A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 19., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2020.10.16, 09:18:00 | Utolsó módosítás: 2020.10.16, 11:30:00

Cimkék:

Bár még egy futam van hátra az idei kurta szezonból, pontjai alapján Maci az abszolút győztes a 2020-as endurocross bajnokságban A hétvégi Pécsi endurocross verseny mindkét futamát Szőke Márk nyerte meg, amivel már megingathatatlan lett a bajnoki címe, azért keményen megszenvedte a két órás futamot.
 
 
Ha valaki azt mondja a győzelmet ingyen adják az hazudik. Ezt Szőke Márk mindenkinél jobban tudja. A Pécsi verseny két órás futamában Márk küllői kiszakadtak a kerékből, de még így is lenyomta a távot. "Bár sikerült nyernem, a verseny nem volt zökkenőmentes számomra. Túlvállaltam 1-2 ugratót amit nem szabadott volna, és pár küllőm kiszakadt. Amikor meghallottam, hogy valami fémhangot ad ki, rögtön kapcsoltam s megálltam a pálya szélén, hogy kihúzkodjam a kerékagyból a küllőket. Ettől függetlenül nagyon tetszett a verseny, jó gyors, tekergős pályát hoztak össze a szervezők, az erdős szakaszon a sok benyúló fatörzs csúnyán büntetett ha nem figyeltél. Mivel a talaj túl kemény volt és a kerék nem bírta, pár ugrót ki is hagytam a végén, de így is Pro2 kategóriában az abszolút első helyet sikerült megnyernem."
 
 
Mióta Márk bajnokként otthagyta a crosst, s átugrott az enduroba, ott is egyből a fején landolt a korona. Idén azért tette le a jogosítványt, hogy a (6 órás!) enduro versenyen is kipróbálhassa magát, ahol két futamot tudott menni. Az elsőt azonnal megnyerte, a másodikban kézsérülés miatt második helyen végzett. A Covidnak köszönhetően minden szakágban az idei volt a legrövidebb versenysorozat, sokan nem is tudtak indulni, vagy szurkolni a versenyeken, s sajnos nem tudni mit hoz a jövő év, mennyi támogató tudja segíteni a magyar versenyzőket.
 

Következő verseny október 24-én Piliscséven lesz, ahol a királykiválasztó mellett egy nagyon nehéz évet hagynak maguk mögött a természetjáró kemény motorosok.

 

 

Szöveg: Boross Éva 

Fotók: Miller Photostudio 

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.