A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

A side by side kategória mellett az abszolút versenyben is első helyen végzett Tadeusz Bialkowski és Dariusz Baskiewicz Nyirádon

Zólyomi Andrea | 2019.11.11, 09:45:00 | Utolsó módosítás: 2019.11.11, 09:45:00

Cimkék:

A mostoha időjárás ellenére végig hatalmas csata zajlott valamennyi kategóriában a Nyirádi Motorsport Centrum környékén rendezett Raid of the Champions tereprali versenyen. Az abszolút győzelmet a side by side kategória első helyezettje, a lengyel Tadeusz Bialkowski és Dariusz Baskiewicz lett, míg az autósok között a cseh Zdenek Porizek és Pavel Vaculik, a motorosok között a szlovák Jozef Oprchal diadalmaskodott. A hazánkban első alkalommal megrendezett Dacia Duster ELF Cup lengyel bajnoki futama nagy sikert aratott.
 
 
November második hétvégéjén, Nyirádon rendezték meg az idei tereprali bajnokság záró futamát, a Raid of the Championst, amelyen 315 kilométer megtétele után hirdettek kategóriánként bajnokot. Az idei viadal abszolút győztese a side by side kategóriában első helyet szerző lengyel páros, Tadeusz Bialkowski és Dariusz Baskiewicz lett, akik a megrendezett kilenc szakaszból hatban a leggyorsabbnak bizonyultak.
 
 
A side by side kategóriában Bialkowski, Blaskiewicz duó mögött 5 perc 4 másodperces hátránnyal a remekül teljesítő Gyimóti Péter, Kozma Patrik duó végzett, míg a harmadik helyen végül nagy küzdelem után, az utolsó szakaszt megnyerve a lengyel Stocerz, Marton kettős zárt. Negyedik lett a Kéry Szilveszter, Bartha Barbara páros, akik az ötödik Szabó Gergely, Farnadi Ágnes duó előtt.
 
 
 
Az autósok között a győzelmet végül a cseh Porizek, Vaculik kettős szerezte meg, akik 27 perc 08 másodperccel előzték meg a Varga Imre, Toma József párost. A harmadik helyre a lengyel Piec, Marczewski duó jött fel, akik 10 perc 29 másodpercre maradtak el Vargáéktól.
 
A motorosok versenyén a versenyigazgatóság a folyamatosan romló időjárási körülmények miatt törölte az utolsó szakaszt. Ennek megfelelően az idei Raid of the Championst ebben a kategóriában a szlovák Jozef Oprchal nyerte meg. A győztes előnye 43 másodperc a második, szintén szlovák Martin Dobis és 3 perc 33 másodperc a harmadik helyre visszacsúszó korábbi éllovas, szlovák Robert Bodor előtt. A kategória legjobb magyarja Holonics Sándor lett, aki negyedikként zárt.
 
 
 
A hazai tereprali történetében egy magyar versenybe először bekapcsolódó lengyel Dacia Duster ELF Cup is nagy sikerrel zárult, és a résztvevők úgy nyilatkoztak, hogy ez a mostani szereplésük valaminek a kezdete volt. A győzelmet a Brodnicki, Gorecki kettős szerezte meg, az előnyük mindössze 2 másodperc lett a végére a Rzezuchowski, Jermakow, és 7 perc 20 másodperc a Zajac, Ruszel párosok előtt.
 
 
 
Fotó: Raid of the Champions kommunikáció/Pataky Péter
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.