A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2022. szeptember 27., kedd
Hírek
/ 224 oldal

Zólyomi Andrea | 2022.09.26, 10:09:00 | Utolsó módosítás: 2022.09.26, 10:09:00

Cimkék:

A Csapatbajnoki motocross verseny és díjátadó gála a motocross szezon méltó lezárása egy patinás helyszínen a PILISCSÉVI MOTORSPORT CENTRUMBAN!

 

 
Ez a rendezvény több lesz, mint egy motocross verseny!
 
A Junior kategóriának még az utolsó bajnoki pontokért folyik a harc a dobogós helyezésekért, a csapatok pedig a megszokott módon három fővel vágnak neki a Piliscsév-i dombokon a legfényesebb érmekért és díjakért! Betétfutamként a VALVOLINE támogatásával lesz meghívásos versenyünk is a WOMAN OPEN - MX OPEN és az MX 2 kategóriának is, ami inkább a hobby szintű versenyzőket célozná meg!
 
 
Kiegészítő programokkal, élő zenével és magas szintű vendéglátással próbálunk fesztivál hangulatot teremteni a nézők számára is. Gyermekek részére ingyen ugrálóvár és motoros oktatás (CL4 OFF ROAD MOTOROS ISKOLA) lesz a terítéken, a 14 felettiek számára pedig elektromos roller és motor túra lehetőséget biztosítunk a környező dombokon! A rendezvénysátorban egész napos programokkal várjuk a nézőket, mint például a Bajnokok köztünk élnek cím alatt Szabó Róbert a MOTO GP kommentátora tesz fel kérdéseket a fiatal tehetségeknek. A VALVOLINE érdekes rövid szakmai termékbemutatót tart a termékcsaládról és még sok-sok meglepetés várható napközben.
 
 
A verseny lezártával megkezdődnek majd a napi díjátadók a rendezvénysátorban. Utána felkészülnek a 2022-es DÍJÁTADÓ GÁLÁRA ahová csak vacsora jeggyel lehet majd belépni 19- 21 óra között! Aztán 21.00 órától kezdetét veszi a PARTY, élő zenével a SAXO DISC és Bufi DJ- val az ott maradt nézők és versenyzők számára.
Kövessétek figyelemmel a facebook és instagram oldalunkat!
 
 
Belépőjegyek:
-      Felnőtt 2000 Ft
-      Diák 1000Ft
-      Gyermek és Nyugdíjas INGYENES
-      V.I.P. Belépő 5000 Ft (benti parkolás, V.I.P. tetőterasz, V.I.P. rajt szektor nézőhely)
 
Várunk mindenkit szeretettel!
Motorcross kategóriák: 50-65-85 ccm WOMAN / MX1 / MX2 / MX OPEN

Zólyomi Andrea | 2022.09.26, 09:27:00 | Utolsó módosítás: 2022.09.26, 09:27:00

Cimkék:

Ismét izgalmas futamot hozott a Supersport-világbajnokság vasárnapi napja Barcelonában. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti a rajt után azonnal előretört, ám sajnos nem működött alatta a motor, így visszacsúszott a mezőny végére és végül a 20. helyen intették le.

 

 
„A mai nap nagy csalódás volt. Lágy gumit választottunk a versenyre, ami az időmérőn jól működött, de a versenybeállításokkal egyáltalán nem voltam versenyképes. Nem fordult a motor, a kanyarok közepén rengeteget veszítettem. Mikor elkopott a hátsó gumi, sokkal jobb lett az érzés, de akkor már sajnos késő volt. Magny-Cours után egyáltalán nem ilyen hétvégére számítottam, de nem adjuk fel, már el is kezdtem Portugáliára koncentrálni , ahol reményeim szerint végre egy erős hétvégét futunk majd.” - mondta el a HUMDA pilótája.
 
 
A Supersport-világbajnokság mezőnye 2 hét múlva legközelebb Portugáliában lép pályára.

Zólyomi Andrea | 2022.09.23, 09:24:00 | Utolsó módosítás: 2022.09.23, 09:24:00

Cimkék:

Magny-Cours után Barcelonában gurul pályára a Superbike-világbajnokság mezőnye. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti a francia forduló második versenyén rendkívül erős formát mutatott és csak egy kisebb esés választotta el attól, hogy a 6. pozícióban végezzen.

 

 

A VB egyetlen magyar résztvevője a legutóbbi futam tapasztalati alapján magabiztosan várja a mostani megmérettetést:
„Úgy érzem, hogy Magny-Coursban végre sikerült egy olyan beállítást találni a motoron, amin igazán jól éreztem magam. Ez az élmény önmagában nagyon magabiztossá tesz, hiszen úgy gondolom, ezt az utat folytatva már a pénteki naptól ott tudunk majd lenni az élmezőnnyel. Továbbra is az a célom, hogy a lehető legjobb eredményt sikerüljön elérni a szezon második felében.” - mondta el a HUMDA pilótája.
 
