A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Varga Tibi, a Forty Racing 13 éves utánpótlás versenyzője legszívesebben elfelejtené a Northern Talent Cup hockenheimi futamát.

Zólyomi Andrea | 2020.09.30, 09:48:00 | Utolsó módosítás: 2020.09.30, 10:03:00

Cimkék:

Míg a szabadedzéseken (3. hely) és a kvalifikáción (6. hely) remek tempót ment, addig a versenyeken sorban jöttek a balszerencsék. Az első verseny felvezető körében Tibike elesett, így a kvalifikáción kiérdemelt 6. pozíció helyett a 26. helyről kellett rajtolnia. Ugyan nagyszerű motorozással csupán 8 kör alatt átszelve a mezőnyt felküzdötte magát  a 12. helyig, de így a korábbi top 5-ös reményei szertefoszlottak. Másnap az eredetileg száraznak kinéző verseny felvezető körén elkezdett esni az eső, így a versenyigazgatóság esős verseny mellett tette le a voksát. A gyors kerékcsere után elrajtolt a mezőny, és Tibi 6-nak fordult. Ekkor szinte biztos volt, hogy az élmezőnnyel tart, viszont az első kör végére tudta, hogy valami nem jó. A motor eleje féktávokon nagyon bizonytalan volt és a hátulja pattogott. Sajnos így csak “lábujjhegyen motorozva” be kellett érnie a 17. hellyel.

    

 

Tibi:Nagy reményeim voltak az elmúlt hétvégén! Az első verseny felvezető körén hibáztam és így az utolsó, 26. rajtkockából indulva a 12. helyre tudtam feljönni. A második versenyen mindenre készen álltam, csak arra nem, ami történt! Az az igazság, hogy semmilyen tapasztalatom nem volt eddig ilyen körülmények között versenyezni. Azt hiszem a felszáradó pályán, száraz pályára való futómű beállítással és az alacsony nyomás a vizes gumikban nem volt a legjobb választás. Sokat tanultunk ebből az esetből, úgyhogy előre nézünk!

 

Soma ügyes volt, így ismét gratulálok Neki. Örülök, hogy szólt a magyar himnusz, de jobb lett volna, ha nekem szól  : ) .
 
 
fotó: NTC

 

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.