A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 20., szombat
Hírek

Meghívást kapott a legnagyobb tehetségkutatóra a Sport&Events Academy fiatal tehetsége, Görbe Soma

Zólyomi Andrea | 2019.09.09, 10:59:00 | Utolsó módosítás: 2019.09.09, 10:59:00

Cimkék:

Köztudott, hogy a Red Bull Rookies Cup a  későbbi MotoGP versenyzők egyik fő kiinduló állomása. Már a selejtezőre sem egyszerű meghívást kapni, hiszen rengeteg jelentkezési folyamaton kell végig menni, fontos szakmai összegzéseket készíteni, beszámolni a média megjelenésekről, eredményekről és edzésmódszerekről. A világ minden részéről szeretnének bekerülni a bajnokságba, a szervezők pedig az összes adatot megvizsgálva azokat a jelentkezőket hívják be akikben a legnagyobb fejlődési potenciált látják.

Az idei év a Rookies Cup 13. évadja, és eddig  34 különböző nemzet 184 versenyzője vett részt a bajnokságban. Év végére 156 versenynél fog tartani a sorozat. Magyarországról is szerepeltek már többen a selejtezőkön, eddig azonban egyetlen magyar pilótának sikerült bekerülni a kiválasztottak közé és versenyezni a bajnokságban. A Sport&Events Academy rangidős versenyzője Sebestyén Peti 2 évig kiemelkedően ment ebben a sorozatban és 2008-ban még pole pozíciót is szerzett a Mugello-i fordulón, így biztosan hasznos tanácsokkal látja majd el Somát!
 
 
Akit bevallogatnak a Rookies Cup-ban 1 éven keresztül mindent megkap a szervezőktől: ugyanolyan motor, ugyanolyan versenyfelszerelés a Red Bull jóvoltából, a versenyeken pedig a MotoGP menedzserek és nagy csapatok megbízottjai keresik a jövő Grand Prix pilótáit.
 
„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült bekerülnöm a válogatóba! Mindent meg fogok tenni, hogy a lehető legjobb formámat mutassam a szervezőknek! Külön öröm számomra, hogy spanyol csapattársam Fermin Aldeguer is részt vesz majd az eseményen!„ – mondta Soma miután értesült a remek lehetőségről.
 
Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója is örömmel fogadta a hírt:
 
„Természetesen nagyon örülünk, de a munka java majd most következik. A válogatóra a meghívás egy nagy dolog, de önmagában még nem jelent semmit. Somában tudjuk, hogy megvan a potenciál és amennyiben ezt képes lesz a szervezőknek megmutatni, nagy esélye van rá, hogy bekerüljön a sorozatba. A Bester Capital Junior csapatát Soma és Fermin is képviselni fogja, és nagyon szurkolok nekik! Magyarországról pedig még Kecskés Bence és Oláh Barnabás is szerepelni fog, nekik is remélem, hogy jól fog sikerülni a selejtező!”
 
A „Red Bull Rookies Selection Event” október 15 és 17 között, Spanyolországban, a Guadix pályán kerül megrendezésre! Hajrá magyarok!
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.