A hétvégi program a péntek délelőtti szabadedzésekkel indul, a futamokat és a Superpole-t az Arena4 TV egész hétvégén élőben közvetíti.
 
 
 
Hétvégi menetrend és közvetítések:
Péntek:
  1. Szabadedzés: 11:25 – 12:10
  2. Szabadedzés: 16:00 -16:45
Live Timing: www.worldsbk.com
 
Szombat:
Időmérő edzés: 10:25 – 10:45      ARENA4 TV! ÉLŐ
 
I. Futam 15:15                           ARENA4 TV! ÉLŐ
 
Vasárnap:

II. Futam 12:30                            ARENA4 TV! ÉLŐ

A H-Moto Team versenyzője ismét bebizonyította, hogy a legjobb privát versenyzők között kell őt számon tartani, ugyanis a Spa-Francorchampsban rendezett 24 órás vb-futamon elért 5. helye után a 100. Bol d’Oron a hatodik helyen végzett, ez

Zólyomi Andrea | 2022.09.21, 14:22:00 | Utolsó módosítás: 2022.09.21, 14:22:00

Cimkék:

A múlt hétvégén rendezték meg az Endurance világbajnokság újabb 24 órás viadalát, a századik Bol D’ort. Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője ezúttal is fantasztikus teljesítményt nyújtott, és a Maco Racing kölcsönpilótájaként az abszolút hatodik helyén végzett a Superbike kategóriában, azaz a legutóbbi, Spa-Francorchampsban elért 5. helye után ismételten világra szóló sikert aratott.

 

 
Eddigi EWC-s pályafutása újabb remek hétvégéjén van túl Kovács Bálint: a H-Moto Team versenyzője a Maco Racing Team kölcsönversenyzőjeként újfent világra szóló sikert ért el a Superbike mezőnyben az idei Endurance-világbajnokságon. Legutóbb a belga Spa-Francorchampsban rendezett 24 órás vb-futamán végzett az 5. helyen – sokáig még a dobogóért is harcban volt a csapatával, a Wójcik Racing Teammel –, és ezt most kis híján sikerült megismételnie. Ráadásul úgy, hogy Kovács Bálint – aki a HUMDA Academy támogatott pilótája – a 100. Bol dOrt ezúttal is a Wójcik Superstock csapatában kezdte, végig motorozta a lengyel alakulatnál a tesztet, a szabadedzéseket és az időmérőt, aztán amikor elkezdődött a 24 órás száguldás, a rajtnál már a Maco Racing pilótájaként a Superbike-ban vágott neki az újabb nagy kalandnak.
 
 
Maga a verseny szeptember 17-én délután háromkor indult, és két safety carral megszakított időszak után szeptember 18-án, 15 órakor ért véget. Ráadásul fantasztikus magyar sikerrel, hiszen Bálint és két csapattársa, a francia Enzo Boulom és az ausztrál Anthony West végül a hatodik helyen zárt, és ezzel a csapat a világbajnoki pontversenyben végül a 12. helyen zárt. Soha rosszabb szereplést, és most már reménykedhetünk abban, hogy Bálint ott lesz majd a Endurance-világbajnokság következő szezonjában is az indulók között.
 
 
 „Nagyon izgalmas hetem volt, és most már visszatekintve az elmúlt hétvégére, kijelenthető, a századik Bol d’Or nem adta könnyen magát. Ezúttal is a Superstock csapatba neveztek, nagyon jól ment a motor alattunk az edzéseken, ám ezúttal rám esett a tartalékpilóta szerepe. Úgy tűnt a verseny indulása előtt pár órával, hogy ezúttal nem az aszfalton, hanem a boxból tudom majd segíteni a csapatomat. Ám ekkor a Maco Racing megkereste a Wójcikot, hogy kölcsön vennének erre a futamra, ráadásul a Superbike kategóriában. A lengyelek rábólintottak, ám a bemelegítő edzésnek ekkor már vége volt, így egyrészt biztossá vált az indulásom, illetve az is, hogy a csapat Yamahájára az első felmenetelkor tudok majd felülni. Kellett pár kilométer, mire ráéreztem a motorra, ráadásul a tizedik kör táján levált a futófelület a gumikról, így be kellett hoznom a Yamahát a boxba. Amikor egy gyors szervízt követően visszamentem a pályára, összesen harmincöt kört kellett teljesítenem, így már mire átadtam Anthonynak a Yamahát, olyan köridőkre voltam képes, mintha egész héten ezzel motoroztam volna. Nagyon fárasztó verseny volt, főleg éjszaka, ráadásul Enzo úgy ment a pályán, hogy amikor leszállt a Yamaháról, a sérülése miatt csak mankóval tudott járni. Sajnos hajnalban estem egyet, így a fentiek ismeretében elképesztő eredmény ez a hatodik hely, főleg annak tükrében, hogy a Bol d’Ornak csak a tizenötödik helyről vághattunk neki. Mindenesetre a csapat nagyon elégedett volt a teljesítményemmel, és úgy érzem, immár elértem oda, hogy a privát csapatok legjobbjai közé tartozom. Nagyon megérte a kemény munka, mindenkinek köszönöm, aki segített, és őszintén remélem, jövőre is tagja lehetek a vb-mezőnynek” – fogalmazott Kovács Bálint.
 
