A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

A H-Moto Team csapatvezetői szerint következetesen haladnak a négy évvel ezelőtt kijelölt úton, és ennek már az idén látszik majd az eredménye is

Zólyomi Andrea | 2021.03.09, 11:08:00 | Utolsó módosítás: 2021.03.09, 11:08:00

Cimkék:

A kialakult egészségügyi helyzetben is tervezi a jövőt a H-Moto Team, hogy gyorsasági motorosai a lehető legjobb körülmények között versenyezhessenek 2021-ben. A csapat tulajdonosa, Kelemen Krisztián, valamint a sportigazgató Rizmayer Gábor szerint élversenyzőjük, Kovács Bálint számára az idei év ismételten egy nagy ugrás lesz, míg a második pilótájuk, Kakuszi Ádám ebben a szezonban a hatszázasok között igazolhatja tehetségét.
 
 
A H-Moto Team teljes lendülettel készül az idei feladatokra. 2021-ben két motorossal lesznek ott a rajtrácson: az elsőszámú versenyző, Kovács Bálint a Spanyol Superbike Bajnokságban indul a cseh New2Project Yamaha R1-s versenygépével, míg Kakuszi Ádám kategóriát váltva immár a hatszázasok között indul a magyar bajnokságban és néhány nemzetközi futamon. Kelemen Krisztián, a csapat tulajdonosa elmondta, az elmúlt két hónapban szó sem volt lazsálásról, hisz Bálint a Fit4Race szakmai irányításával készül a szezonra, míg Ádám fizikális és mentális felkészülésen vett részt. Innentől kezdve pedig jöhetnek majd a nélkülözhetetlen nagypályás motoros edzések. Feltéve, ha a korlátozások mindezt lehetővé teszik.
 
 
„Bálint folyamatosan készül a mostani idényre, és kijelenthetem, hogy nem csak a motorsportot űzők, hanem a teljes sportélet tekintetében is kiemelkedő mutatókkal rendelkezik, amit a számok is alátámasztanak. Természetesen a motoros edzések sem maradhattak ki, de már mindannyian várjuk a nagypályás tesztek indulását. Kifejezetten örülök annak, hogy a New2Project csapatával sikerült megegyezni, és Bálint velük motorozza végig a Spanyol Superbike Bajnokságot, ahol nem a részvétel lesz a cél számára, hanem az egyértelmű fejlődés és a sikeres szereplés! Mindez egybevág Bálint fejlesztési koncepcióval, ráadásul tárgyalásban vagyunk még egy top 10-es Endurance vb-csapattal is, ahol csak a pénzügyi lehetőségeinknek kell találkoznia a csapat igényeivel, mert Bálint képességei már meggyőzték őket. Az ESBK és az EWC mellett mindenképpen a hazai bajnokságban is rajthoz állnak mindketten. Ha mindezt sikerül végrehajtanunk, és még az eredmények is jönnének, akkor elmondhatnánk, hogy a 2021-es évben tovább tudunk haladni azon az úton, amit négy éve elterveztünk sportigazgatónkkal, Rizmayer Gáborral. Bálint jelenlegi tudása a visszajelzés arra, hogy nem járunk rossz úton – fogalmazott Kelemen Krisztián.
 
 
Rizmayer Gábor is bizakodó a 2021-es idényt illetően, és úgy véli, mind az élversenyzőjük, Kovács Bálint, mind pedig Kakuszi Ádám is a fejlődésének szempontjából éppen ott jár, ahol kell, ráadásul a célokat is ennek megfelelően állapították meg.
 
 
„Bálintnak minden lehetősége adott lesz ahhoz, hogy idén sokat fejlődjön. A spanyol bajnokság komoly előrelépés lesz, elég csak azt megnézni, hogy tavaly öt egykori, a Superbike-világbajnokságon induló versenyző állt rajthoz. Fejlettebb motorral és komolyabb háttérrel vághat neki ennek a szezonnak, és a célunk egyértelműen az, hogy az év folyamán egyre közelebb kerüljön az élmezőnyhöz. Ádám idén kategóriát vált, ami nagyon komoly lépés, hiszen minden téren ugrás lesz a 300-as motorhoz képest az idei 600-as. Ehhez fejben és kondiban is sokat kell fejlődnie majd. De bízunk benne, hogy gyorsan képes lesz felnőni az új feladatához” – jelentette ki a H-Moto Team sportigazgatója.
 
 
 
fotó: H-Moto Team
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.