A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 20., szombat
Hírek

A H-Moto Team élversenyzője élete legjobbját szeretné elérni a Pannóniaringen, míg csapattársa, Kakuszi Ádám egy TOP 10-es eredménnyel kezdené a hétvégén kezdődő Alpok-Adria Sorozatot

Zólyomi Andrea | 2020.07.23, 19:44:00 | Utolsó módosítás: 2020.07.23, 19:44:00

Cimkék:

A H-Moto Team ifjú versenyzői számára az idei csonka szezon egyik legfontosabb versenyével folytatódik a 2020-as idény. Az eddig a cseh bajnokikon remeklő Kovács Bálint, a NEW2Project csapat pilótájaként újabb lépcsőfokot teljesít, hiszen az Alpok Adria Bajnokság pannóniaringi szezonnyitóján már a királykategóriában, azaz a Superbike-ban áll rajthoz. Csapattársa, az SSP 300-ban induló Kakuszi Ádám Bálinthoz hasonlóan jó formában várja a hétvégét.
 
 
Eljött a nagy nap: a Pannóniaringen végre elindulhat a 2020-as Alpok Adria Bajnokság. A szezonnyitóra a koronavírus-járvány miatt nézők sajnos nem mehetnek be, ám az internet segítségével remélhetőleg senki sem marad majd le a várt izgalmakról. Természetesen a H-Moto Team két fiatal versenyzője, Kovács Bálint és Kakuszi Ádám is ott lesz a mezőnyben, és mindketten a lehető legjobb formában várják, hogy pályára gurulhassanak.
 
Bálint számára különleges lesz ez a hétvége, ugyanis a már jól ismert cseh New2Projekt csapat versenyzőjeként immáron a királykategóriában, azaz a Superbike-ban áll majd rajthoz. A 18 éves versenyző telemetriával és egyéb, komoly alkatrészekkel megerősített Yamaha R1 motorján ezúttal is az immár bevált Pirelli abroncsok lesznek. A fiatal motoros két hete éppen az Alpok Adria Bajnokság szezonnyitójára készülve már tesztelt a mostani verseny helyszínén, és a másfél napos gyakorlás alatt sikerült egy remek alapbeállítást találniuk a Yamahához. Bálint egyébként remek formában van, hiszen a rendkívül erős, hét ország versenyzőit felvonultató Cseh Bajnokság 1000-es kategóriájában négy futamból háromszor dobogón végzett – két 2. és egy 3. hely –, aminek köszönhetően a 42 fős mezőnyben a második pozícióban áll összetettben. De kell is a jó forma és a sok kilométer, hiszen egyre közeledik az újabb világbajnoki próbatétel: az augusztus 29-30-i, Le Mans-ban rendezendő 24 órás Endurance vb-futam.
 
 
„Már nagyon várom azt, hogy a királykategóriában, ráadásul hazai pályán mutatkozhassak be az idei Alpok Adria Bajnokságban. Az endurance-vb futamát kivéve vélhetően most állok majd rajthoz a legerősebb mezőnyben, ami igencsak motivál. Eddig remekül sikerült a vírus okozta gondok között is az idei évem, ilyen felkészülésről csak a legszebb álmaimban gondolhattam. Rengeteget versenyzek, ráadásul jó eredményeim vannak és rengeteget fejlődök, amit a köridejeim is bizonyítanak. Remek tesztet zártunk a csapattal múltkor a Pannóniaringen, így egy nagyon jó alappal kezdhetjük meg az előttünk álló hétvégét. Most debütálok a Superbike kategóriában, így a célom az, hogy kihozzam magamból is, és a motorból a maximumot, valamint képes legyek megfutni az eddigi legjobb köridőmet. Helyezésekben nem gondolkodom, hisz egyrészt nem ismerem a mezőnyt, másrészt azért a királykategóriában versenyezni más kávéház” – jelentette ki Kovács Bálint.
 
 
Csapattársa, Kakuszi Ádám sem tétlenkedett az Alpok-Adria Bajnokság magyarországi rajtjáig, és az SSP 300-as kategóriában induló fiatal pilóta tesztekkel, valamint versenyekkel készült a szezonnyitóra. Bálinthoz hasonlóan Ádám is remek formában van, hiszen a Phoenix Kupa SSP 300-as kategóriájában eddig egy versenyt megnyert, míg a másikon 2. lett. Titkos vágya, hogy a hétvégi futamokon bekerüljön a legjobb tíz közé.
 
 
„Már nagyon vártam ezt a pillanatot, hiszen az év elejétől kezdve erre a sorozatra készültem, és végre hazai pályán kezdhetem meg az Alpok Adria Bajnokságot. Mindent megtettem a jó felkészülés érdekében, és úgy érzem, jó formában várom a rajtot. Ugyan pontos helyezést nem jelöltünk ki célként a hétvégére, ám nem titkolom, szeretnék minél jobb eredményt elérni. Nem ismerem még az ellenfeleimet, de ha sikerül kihoznom magamból és a motoromból a maximumot, akkor a legjobb tíz nem elérhetetlen a számomra” – mondta Kakuszi Ádám.
 
fotó: H-Moto Team
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.