A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2021.05.31, 13:11:00 | Utolsó módosítás: 2021.05.31, 13:11:00

Cimkék:

A mai napon, 2021. május 31-én a motorversenyek résztvevőire, nézőkre vonatkozó szabályok a következők.
 
A sportlétesítmények, tehát az épített sportpályák használata a versenyzők (ideértve a 18 év alattiakat is) számára engedélyezett a sportrendezvényen való részvétel céljából vagy a sportrendezvényre való felkészülés céljából.
 
A versenyzőt az őt felkészítő sportszakember elkísérheti ezen alkalmakra.
 
A belépés felétele, hogy a helyszínre történő beléptetést megelőzően a versenyző a versenyszerű sportoló minőségét, valamint az őt felkészítő sportszakember e minőségét igazolja, 18 év alatti versenyző esetében az életkorát is igazolnia kell. Védettségi igazolvány a versenyzőnek és az őt felkészítő sportszakembernek nem kell.
 
A sportrendezvények nézőként való látogatása a koronavírus ellen védett személynek és a felügyelet alá tartozó kiskorúnak (18 év alattinak) lehetséges. Koronavírus ellen védett személy az, aki ezt a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány) bemutatásával igazolja.
 
A külföldi állampolgár versenyzéséhez legalább egy covid teszt kell az országba való belépéskor.
 
Az előbbi állításokat is tartalmazó jogszabályi rendelkezések a következők:
 
202/2021. (IV. 29.) Korm. rendelet
a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozata kapcsán a sportrendezvényekre vonatkozó egyes szabályokról
1. § (1) A jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények - a sportrendezvényen való részvétel céljából vagy a sportrendezvényre való felkészülés céljából - a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló tizennyolcadik életévét betöltött személy (a továbbiakban: versenyző) és az őt felkészítő sportszakember számára is látogathatóak.
(2) Az (1) bekezdés szerinti helyszínre történő beléptetést megelőzően a versenyző a versenyszerű sportoló minőségét, valamint az őt felkészítő sportszakember e minőségét igazolja.
(3) Az (1) bekezdés szerinti helyszín üzemeltetője vagy vezetője, illetve az üzemeltető vagy a vezető alkalmazottja annak a versenyzőnek, valamint az őt felkészítő sportszakembernek a beléptetését megtagadja, valamint az (1) bekezdés szerinti látogatás megkezdését megakadályozza, aki a (2) bekezdésben foglaltakat nem igazolja.
(4) Az (1) bekezdés szerinti helyszíneken a versenyző, valamint az őt felkészítő sportszakember nem köteles maszkot viselni.
 
 
484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet
a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről
6. § (2) A sportrendezvényen nézőként a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt.
(2b) A sportrendezvény, illetve a kulturális esemény szervezője, valamint a sportrendezvény, illetve a kulturális esemény helyszínének üzemeltetője vagy vezetője, illetve a szervező, az üzemeltető vagy a vezető alkalmazottja köteles annak a nézőnek a beléptetését megtagadni, valamint a belépését megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét vagy az életkorát e rendeletben meghatározott módon nem igazolja.
12. § (4) A jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények
a) a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló tizennyolcadik életévét be nem töltött személy és az őt felkészítő sportszakember számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából,
látogathatóak.
(4a) A (4) bekezdés szerinti helyszínre történő beléptetést megelőzően a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló tizennyolcadik életévét be nem töltött személy életkorát és versenyszerű sportoló minőségét, valamint az őt felkészítő sportszakember e minőségét igazolja.
(4b) A (4) bekezdés szerinti helyszín üzemeltetője vagy vezetője, illetve az üzemeltető vagy a vezető alkalmazottja annak, a sportról szóló törvény szerint tizennyolcadik életévét be nem töltött versenyszerűen sportolónak, valamint őt felkészítő sportszakembernek a beléptetését megtagadja, valamint a látogatás megkezdését megakadályozza, aki a (4a) bekezdésben foglaltakat nem igazolja.
 
408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet
a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól
12. § (1) A nem magyar állampolgár
a) a Magyarország területén megrendezésre kerülő nemzetközi sportesemény résztvevője - ide nem értve a nézőt -,
b) a Magyarországon megrendezésre kerülő sportrendezvény hivatalos szervezője által, névre szólóan kiadott meghívólevéllel rendelkező személy,
c) a magyarországi sportszervezet vagy országos sportági szakszövetség meghívására érkező
ca) versenyengedéllyel rendelkező versenyző,
cb) sportszakember, valamint
cc) a sportrendezvény lebonyolításában közreműködő személy,
Magyarország területére - a (2) bekezdés szerinti kivétellel - beléphet, ha a Magyarországra történő belépést megelőző 5 napon belül, legalább 48 órás különbséggel, két alkalommal elvégzett, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat - SARS-CoV-2 PCR teszt - eredményét tartalmazó, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja, hogy SARS-CoV-2 koronavírus a szervezetében a vizsgálat időpontjában nem volt kimutatható.
(2) Az (1) bekezdés szerinti személy - az (1) bekezdéstől eltérően - akkor is beléphet Magyarország területére, ha a sporteseményt, a sportrendezvényt, illetve a kulturális rendezvényt megelőző 3 napon belül, egy alkalommal elvégzett, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat - SARS-CoV-2 PCR teszt - eredményét tartalmazó, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja, hogy SARS-CoV-2 koronavírus a szervezetében a vizsgálat időpontjában nem volt kimutatható.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.