A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

A H-Moto Team élversenyzője az Endurance-világbajnokságon indul, míg csapattársa, Kakuszi Ádám a hatszázasok között is kipróbálja már magát az idén

Zólyomi Andrea | 2020.02.05, 12:05:00 | Utolsó módosítás: 2020.02.05, 12:05:00

Cimkék:

A H-Moto Team a tavalyi sikerek után nem ül a babérjain, hanem a még jobb eredmények elérése érdekében már elkezdte a felkészülést a 2020-as feladatokra. A tavaly az IDM Suzuki Cup sorozatában bajnoki címet szerző Kovács Bálint számára idén az Endurance-világbajnokság lesz a fő csapásirány, míg csapattársa, Kakuszi Ádám a hatszázasok között is kipróbálja már magát a magyar bajnokságon.
 
 
Nem akármilyen esztendőt hagyott maga mögött 2019-ben a H-Moto Team. A csapat élversenyzője, Kovács Bálint egyrészt megnyerte az IDM bajnoki szezonjának Suzuki Cup sorozatát, másrészt a cseh Exteria KSPCS Racing Team by Empora tagjaként bemutatkozhatott az Endurance-világbajnokság sepangi futamán. A 18 éves magyar versenyző a cseh Dominik Judával párban száguldott a szakadó esővel tarkított viadalon, ahol végül egy technikai hiba miatt pár körrel a vége előtt kiestek a nyolcórásra tervezett futamból. A cseh csapat vezetője már akkor bejelentette, hogy a sepangi teljesítménye alapján további lehetőséget ad Bálintnak, aki áprilisban a legendás Le Mans-i pályán ismét aszfaltra gurul a hosszútávú világbajnokságon. Sőt, a megállapodás értelmében valamennyi futamon részt vesz.
 
 
Ennek megfelelően Bálint egy komoly felkészülésen vesz részt, hogy a 24 órás viadalra tökéletes állapotban érkezzen. Egyrészt a csapat vásárolt egy terepmotort a számára, hogy minél jobb körülmények között készülhessen, illetve február végén Spanyolországban edzőtáborozik majd, ahol egy Yamaha R1-es nyergében fog körözni.
 
„Rövidesen megkapom az új, 2019-es gyártmányú Yamaha YZ450F-et, ami nagyon fontos pillére lesz a felkészülésemnek. A terepmotorozás nagyon sokat segít a kondícióm fejlesztésében, valamint a csúszások korrigálásának megtanulásában. A terepezés mellett természetesen már alapozok, teremben edzek, hogy amikor február végén Spanyolországba utazom a cseh csapat meghívására egy ötnapos edzőtáborba, már tökéletes állapotba kerüljek. A kinti napokon kipróbálhatok egy Yamaha R1-est, amit nagyon várok már. Fontos megismerkedni a különféle márkákkal a fejlődésem érdekében, hiszen így sokat tanulhatok majd, ugyanis eddig kizárólag Suzukival mentem az ezresek között” – jelentette ki Kovács Bálint.
 
 
 
Csapattársa, a tavaly a Magyar Bajnokság Supersport 300-as kategóriájában összetett negyedikként záró Kakuszi Ádám már túl van az idei első edzőtáborozáson. Január 23-a és 26-a között Tiszakécskén alapozott, ahol naponta futottak, úsztak és edzőtermi erősítést végeztek. Jelenleg kerékpározik és fut, illetve pitbike motoron készül. Szükség is lesz arra, hogy maximálisan felkészüljön, ugyanis a tervek szerint az idén már a Supersport 300 mellett a hatszázasok között is kipróbálja magát a Magyar Bajnokságon.
 
„Nagyon fontos volt a tiszakécskei edzőtábor, hiszen pontos képet kaptam arról, hol is tart a fizikai felkészülésem. Ugyan még tart az alapozás, de az idei pályákat is próbálom tökéletesen rögzíteni magamban, így folyamatosan gyakorlok x-boxon is. 2020-ban már a hatszázasok között is tervezek versenyezni, ami azért nagy váltás lesz az eddigiekhez képest. A magyar bajnoki futamok mellett nincs kizárva, hogy a Supersport 300-ban rajthoz állhatok nemzetközi sorozatban is. Erről még nincs végleges döntés” – számolt be az elmúlt időszakban történtekről Kakuszi Ádám.
 
 
Fotó: Toni Börner, Kocsis Tamás Endre
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.