A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Az Open 4S kategóriában szereplő sportoló előrelépett az olaszországi bemutatkozása után, a hétvégén, Svédországban újra rajthoz áll

Zólyomi Andrea | 2021.07.19, 14:09:00 | Utolsó módosítás: 2021.07.19, 14:09:00

Cimkék:

Pályafutása második világbajnoki szereplése alkalmával újra dobogóra állhatott Zsigovits Norbert, az Enduro Team Hungary motorversenyzője. Az Enduro GP-világbajnokság észtországi fordulóján az Open 4S kategóriában két 2. helyet szerzett egy KTM EXC-vel, és feljött az összetett 3. helyére.
 
 
Az olaszországi, dobogós eredményeket hozó bemutatkozás után újabb sikereket ért el Zsigovits Norbert, ezúttal az Enduro GP-világbajnokság észtországi fordulóján. Az Enduro Team Hungary versenyzője egy KTM EXC-vel az Open 4S kategóriában mindkét versenynap során a 2. helyet érte el.
 
A magyar csapatot ezúttal egyedül Zsigovits Norbert képviselte, mert Szőke Márk egy korábbi sérülése miatt nem tudta vállalni a részvételt a szezon harmadik és negyedik fordulóján, amelyek Észtországban és a hétvégén Svédországban zajlanak.
 
 
A Saaremaa szigetén megrendezett harmadik forduló az olaszországi versenyhez képest teljesen más kihívás elé állította a csákánydoroszlói versenyzőt és a csapatot is: a küzdelem a megszokottak szerint ezúttal már pénteken megkezdődött a szuperteszttel, ahol a versenyzők kettesével, egymás és az óra ellen is hajtottak, hiszen az eredményük beleszámított a szombati értékelésbe.
 
 
A lebonyolítás mellett a körülmények is eltértek az Olaszországban tapasztaltaktól, mivel az extrémteszt a megszokottnál hosszabb volt, 7-8 percig tartott egy kör, a borítása köves volt, de jó ritmusban lehetett rajta motorozni, ellentétben az enduróteszttel, amely homokos felületen, kanyargós nyomvonalon zajlott. A crossteszt klasszikus motocross-pályán zajlott, de így is hibákra kényszerítette a versenyzőket.
 
Zsigovits Norbert feladatát a verseny előtti hosszú utazás, valamint a megterhelő pályabejárás is nehezítette, de ezzel dacolva szombaton a kategóriája 2. helyét érte el, vasárnap átmenetileg vezetett is, végül ismét a dobogó középső fokára állhatott fel. Mindkét nap során időt vesztett esések miatt, ezért Hadobás Ádám, az Enduro Team Hungary csapatvezetője szerint további tapasztalatszerzéssel még jobb eredményeket érhet el. Az összetettben három forduló után a kategória 3. helyén szerepel 64 ponttal.
 
 
„A szombati 2. helynek összességében örültem, vasárnapra az volt a célom, hogy egy kicsit stabilabb legyek, és közelebb kerüljek az 1. helyezetthez. Vasárnap újra a 2. helyen végeztem a kategóriámban, amivel elégedett lehetek. Kicsit közelebb tudtam férkőzni a listavezető észt versenyzőhöz, Biene Priithez, most azon leszek, hogy Svédországban akár meg tudjam csípni, ezen fogunk dolgozni” – nyilatkozta Zsigovits Norbert.
 
forrás: Motam

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.