A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Második helyen végzett az összetett Ohvale GP-0 190 cc kategóriában a Sport&Events Academy 11 éves pilótája

Zólyomi Andrea | 2019.09.10, 11:44:00 | Utolsó módosítás: 2019.09.10, 11:44:00

Cimkék:

Az amerikai-magyar „csodagyerek” fantasztikusan szerepelt, a szabadedzések során pálya rekordot motorozott, az esős időmérőn volt egy kisebb esése, de aztán megnyerte az első versenyt. A délutáni futamon  második helyen végzett, így összességében a bajnokságban másodikként zárt! Ez óriási dolog hiszen 8 és 12 éves kor között az Ohvale a legkeményebb utánpótlás bajnokság, azok számára aki profi szinten űzik a motorozást.
 
 
„Tavaly motoroztam már itt a 160 cc-vel így igazából ismertem a pályát, csak meg kellett találnunk a beállításokat a 190 cc-re. Szombaton nagyon jól mentek a szabadedzések megjavítottam a tavalyi legjobb köridőket. Vasárnap aztán az időmérők szakadó esőben kezdődtek, ami azt jelentette hogy az előző napi beállításokon is változtatni kellett. Volt egy kisebb esésem, így csak a 4. helyről rajtoltam de aztán sikerült megnyernem a versenyt. A következő futamon is kicsit elrontottam a startot, de aztán megnyugodtam és végig harcoltam, minimális különbséggel lettem második.” – foglalta össze Rossi a történteket.
 
 
Rossi csapattársa, Farkas Kevin szintén nagyon jó hétvégét teljesített és egész évben hatalmas lépésekben fejlődött a számára ismeretlen pályákon és teljesen új kategóriában.
 
„Franciacorta-t már ismertem tavalyról, mert versenyeztem itt egyszer, ezért nem kellett a pálya megtanulásával időt töltenem. Jó volt a tempóm, sajnos a vizes körülmények kicsit megzavartak így nem olyanra sikerült a kvalifikáció ahogy azt elterveztem. De így is felküzdöttem magam a 6. aztán az 5. helyre, így nagyon boldog vagyok.” – mesélte Farkas Kevin.
 
 
Stefano Favaro a Sport&Events Academy alapítója rendkívül megvan elégedve a fiúkkal:
 
„Franciacorta volt az utolsó olasz bajnoki forduló, Rossi a bajnoki cím megszerzésért versenyzett, Kevin pedig a pódiumot szerette volna megközelíteni. Nagyon büszke vagyok mindkettőjükre, mert szépen és keményen dolgoztak és nem csak ezen a hétvégén, de egész nyáron és az egész szezonban!
Sajnos, még egy korábbi versenyen vissza adtak elég sok pontot Rossi ellenfelének Flavio Piccolonak, így az egyetlen esélyünk az volt, ha Rossi mindkét versenyen nyer, Flavio pedig valamelyiken hibázik. Ez nem történt meg, de összességében azt gondolom Rossi így is igazi bajnok. Minden fordulón dobogóra állt és kétszer is győzött, csodálatosan teljesített.
Kevin számára szinte minden új  volt, de versenyről versenyre kapaszkodott fel és ezen a hétvégén is például végig a bajnokság bronzérmesével harcolt. Lehet még fejlődni, de ez volt az első éve és várakozáson felül teljesített. Rossira most nagy feladat vár, hiszen szeptemberben betölti 12. életévét és szabadkártáyval elindul az utolsó három CEV Repsol ETC fordulón Görbe Soma csapattársaként a Bester Capital Dubai Junior Team színeiben.”
 
Három hét szünet után tehát Jerezben lép majd pályára Görbe Soma és Rossi Moor a European Talent Cupon. Október első hétvégéjén pedig még egy Ohvale World Series sorozat is vár majd Rossira és Kevinre, szóval nagyon izgalmas ősznek vágnak neki az Akadémia fiatal tehetségei.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.