller Racing Dakar Team színeiben versenyző, HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott fiatal a bajnokság élmezőnyéből vághat neki a Papp László Sportarénában rendezett versenyeknek, és egy győzelemmel, valamint összetettbeli jó helyezéssel a magyar endurózás történetének legnagyobb sikerét érheti el, ő lehet a sorozat első magyar Európa-bajnoka. A különleges hétvége alkalmából beszélgettünk a pilótával.

 

 
Milyennek értékeled a spanyol tábort, hol voltatok, mit gyakoroltatok?
Barcelona külvárosában vertünk sátrat, ahol egy hatalmas pálya és - hála az égnek - remek időjárás segítette a munkát. Maga a pálya nem volt túl egyszerű, de bonyolult sem, viszont nagyon változatos, aminek köszönhetően rengeteg mindent ki tudtam próbálni, és be tudtam gyakorolni. Leginkább a versenyszimulációra és a triálos eszköztáram bővítésére mentem rá, igazán hasznos volt ez a pár nap.
 
Már csak néhányat kell aludni a Superenduro budapesti fordulójáig. Milyen érzésekkel a tarsolyban várod a hétvégét?
Még nem vagyok különösebben ideges, sem feszült, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem érzem a várakozással vegyült nyomást. Nagyon várom már, hogy a jól ismert közegben, hazai szurkolók előtt gurulhassak, és természetesen szeretnék egy komolyat villantani!
 
 
Milyen célokat fogalmaztál meg magadnak, milyen eredmény reményében húzod majd a gázt?
Nyilvánvaló célom a futamgyőzelem és egy minél jobb eredmény a magyar hétvége abszolút értékelésében. Ha mindez sikerülne, az egyben azt is jelentené, hogy megnyerném a sorozat Európa-Bajnoki címét! Titokban ebben reménykedem, úgy gondolom, hogy a tempóm már megvan hozzá, csak az eddigieknél egy kicsivel több szerencse kellene. Rajtam semmi nem fog múlni, ezt megígérhetem…
 
Már hetekkel az esemény előtt minden jegy elfogyott, telt ház lesz a Papp László Sportarénában. Mekkora a nyomás vagy a teher rajtad?
Hazai közönség előtt szerepelni mindig hatalmas megtiszteltetés, ugyanakkor kőkemény nyomás és felelősség is. Erre a fordulóra ugyanúgy készülök mentálisan, mint a többire: igyekszem becsatornázni és elraktározni a szurkolók buzdítását és szeretetét, minden mást pedig kizárni. Ez lehet a siker kulcsa.
 
 
Mit üzennél a vélhetően hatalmas számban megjelenő benzingőz/motorsport fanatikusoknak?
Gyertek el minél TÖBBEN, legyetek HANGOSAK, szurkoljatok NEKEM és a többi magyar versenyzőnek is!
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk
Fotó: Pataky Péter

Zólyomi Andrea | 2023.01.30, 10:37:00 | Utolsó módosítás: 2023.01.30, 10:37:00

Cimkék:

A Technikai Kollégium 2023. évi szabályzata alapján „technikai felügyelői tevékenységet csak eredményes MAMS technikai felügyelői vizsgát tett személy végezhet.”

 
Ezúton értesítünk mindenkit, hogy a 2023. évi első technikai felügyelői szeminárium és vizsga időpontja és helyszíne véglegessé vált:
 
Időpont: 2023. március 12. 9h
Helyszín: MAMI Magyar Motorkerékpár Technikum és Szakképző Iskola, 1149 Budapest, Angol u. 36.
 
A képzés és a vizsga is elméleti és gyakorlati részből áll össze.
Érkezni 8:20-tól lehet. A képzés ebédszünettel együtt várhatóan 16 óráig tart. Jegyzetfüzetet és íróeszközt mindenki hozzon magával.
 
Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a technikai felügyelők számára a képzés és a sikeres vizsga teljesítése kötelező!
 
Bármilyen kérdés esetén kérem a Technikai Kollégium vezetőjét, Farkas Gábort, Lojzit keressék a +36203455147-es telefonszámon vagy a gabor.farkas1975@gmail.com emailcímen, illetve részvételüket is nála jelezzék.

Zólyomi Andrea | 2023.01.13, 10:49:00 | Utolsó módosítás: 2023.01.13, 10:52:00

Cimkék:

 

Második helyen zártam az Európa Kupa géposztályban, és egyúttal a legeredményesebb hazai versenyző is én lettem Riesában.
Nagyon nehéznek éltem meg a versenynapot, többször voltam mélyponton, és sokszor éreztem azt is, hogy tökéletesen ura vagyok a helyzetnek akár az edzés, időmérő, akár a döntőt illetően.
Sok időt, energiát fektettem a felkészülésre, saját pályát építettem, rengeteget edzettem, úgy érzem sokat tudtam fejlődni fizikálisan és pszichésen is és bevált az eltervezett versenystratégiánk is.
Ezeknek, valamint a kitartásomnak köszönhetően sikerült ez az összetett második helyezés, ami végre kárpótolt a tavalyi verseny kapcsán is, hisz egy évvel ezelőtt térdsérülés miatt kellett feladnom a versenyt. Bizakodva várom a magyarországi fordulót hiszen akár Európa bajnok is tudok lenni az utolsó fordulón. 
 
 
 
Köszönet családomnak, segítőimnek, támogatóimnak:
 
- Team Corona Racing
- Sherco Hungary
- Halasi Család 
- KRNR Motorsport Academy
- Hardline-X
- PT Production
- Muc off
- Gold Fren 
- Circuit Equipment Hungary
- Sandback Custom Decals
- Chokie lee jones
- Kátai Péter
 
Fotó: Pt production, Michel Kuchel

Zólyomi Andrea | 2023.01.11, 13:57:00 | Utolsó módosítás: 2023.01.11, 13:57:00

Cimkék:

A Magyar Motorsport Szövetség a sportszakma részére megrendezi éves központi szemináriumát.
 
Időpont: 2023. február 26. 9:00 (vasárnap)
Helyszín: Magyar Sport Háza, 1. emeleti konferenciaterem (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.)
 
A részvétel a 2023-ban sportfelügyelői, versenyigazgatói, vezetőbírói licencet kiváltani kívánók számára kötelező!
 
Rajtuk kívül szeretettel várjuk a sportszakma egyéb képviselőit is (technikai felügyelők, pályabírók, szakágvezetők, szakági tanács tagok, kollégiumvezetők, MAMS tagszervezetek képviselői, szervezők, edzők, versenyzők, stb.), illetve bárkit, akit a téma érdekel.
 
A részvétel díjmentes.
A szemináriumot követően a sportfelügyelők, versenyigazgatók és vezetőbírók egy online teszt kitöltésével igényelhetik meg licencüket.
 
A tematikát és az időtervet egy későbbi időpontban fogjuk kiküldeni.
 
Sportbaráti üdvözlettel
Hermann Henrik
elnök
/ 43 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.