A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2020.07.30, 09:51:00 | Utolsó módosítás: 2020.07.30, 09:51:00

Cimkék:

A héten Spanyolországban, Jerezben indul újra a Supersport-világbajnokság. A vb egyetlen magyar indulója, Sebestyén Peti és csapata, az OXXO Hungary Yamaha-Toth Team úgy döntött, a felkészülési időszak megkoronázásaként elindulnak az Alpok-Adria Pannónia-ringen rendezett első fordulóján.
 
 
A csapat a pénteki edzéseken és a szombati versenyen vett részt a stock 600 kategóriában Peti edzőmotorjával, amely egy teljesen széria Yamaha R6-os gép. A hétvége fantasztikusan sikerült, hiszen Peti volt a leggyorsabb száraz és vizes körülmények között is. Pole pozícióból indulva, felszáradó pályán fölényesen nyerte a 12 körös versenyt.
 
 
A remek csapatmunka most is elengedhetetlen volt. Ifj. Toth Imi csapatfőnök és Nagy Győző a csapat fő szerelője nem voltak jelen, hiszen már gőzerővel a spanyol vb futamra kellett készülniük. A csapatot így Sárosi Brúnó irányította, Fekete Bálint volt a beállítások és az adatok felelőse, a motoron pedig a DunaMoto Szerviz gárdája Sárvári Zsolt és Szabó Szilveszter végeztek remek munkát!
 
 
„Ennél jobban nem is fejezhettük volna be ezt a hosszú kényszerszünetet, amit teljes mértékben felkészülésnek fogott fel a csapat. Úgy gondolom, hogy mindenki profi munkát végzett! Én remek formában vagyok fizikálisan és mentálisan is. Ez a győzelem az önbizalmamon is dobott kicsit, ami mindenképpen jól jön egy vb előtt. Úgy érzem, hogy a csapat is felvette a versenyzés ritmusát, nagyon hálás vagyok nekik, köszönöm szépen a munkájukat és köszönöm mindenkinek, akik eljöttek és szurkoltak. Gratulálok az összes magyar versenyzőnek is. Ezután az eredmény után most nem dőlünk hátra, sőt, csak még jobban az előttünk álló Jerezre koncentrálunk, mert még nagyon nagy munka áll előttünk. Már hihetetlenül várom, óriási hőség és egy igazi technikás pálya fogad majd minket. Kíváncsi vagyok, hogy az itthon elvégzett munka hogyan fog megmutatkozni.”- értékelt Magyarország egyetlen gyorsasági világbajnokságon szereplő pilótája.
 
 
Sárosi Brúnó az OXXO Racing csapatfőnöke igazán büszke az első közös győzelemre:
„Nagyon eredményes hétvégét zártunk, számunkra az, hogy esett az eső sokkal jobban jött, minthogyha végig verőfényes napsütés lett volna, hiszen Peti még soha nem ment Yamahával esőben és jobb volt ezt itthon kipróbálni és letesztelni. Ráadásul a verseny is felszáradó pályán zajlott, ahol esős gumival kellett rajtolni, ami szintén egy jó gyakorlás volt neki. Kicsit ráhangolódtunk a következő hétvégére és ez ennél jobban nem is sikerülhetett volna. A hét elején Petinek volt egy kisebb esése az Euroringen, ami soha nem jön jókor, de látszott most, hogy ezen is teljes mértékben túltette magát és nagyon összeszedett volt. Nagyon jó volt látni, hogy teljes mértékben készen áll a világbajnokságra.”
 
 
A csapat az Alpok-Adria vasárnapi futamán már nem állt rajthoz, hiszen hajnalban elindult a kamionjuk Spanyolországba.
A jerezi fordulótól kezdve rendhagyó módon, új rendszerben folytatódik majd a Supersport kategória, ahol szombaton és vasárnap is lesz versenye a mezőnynek. Sebestyén Peti 2. versenyét vasárnap a Eurosport 2 csatorna ismétlésben 15:00-tól közvetíti majd.
 
 
Fotók: Guld Péter
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.