A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 18., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2022.10.27, 11:42:00 | Utolsó módosítás: 2022.10.27, 11:42:00

Cimkék:

A lehető legjobban zárult Hertlik Donoven 2022-es szezonja, ugyanis a korábbi többszörös magyar bajnok endurocrosszos ezúttal második lett kedvenc szakágában összetettben, míg az enduróban szintén kategóriája másodikja lett az éves összesítésben. Két versenyhétvége, két szakág, négy dobogó, közte a már nagyon várt futamgyőzelemmel. Amilyen nehezen indult az év, a végére minden remekül alakult a Korda Racing versenyzője számára.

 

 
Legszebb álmaiban sem gondolta volna Hertlik Donoven és a Korda Racing, hogy a korábbi háromszoros endurocrosszosa ilyen remek szezont zár kedvenc szakágában, valamint bemutatkozó évében az enduróban. Nem titok, nem a legjobban indult Donoven idénye, ám ahogy szakított Miss Balszerencsével, elkezdtek jönni az eredmények. Fokozatosan tanulta az endurót, és amikor már az eredményekre is képes volt odafigyelni, és az év záróversenyére úgy érkezett meg Nagytarcsára, hogy három dobogós és egy negyedik helyet követően összetettben a második helyen állt a kategóriájában. Az idényzárón pedig feltette a koronát az idei teljesítményére, mindkét napon dobogóra állt – egyszer még abszolútban is sikerült a legjobb háromban végeznie –, és ezzel a remekléssel megtartotta a bajnoki második helyét.
 
 
Igazán jól sikerült a nyári felkészülés, elég sokat javultam mindenben, mindez meg is látszódott Nagytarcsán. A mért szakaszokon gyorsultam több másodpercet. Kifejezetten élveztem a versenyzést, még akkor is, hogy egy kört két óra tizenhat perc alatt teljesítettem. Mindkét nap kategóriám második helyét sikerült megszereznem, míg abszolútban előbb a negyedik, majd utána a harmadik helyen végeztem. Nagyon nehezen indult el az év, elég sok problémával kellett meg küzdenem a sok műszaki probléma miatt, az esésekről most ne is beszéljek, de mindezek ellenére év végére felküzdöttem magam a második helyre, amivel nagyon elégedett vagyok – állította Donoven.
 
 
Kedvenc szakágában, az endurocrosszban sem adta alább, és amennyiben a Covid miatt nem kell egy versenyhétvégét kihagynia, akkor úgy érkezett volna a szezonzáróra, Piliscsévre, hogy harcban lett volna a negyedik bajnoki címéért. Ám úgy érkezett az úgynevezett Királyválasztóra, hogy bebizonyítja, szakágának egyik legjobbja. Nos, ahogy azt eltervezte, végre is hajtotta, ugyanis amíg abszolútban harmadik lett, addig kategóriájában megszerezte idei első futamgyőzelmét. Ez pedig azt jelentette, hogy összetettben másodikként zárta a bajnokságot endurocrosszban is.
 
 
Ez volt az utolsó versenyem az idén, ami egyben a KIRÁLYVÁLASZTÓ volt Piliscséven. Egy célom volt, hogy felállhassak a dobogóra, és olyan eredményt elérni, amivel esélyem legyen a Dombok királya koronáját elnyerni. Nos, szinte tökéletes versenyt futottam, igazi embert próbáló pályával, nagy porral és éles gödrökkel, ám még így sem tudtam a koronát elnyerni. Nagyon örülök annak, hogy nem maradtam ebben az évben sem futamgyőzelem nélkül, ráadásul még abszolútban is sikerült a dobogó legalsó fokára felállnom. Úgy érzem,  így is sikerült egy jó évet zárnom, hiszen megnyertem az összetett második helyét, nem pedig elveszítettem az elsőt. Bár, ha az idény elején nem kell kihagynom egy versenyt… Most már mindegy, az év második fele mindenképpen remekül sikerült, és úgy vélem, kihoztam mindent a szezonból. Nagyon szépen köszönöm a Csapatomnak es családomnak az egész évet, az ő támogatásuk nélkül mindez nem sikerülhetett volna – fogalmazott Donoven.
 
 
A Korda Racing csapattulajdonosa nagyon büszke a versenyzőjére, és biztos benne, ha az év elején csak egy kicsit szerencsésebb Donoven, akkor már a debütáló évében megszerezhette volna az enduro szakágban az első, míg endurocrosszban a negyedik magyar bajnoki címét.
 
 
„Ez az az a két ezüst, amire azt mondom, hogy nem egy elvesztett aranyérmet siratok, hanem két megnyert második helyet ünneplek. Donoven fantasztikus második félévet produkált, magabiztosan hozta a dobogós helyezéseket, bizonyítva, hazánk egyik legjobb motorosa. Újabb bajnoki ezüstök kerültek be a csapat zsákjába, ám vallom, hogy ahogy Benyó Máté esetében is, úgy Donoven mindkét második helye is aranyosan csillog” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.
 
 
 
Szöveg és fotó: Korda Racing Kommunikáció 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.