A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 18., csütörtök
Hírek

A 2020-as év sok meglepetést és nem várt fejleményt tartogatott az orosházi sportoló számára

Zólyomi Andrea | 2020.11.16, 10:21:00 | Utolsó módosítás: 2020.11.16, 10:21:00

Cimkék:

Az alapozó időszak és a felkészülés már a tavalyi évben megkezdődött decemberben. Egy gondosan felépített programot készített számára edzője, ami folyamatos kontroll és korrekció mellett került elvégzésére.
 
A Husqvarna Maurer Racing Team sportolójának idei első versenyei Olaszországban kezdődtek az Internazionali D’Italia Supermarecross nevű nagy bajnoki sorozat 85 köbcentis kategóriájában.
 
 
A mediterrán ország versenyeiről azt kell tudni, hogy igen nagy népszerűségnek örvend a motocross sport, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a gyerek kategóriákat Junior és Senior géposztályokra bontják, ahol utóbbi számít az igazi kemény magnak. Hát Noel ez utóbbiban tette próbára tudását. 
 
Az csak hab a tortán, hogy az említett magas létszám miatt A és B csoportban delegálják a pályára a versenyzőket az edzéseken, ahonnét a legjobb 20/20 fő jut be a futamokra. 
 
 
Az egyébként világbajnoki eseményeken edződött ellenfelekkel tűzdelt mezőnyben igen változatos rajtfogásokat követően zárkózott fel vagy épp tört az élre Noel, és a két verseny négy futamában szerzett pontjai alapján az első helyen várta az őszi folytatást.
 
Az öröm azonban nem tartott sokáig. A hazautazás után egy motoros edzésen esés következtében májsérülést szenvedett a Husqvarnás sportoló. 
Hosszú hónapokig tartó rehabilitációt jósoltak az orvosok, viszont  a hazai országos bajnokság kezdete a küszöbön állt.
 
A világjárvány miatt időt nyert Noel a gyógyulásra, így a májustól októberig zajló magyar szériában mégis részt tudott venni. 5 helyszín 10 futamából tevődött össze ez a sorozat.  
Az első májusi versenyen mindkét futamban győzni tudott Noel, majd őszig szünet következett a hazai bajnoki sorozatban, de a nyár folyamán sem álltak meg az edzések.
 
 
A motoros edzőtáborok, csoportos és személyes foglalkozások mellett integratív edzésmódszerek kerültek bevonására, ami alapján zajlott a teljesítményfokozás a Kerner Motorsport Akadémia foglalkozásain. 
 
Természetesen amint lehetőség nyílt nemzetközi versenyeken való indulásra, egyből a nevezők között találhattunk a Zanócz nevet. A cseh és a szlovén bajnokság maradéktalan teljesítését sajnos a pandémia akadályozta utazási nehézségek gátolták  meg, azonban ahol rajthoz állt Noel, ott mindig az elsők között végzett. Így volt a nyár végén megrendezésre került olasz versenyen is, ahol szintén diadalmaskodott a fiatalember.  
 
 
Ősszel folytatódott a második harmadik és negyedik versennyel a magyar bajnokság, ahol fej-fej mellett haladtak ellenfelével és szerezték az első és második helyeket, ami rendkívül izgalmassá tette a pontvadászatot.
 
Az utolsó versenyen azonban ismét dupla futamgyőzelmet aratott az orosházi motoros, így megnyerte az idei magyar bajnokság Mx85-ös kategóriáját 13 évesen.
 
Az idei tervek között szerepelt a junior Európa bajnokságon és világbajnokságon való részvétel, ahol nem titkolt szándék volt a győzelem. Az említett események nem került megrendezésre idén az említett járványhelyzet miatt.
 
A magyar bajnokság megnyerése után hátra volt még egy óriási cél, a hőn áhított olasz bajnokság elhódítása.
Gőzerővel készültek edzőjével az említett őszi versenyekre, mikor hivatalosan is megerősítette az olasz sportszövetség, hogy az utolsó verseny elmarad a pandémia miatt. 
Ez a hír egyben azt is jelentette, hogy Zanócz megnyerte azt az olasz bajnoki szériát is, amiben ezidáig magyar versenyzőnek nem sikerült diadalmaskodnia.
 
 
Óriási gratuláció a sportolónak, családjának, csapatának, támogatóinak, edzőjének és természetesen mindenkinek aki hozzájárult a sikereihez.  
 
Zanócz korábbi eredményei:
⁃ 2014 Magyar Bajnokság 2. hely, Francia Bajnokság 4. hely (Mx50)
⁃ 2015 Magyar Bajnokság 1. hely (Mx50) 
⁃ 2016 Osztrák KTM Junior Challenge 1. hely, Európa Bajnokság 11. hely (Mx65)
⁃ 2017 Magyar Bajnokság 1. hely, Európa bajnokság 9. hely, (Mx65)
⁃ 2018 Szlovén Bajnokság 1. hely, Francia Mx Masters Kids 1. hely,  (Mx85)
⁃ 2019 sérülés, egy-egy Magyar, Szlovén, Osztrák Cseh verseny győzelem.
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.