A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 05., kedd
Hírek

Zólyomi Andrea | 2014.11.20, 14:50:00 | Utolsó módosítás: 2014.11.20, 14:50:00

Cimkék:

Nagyon boldog vagyok, hogy ismét meghívást kaptam az idei Macau GP-re, a világ legjobb 32 utcai versenyzője között. Sajnos az előzmények nehezítették a dolgunkat, mert a nem túl fényes TT szereplésem után Dean Harrison sérülése után kerültünk be a kiválasztottak közé csapatommal, a VRS Honda Team-mel. Ezt október 27-én este tudtam meg. Azonnal szükség volt támogatókra a csapathoz. Gumik, szerelők fizetése, stb. 1 hét volt az indulásig, de összejött.

 

Kelemen Krisztián, Hunya Laci, Horváth Karcsi, Balogh Andris, Balogh Robi rögtön segített és néhány szurkoló is. Nagyon hàlás vagyok nekik, hogy összejött.

 

Az úton végig izgultam hiszen ilyen Hondával még sosem motoroztam. Ez jól felkészített stock motor volt, ami fantasztikus volt a kanyarokban. Lóerővel nem álltunk ilyen jól a gyári superbike-ok és fantasztikus versenyzők ellen. Fizikálisan nagyon jó állapotban érkeztem, majd a második napon tüdőgyulladást kaptam, így közel 6 napig magas lázzal csak feküdhettem. Minden erőm elment.

 

Az elsö szabadedzésen 2 mp-el gyorsabb voltam, mint tavaly. Az elsö kvalin viszont 1mp-el lassabb, mint a tavalyi megmérettetésen. A második kvalin megint 1 mp-el gyorsabb voltam, mint tavaly, míg a top menök 1 mp-el lassabbak. Végül a 24-ik helyröl indulhattam.

 

A verseny hajnalán abszolút lázmentesen a félig vizes warm up-on a 2. időt tudtam motorozni a győztes Stuart Easton mögött mindössze 0.3 mp-el. Ez óriási szó volt számomra. Bizakodva vártam a délutáni versenyt. A célom a top 20-ba kerülés volt. Nagyon jó volt, hogy ezúttal a versenyt adta otthon az Eurosport2.

 

A verseny gyönyörü napsütésben zajlott.  A rajtom közepesen jól sikerült, de egymást követö két körben is elfékeztem magam, így visszaestem pár helyet és onnan kellett felzárkóznom. A végèn nagy csatában voltam a 17-ik helyért, de nem birtam előzni. Elfogyott az erőm.

 

Így is nagyon boldog vagyok, hogy a18. lettem és óriási köszönet a csapatomnak a szurkolóknak és a legfontosabb, a támogatóimnak, akik ezúttal a következö cégek voltak: Shox, Hép,Díszitőfestés, Hardtoil, Workerline, Pazirik Kft., Schmidtgép.

 

Jövöre Hondával szeretném folytatni. Reméljük sikerül. Magáról a versenyröl.  Óriási küzdelem zajlott az elsö helyért. Páran sajnos buktak, de szerencsére senki nem sérült meg idén. Végül Start Easton nyert Michael Rutter és Martin Jessop elött. Nagy verseny volt és fair küzdelmek.

 

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.