A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. július 22., hétfő
Korábbi hírek

Zólyomi Andrea | 2015.08.12, 10:04:00 | Utolsó módosítás: 2015.08.12, 10:04:00

Cimkék:

Augusztus második hétvégéjén került megrendezésre az Alpok-Adria versenysorozat hungaroringi futama, amely a vasárnapi versenynapon a H-Moto nyílt napja is volt. A csapat versenyzői komolyan készültek a megmérettetésre, de az eredmények felemásra sikeredtek. Györfi Alen hozta a kötelezőt és a hétvége mindkét versenyén dobogóra állt. Mindkét alkalommal második lett, alig lemaradva a dobogó legfelső fokáról. Kis Viki is nagyon jó időt futott a Hungaroringen, de az első verseny második körében bukott és fel kellett adnia a versenyt. Ugyan bevitték a kórházba, de rövid megfigyelés után el is engedték. Egy baleset miatt Bálint és Gergő versenye elmaradt, pedig Ők is érezték magukban a lehetőséget. A versenynapra kilátogató szurkolók is elégedettek voltak, hiszen testközelből találkozhattak kedvenc versenyzőikkel és drukkolhattak nekik a színfalak mögül. Visszaadhatatlan a hangulat, amely a verseny közben érezhető a szurkolókkal tömött bokszutcában.
 
„A hétvége nagyon izgalmasan alakult, mivel itthoni verseny volt és mindenkinek fontos volt a jó szereplés. – számol be Alen a hungaroringi élményekről - Az időmérőn jól szerepeltem és a 2. helyre kvalifikáltam magam. Az első verseny az elejétől a végéig izgalmasan telt, mivel ott voltam az első helyhez közel, de sajnos a gumi választásom nem tette lehetővé, hogy támadjak is, így maradt a 2. hely.
A vasárnapi futamon  már a rajtom is jobban sikerült, hiszen az első kör végére már én jöttem elsőként.  Ez után jött az adok-kapok, amire már tudtam válaszolni a gumim jó kiválasztása miatt. Az utolsó kört elsőként kezdtem meg, ám sajnos az első kanyarban kisodródtam,  így második helyre estem vissza, de gyorsan felzárkóztam. Mikor támadási helyzetbe kerültem jött egy lekőrözött, aminek az előzéséből  Dávid jobban jött ki, én sajnos beragadtam. Jócskán leszakadtam és nem tudtam kellő közelségbe jutni az előzéshez, de így is 98 századdal maradtam le Dávidhoz képest. Nagyon jót csatáztunk és az ilyet mindig nagyon élvezem.
Vasárnap H-Moto nap is volt, de sajnos mivel sűrű volt a program kis időt tudtam eltölteni a ringre kilátogatókkal, de mindenképpen jó volt látni, hogy ilyen sok ember kíváncsi ránk.”
 
Kis Viktória, aki a Supersport 1000-es kategóriában szállt versenybe a szombati napon nagyot bukott. Éjszakára bent is tartották a Honvéd kórházban megfigyelésre, de a medencezúzódás sem szeghette Wicca kedvét, hogy a vasárnapi H-MOTO napra kilátogasson.
Szilner János, Bálint edzője bízott a jó eredményben: „Már csütörtöktől kezdve a ringen voltunk, Bálint keményen dolgozott Kispataki Viktorral karöltve, hogy a köridőkön javítani tudjon. Közben a motorral is dolgoztunk, hiszen a futóműveket kellett jól beállítani. A vasárnapi edzésen a kemény munka eredménye meglátszott, hiszen Bálint messze jobb köridőket ért el, mint az 1000-esek. A verseny és a jó szereplés a tragikus baleset miatt elmaradt.”
Gergő számára sem volt verseny vasárnap, bár előtte a hétvégén szépen szerepelt. „Nagyon vártam már a hétvégét, sokat készültem rá és az még inkább inspirált, hogy itthon voltunk és a rajongók is eljöttek a ringre szurkolni. Az edzések jól sikerültek, de a versenyigazgatóság a korábbi baleset miatt törölte a versenyemet, így elmaradt az éles megmérettetés.”
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.