A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2020. február 29., szombat
Korábbi hírek
/ 172 oldal

Zólyomi Andrea | 2015.08.10, 13:03:00 | Utolsó módosítás: 2015.08.10, 20:04:00

Cimkék:

 

Előre is elnézést kérünk Kedves olvasóinktól, a mai napon történt fájdalmas haláleset kapcsán ezúttal csak a legszűkebb közlésre szorítkozunk az Alpok Adria / Imrc mai futamaival kapcsolatosan.
 
Négy futam zökkenőmentes lebonyolítása után szörnyű tragédia, halálos versenybaleset történt a Hungaroringen, aminek hozadékaként természetesen törlődtek az aznapi hátralévő programok és futamok egyaránt.
 
A vasárnap első versenyén, a moto 3 kategóriában pallérozódó Laczkó Máté ezúttal sem tudta győzelemre váltani hatalmas időbeni előnyét, és nem csak ebben az értelemben nem ért célt: kiesett a fiatal magyar fiú. 
 
 
superstock 600-ban szenzációs küzdelemben dőlt el az arany sorsa: Juhász Dávid egyetlen tized előnyét megőrizve Györfi Alen előtt ért célba... Somosi Alexander az előkelő nyolcadik helyen zárt. Imrc viszonylatában az első két versenyző kiléte változatlan, Alexander a 4., a Sabau Adrián és Lóránd Tamás Antal az 5 és 6. helyeken zártak.
 
 
supersport/Moto 2-öt illetően helyreállt a világ rendje, Chrobák János a gyengébben sikerült kvali után is nyerni tudott, maga mögé utasítva legfőbb ellenlábasát, Németh Balázst - az Imrc értékelésében is. A széria harmadik magyarja összetett 16. és Imrc 9. helyen zárta a futamot.
 
 
A supersport 1000, amely a sajnálatos események miatt egyben a nap záró futam is lett végül, Fenyvesi Gábor jól szerepelt, Imrc-ben a negyedik helyet elhozva.
 

Zólyomi Andrea | 2015.08.10, 11:41:00 | Utolsó módosítás: 2015.08.10, 11:41:00

Cimkék:

A Magyar Motorsport Szövetség szomorúan értesült arról, hogy a 2015. augusztus 8-9-i hungaroringi Alpok-Adria és IMRC Gyorsasági Motoros Bajnokság vasárnapi SBK versenyén a 77-es rajtszámú Berto Camlek életét vesztette.

 

A MAMS ezúton fejezi ki részvétét a szlovén versenyző halála miatt. Mélyen együtt érzünk a családdal és a hozzátartozókkal.
 
https://www.facebook.com/AlpeAdriaRoadRacing?fref=ts
 

Zólyomi Andrea | 2015.08.10, 10:49:00 | Utolsó módosítás: 2015.08.10, 10:49:00

Cimkék:

Somosi Alexander pódiumon élete első 600-as versenyén

Zólyomi Andrea | 2015.08.10, 10:47:00 | Utolsó módosítás: 2015.08.10, 10:47:00

Cimkék:

A Talmácsi Racing versenyzője, Somosi Alexander várakozásokon felül teljesítette élete első versenyhétvégéjét 600-as motorral. Talmácsi Gábor elérkezettnek látta az időt arra, hogy 15 éves versenyzőjét, Somosi Alexandert a további fejlődése érdekében egy HondaCBR 600-as nyergébe ültesse. A kellő alapokkal rendelkező fiatal motoros, óvatosan, de magabiztosan kezdte meg első köreit a mogyoródi pályán, majd egyre inkább ráérzett új versenygépére, ami időeredményein is megmutatkozott. A Talmácsi Racing versenyzője a csütörtöki motoros nyílt napon 6szor 20 percet töltött a pályán, majd pénteken az Alpok-Adria sorozat hungaroringi versenyére hangolva további négy húszperces szabadedzéssel folytatta. Az egyes tréningeken Talmácsi Gábor is motorra ül, hogy egészen testközelből tudja mentoráltját megfigyelni a pályán és észrevételeivel, tanácsaival méginkább segíteni tudja őt.
 
A tudatos felkészülés eredményes volt, hiszen Alex szombaton az összetett 11. rajthelyet szerezte meg, majd az első versenyen egy kevésbé jó rajt után nagy csatát vívva a 12. helyen ért célba. Vasárnap a második időmérő edzést a 10. helyen nyitotta és 12:55 órakor kezdődő második futamon nem kellett sokat várni, hogy a legjobb tíz közé küzdje fel magát. Majd a versenytáv felénél sikerült neki még inkább rákapcsolnia és végül a 8. helyen intette le a kockás zászló. Ez az eredmény pedig a Magyar Bajnokság értékelése alapján egyben a dobogót érő harmadik helyet is jelentette számára.
 