 
A H-Moto Team tulajdonos-csapatvezetője, Kelemen Krisztián szerint pilótája ismét emberfeletti teljesítményt nyújtott, és nem titkolja, a múltkori, Spában elért ötödik, illetve a mostani hatodik hely bizony sokat segít abban, hogy Bálint jövőre is tagja legyen az EWC mezőnyének.
 
 
Újra hihetetlen verseny részesei voltunk! Bálint kiegyensúlyozott versenyzése is kellett ehhez az elképesztő eredményhez, aminek értékét növeli, hogy nem a megszokott csapattal, szerelőkkel és motorral dolgozhatott a verseny alatt. Azt hiszem, nem kell megmagyarázni, mit is jelent egy világbajnokságon előbb ötödikként, majd hatodikként célba érni egy huszonnégy órás embertpróbáló száguldást követően. Nem titkolom, ez a kiemelkedő teljesítmény megkönnyíti a menedzsment dolgát a jövő évi szerződés előkészítéséhez – jelentette ki Kelemen Krisztián.
 
 
Amennyiben szeretnének naprakészek lenni a Kovács Bálint szereplésével kapcsolatos hírekkel, akkor látogassanak el www.bikebalint.com weboldalra.
 
fotó: Izsó Krisztián
szöbeg: H-Moto team

Zólyomi Andrea | 2022.09.20, 08:56:00 | Utolsó módosítás: 2022.09.20, 08:56:00

Cimkék:

Taktika, bátorság és stabil, biztonságos versengés! Rendkívüli izgalmakat hozott a magyar gyorsasági motorversenyzők legjobbjai számár a TAKARÉKBANK Magyar Bajnokság utolsó fordulója a Pannónia-Ringen!


A MAMS Gyorsasági szakága által kiírt TAKARÉKBANK Magyar Bajnokság ötödik fordulóján újra 4 futamban állhattak rajthoz a sportolók. Open 600 és Open 1000 hivatalos magyar bajnoki fordulók mellett két Tehetségkutató betétfutamba is nevezhettek az amatőr versenyzők is! Az open kategóriák rajtrácsán, a rendkívül viszontagságos időjárás ellenére is gyakorlatilag szinte minden
élvonalbeli, nemzetközi bajnokságokban is induló versenyzőnk megjelent, ami óriási elismerés és büszkeség a Magyar Bajnokság szervezőinek. Versenyzőink példaértékű sportemberi magatartásról tettek tanubizonyságot, hiszen az embert próbáló körülmények ellenére a versenyeket egyszer sem kellett megszakítani, balesetmentes, profi csaták jellemezték a napot. Egy új erényüket bizonyították sportolóink, amiért rendkívül büszkék vagyunk legjobbjainkra!


A TAKARÉKBANK támogatásával megrendezett bajnokság mezőnye az idei évre rengeteg fiatal tehetséggel bővült, akik szenzációs új energiákat hoztak a rajtrácsra. Gyutai Adrián és Molnár Gergő matematikailag már megdönthetetlen előnnyel érkezett a Pannónia-Ringre, mégis mindkét versenyző igazi sportemberként a vizes versenyen is versenytempóval bizonyította, hogy nem véletlenül ők kategóriáik leggyorsabbjai. Amikor az időjárás megkeveri a kártyákat bizony rendkívüli izgalmakat hozhatnak a versenyek a kevésbé esélyes résztvevők számára is. Nem történt ez másképp ezen a hétvégén sem. Új riderek léptek a dobogókra, új sportolók bizonyíthatták tehetségüket. Micsoda versenyzők! Óriási büszkeség számunkra, hogy versenyzőink esős körülmények között is egyedülálló, magas létszámban tisztelték meg rajthoz-állásukkal a magyar bajnokságot. Köszönjük NEKTEK!