A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 18., csütörtök
Hírek

Nemzetközi szinten is kiemelkedő köridők a Pannónia-Ringen, a TAKARÉKBANK Magyar Bajnokságon!

Zólyomi Andrea | 2022.06.24, 10:14:00 | Utolsó módosítás: 2022.06.24, 10:14:00

Cimkék:

 

A MAMS Gyorsasági szakága által kiírt TAKARÉKBANK Magyar Bajnokság második fordulóján újra 4 futamban állhattak rajthoz a gyorsasági motorsport legjobb magyar versenyzői. Open 600 és Open 1000 hivatalos magyar bajnoki fordulók mellett két Tehetségkutató betétfutamba is nevezhettek az amatőr versenyzők is! Az open kategóriák olyan színvonalas versenyeket hoztak, ami egyedülállóan új szintre emelte a Magyar Bajnokságot. Az élmezőnyben végzett magyar versenyzők időeredményeikkel akár a nemzetközi versenyeken is a top10-es szintre kvalifikálhatták volna magukat.
 
 
A TAKARÉKBANK támogatásával megrendezett bajnokság mezőnye az idei évre rengeteg fiatal tehetséggel bővült, akik szenzációs új energiákat hoztak a rajtrácsra. Aki végignézett az indulók névsorán, olyan versenyzők neveit olvashatta, akik garanciát jelentettek a körrekodokra. A Northern Talent Cup versenyeiről érkezett Varga Tibi, az olasz bajnokságban edződött Kecskés Bence, a FIM 24 órás világbajnokságon szereplő Kovács Bálint, az egyik leggyorsabb magyar motorversenyző Molnár Geri, a 2021-es magyar bajnok Gyutai Adrián vagy a nagy visszatérő, többszörös magyar bajnok, Chrobák János. Micsoda versenyzők! Óriási büszkeség számunkra, hogy leggyorsabbjaink nemzetközi szereplésük mellett is megtisztelték rajthoz-állásukkal a magyar bajnokságot.
 
 
És bizony a „tűzijáték” nem maradt el! Molnár Geri stock körrekorddal, 1:55.534-es idővel nyerte meg az open 600-as futamot úgy, hogy további 4!!! pilóta is 1:57-es időket motorozott a versenyen! Chrobák Jani 4 év kihagyás után egy teljesen új és ismeretlen motoron 1.56.471-es köridőt futott. Kecskés Bence és Varga Tibi 1:57 mezsgyéjén szintén! Az 1000-ek között Gyutai Adrián és Kovács Bálint hozza a kötelezőt. Adrián nyer, míg Bálint a kölcsön BMW-vel is megszerzi a második helyet.
 
 
Az igazi meglepetés azonban nem is az „élsportolóink” táborából születik. Három olyan versenyzőt szeretnénk kiemelni, akik nemzetközi versenyeken még nem kiemelkedően szereplő sportolók. A magyar bajnokság, a magyar kupa „növendékei”. Szinte rájuk vagyunk a legbüszkébbek! Füleki Ádám, Majsa Gergely és Érsek Dani olyan csodálatosan szépen motorozott ezen a fordulón, ami mindhárom fiút egyértelműen a magyar élmezőnybe, az élsportolók közé emelte. A köridők, a versengésetek, a sportolói magatartásotok, példaértékű volt! Óriási dicséret nektek srácok! Meghökkentő eredmények!
 
 
A bajnokság második fordulója egyértelműen bebizonyította, hogy a TAKARÉKBANK és a MAMS Gyorsasági Szakágának együttműködése egy új szintre emelte a magyar bajnokságot. A szakág abszolút egyedülálló nevezőszámmal büszkélkedhet. Több, mint 180 motorversenyző állt a rajtrácson 20-án a Pannónia-Ringen
 
 
Köszönjük valamennyi nevezőnek, hogy velünk motoroztatok. Nélkületek nem sikerült volna, nagyon büszkék vagyunk minden versenyzőnkre a tehetségkutató, kezdő gyorsaságisoktól egészen a nemzetközi porondon is jeleskedő profi riderekig!
 
 
Végeredmények:
Magyar Bajnokság Open 1000
1. Hely - Gyutai Adrián
2. Hely - Kovács Bálint
3. Hely - Majsa Gergely
 
Magyar Kupa Open 1000
1. Hely - Majsa Gergely
2. Hely - Szarka Gábor
3. Hely - Papp Tamás
 
Magyar Bajnokság Open 600
1. Hely - Molnár Gergő
2. Hely - Kecskés Bence
3. Hely - Füleki Ádám
 
Magyar Kupa Open 600
1. Hely - Ifj. Lengyel Ákos
2. Hely - Pósa Balázs
3. Hely - Kerényi Ádám
 
 
Valamennyi eredménylista letölthető a palyamotorozas.hu oldal letöltések menüpontja alatt:
 
 
A beszámolóban szereplő fényképekért köszönet illeti Izsó Krisztiánt!
 
 
További fényképeket találhattok Nagy Gábor, Lehoczky Istvánt vagy a sportmotor.hu, illetve a Vrumm Klikk oldalain!
 
Az esemény létrejöttét A TAKARÉKBANK támogatása, MAMS Gyorsasági Szakága, valamint a palyamotorozas.hu szervezése biztosította!
 
 
Következő forduló:
2022.JÚL.21. - Slovakiaring
 
Örömmel várunk benneteket újra a rajtrácson!
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.