 
Talmácsi Gábor, csapatfőnök:
“Minden téren igyekszek tudatosan felépíteni Alexander sportkarrierjét, hiszen versenyzőként saját tapasztalatból tudom, hogy milyen lépések segíthetnek a fejlődésben. Alexander elég érett már ahhoz, hogy felüljön egy 600 köbcentis gépre és lépésről lépésre megismerkedjen ezzel a kategóriával is, ahol már önmagában nem elég a tehetség, hanem már minden apró részlet, visszajelzés számít, hogy valaki gyors tudjon lenni. Büszke vagyok Alexanderra, végig alázattal és nagyon keményen dolgozott és várakozáson felül teljesített a hétvégén. Az elvártnál jobb időeredményeket ért el, de sok munka vár még ránk, mert ezzel a motorral még sok kilométert és versenytapasztalatot kell hogy szerezzen. Most kipróbálta a Talmácsi Racing 600-as Hondáját, de a fő célunk az, hogy az októberi RedBull Rookies Cup Moto3 sorozatába kvalifikálja magát. Ezzel állandó résztvevője lehetne a MotoGP sorozatnak. Úgy érzem, jó úton haladunk, és mindent megteszek annak érdekében, hogy Alexander megfelelő technikai háttérrel fejlődhessen.
 
Somosi Alexander:
“A leginkább azzal a hasonlattal tudnám jellemezni az első benyomásomat a HondaCBR600-as nyergében, mintha egy Trabantból beülne az ember egy Ferrariba. Ez egy egészen másik dimenzió, először szükségem volt néhány körre, hogy megszokja a szemem a sebességet. Gábor tanácsai nagyon sokat segítettek a motorral történő ismerkedés során és mindenegyes újabb bemeneten még több részletre próbáltam odafigyelni, aminek hatására egyre inkább jobb és jobb köröket sikerült összeraknom. Sokat kell még tanulnom és sokat kell még motoron ülnöm ahhoz, hogy elmondhassam teljes mértékben én uralom a technikát, de az utat ezzel megkezdtem. Mentálisan és fizikálisan is elfáradtam a versenyek végére, de nagyon boldog vagyok, hogy elsőre ilyen teljesítményt sikerült felmutatnom és ezzel sikerült kiérdemelnem a további bizalmat. Nagyon köszönöm a Talmácsi Racingnek és személyes támogatómnak, Thomas Breitlingnek és a további szponzorainknak, hogy lehetővé tették számomra az indulást. Köszönöm a csapatom minden tagjának a munkáját, nélkülük nem ment volna.”
 
Talmácsi Racing

Zólyomi Andrea | 2015.08.10, 10:46:00 | Utolsó módosítás: 2015.08.10, 10:46:00

Cimkék:

Elkezdődött az Alpok Adria / Imrc hungaroringi hétvégéjének zárónapja, vele együtt a tárgynapi kvalifikáció, amely nem hozott különösebb meglepetéseket.
A „legkisebb” kategória, a Moto 3 idő elleni küzdelmének győztese ismételten Laczkó Máté, remélhetőleg a versenye ezúttal jobbra sikeredik, mint tegnap.
 
Superstock 600-ban is mintha másolták volna a tegnapit a srácok: Juhász Dávid végzett Györfi Alen előtt, Somosi Alexander is megtartotta a távolságot, a Tomracing különítményéhez, a Sabau Adrián, Lóránd Tamás Antal kettőshöz hasonlóan. Itt a délutáni verseny különösen izgalmas lesz, a sok hazai induló miatt is.
 
Ha azt mondtuk, hogy nem történtek ma igazi meglepetések, akkor ez alól a supersport 600 a kivétel: Chrobák János, Németh Balázs… Nehéz volt elképzelni, hogy a két fiatalemberen kívül más is bele tud majd szólni a délutáni, második verseny történéseibe - az időmérőből kiindulva megdőlni látszik a történet. Németh Balázs visszavágott a tegnapi fiaskóért, és meggyőző eredménnyel pole-ba lőtte magát! Chrobák János kicsit visszafogottabban teljesítve a negyedik pozícióba kvalifikált, Végh Noét a 18. helyen intette le a kockás zászló .
 
A supersport 1000-ben Fenyvesi Gábor a 11. helyet szerezte meg, a sorozat másik magyarja, Kis Viktória tegnapi csúnya bukása után lábadozik - nem tudta vállalni a szereplést. A fiatal versenyzőhölgy közösségi médiában tett utalást állapotára, mely szerint komoly probléma nincsen, de alaposan megütötte magát, így várhatóan hosszabb pihenésre lesz szüksége.
 
Superbike-ban minden a „régi”, Bezzegh István a 18., Bucsi Róbert 24., míg Vígh György nem tudott indulni ezen az edzésen. Őszintén reméljük, Istvánnak vagy Róbertnek sikerül megfejelni tegnapi teljesítményét, és az első tízbe, vagy akár előrébb kerülni.
 
Nemrég ért véget a délelőtti program, melynek záró felvonásaként az Imrc 600/1000 kategória gurult pályára. A Warm up-on Kovács Bálint kisebb balesetet szenvedett, de mind ő, mind a motor rendben van, a csapat pedig készül a délutáni megmérettetésre.
 
Írta: Tóth Krisztián Márk
/ 172 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.