A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2022. augusztus 12., péntek
Motocross Hírek
/ 36 oldal

Zólyomi Andrea | 2022.03.31, 09:26:00 | Utolsó módosítás: 2022.03.31, 09:26:00

Cimkék:

Esztergomban folytatódott az idei Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság, és a rajtnál ismételten ott volt a Korda Racing versenyzője, az 1. osztály MX Open kategóriában induló Vaskó Levente. A motoros remekül helyt állt a rendkívül erős mezőnyben, és ami fontos, ismét képes volt a futamokon javítani a rajthelyéhez képest.
 
 
Ezúttal Esztergomban folytatódott március 27-én, vasárnap a 2022-es Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság. A mezőnyben természetesen ott volt a Korda Racing versenyzője, Vaskó Levente is, aki az 1. osztály MX Open kategóriában állt rajthoz az öt versenyből álló bajnoki sorozat második állomásán. A fiatalembernek egy rendkívül népes és erős mezőnyben – olyanok indultak ezúttal, mint az idei Európa-bajnokságon összetettben második helyen álló bolgár motoros – kellett helyt állnia. Nos, Levente a szabadedzéseken feltérképezte a pályát, majd az időmérőn végül a 20. helyet szerezte meg. Mindkét futamon sikerült ezen javítania – az elsőn egy közepes rajtot követően a 18., míg a másodikon a 19. pozícióban végzett –, ezzel idén már másodszor is összejött számára a TOP 20-as eredmény.
 
               
„A mezőny az idénynyitóhoz képest még tovább erősödött, nyugodtan kijelenthető, hogy már-már Európa-bajnoki erősségű fordulót teljesítenénk. A szabadedzésen elég mély volt még a pálya, ráadásul több ugrató is változott, ezért igyekeztem minél jobban megismerni. Az időmérőn már eléggé kinyomosodott a kijelölt pálya több része, ennek ellenére igyekeztem egy normális kört összerakni. Végül a huszadik rajthelyet szereztem meg, amivel elégedett voltam. Az első futamban egy közepes rajt után egy üres térben motoroztam, sikerült előrébb kerülnöm, és a végén a tizennyolcadik helyen intettek le. A második versenyen pár körig tartottam a tempóját egy neves külföldi versenyzőnek, de hibáztam párat, lemaradtam róla, így végül a tizenkilencedik helyen zártam. Nem nagyon motoroztam még ennyire erős mezőnyben így egy nagyon jó érzéssel töltött el, hogy ilyen versenyzők között is sikerült a legjobb húszban végeznem. Ebből a versenyből is sokat tanultam” – fogalmazott Levente.
 
A Korda Racing csapattulajdonosa úgy véli, versenyzője szépen lassan megszokja a bajnokság színvonalát, és akár már a következő, április 24-én, Kiskunlacházán rendezendő bajnoki versenyhétvégén előrébb léphet a teljesítmény és az eredményesség terén is.
 
 
„Egy biztos, ezt az erősségű mezőnyt még szoknia kell Leventének. Ám azt látni lehet, hogy versenyzőnk futamról futamra javul, jobb teljesítményt nyújt. Mindig önmagához kell hasonlítani, és kijelenthető, ismét a maximumot tudat ebből a versenyhétvégéből kihozni, még akkor is, ha a nagy akarás miatt elkövetett egy-két kisebb hibát. Hiszem, hogy ebben az évben kellemes meglepetése lehet a magyar bajnokságnak” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.
 
 
Fotó: Korda Racing Kommunikáció/Márkus Photography

A nívós nemzetközi mezőny, az előzetes várakozásnak megfelelően fantasztikus küzdelmet, hozott a Magyar Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság 2.

Zólyomi Andrea | 2022.03.29, 14:10:00 | Utolsó módosítás: 2022.03.29, 14:10:00

Cimkék:

 


A mért edzés után eleinte úgy tűnt a magyar közönség hazai győzelmet is vízionálhat, hiszen 1:25.774-es idővel tavalyi MX Open bajnokunk Hugyecz Erik (KTM) futotta a leggyorsabb kört csapattársa Varga Imre (KTM) és a piliscsévi ezüstérmes szlovák Simon Jošt (KTM) előtt.
 
Aztán az első futamban világossá vált, hogy a magyar élmenőknek ma számos problémával kell megküzdeni ami sajnos az eredményt is befolyásolta.
 
Szvoboda Bence (KTM) remek rajt után a futam elején tartotta az élmezőny tempóját de aztán sokak hőse sem tudott dacolni egy e hét csütörtöki edzésen elszenvedett bokasérüléssel ami miatt Bence előbb egyre hátrébb esett vissza, majd a futam feladására kényszerült.
 
 
Csapattársa Hugyecz Erik (KTM) gyomorproblémákkal állt rajthoz és ő számára is a legnagyobb ellenfele ma a betegsége volt ami megakadályozta, hogy az élen küzdjön így végül a 7.helyen fejezet be az első futamot.
Azt a futamot amit az első EMXOpen Európa-bajnoki versenyen bronzérmet szerző bolgár Michael Ivanov (Husqvarna) gyorsan el akar felejteni, hiszen egy bukás után 0 ponttal fejezett be.
 
Tomáš Kohút (KTM) viszont folytatta nyerő szériáját és Piliscsév után itt Esztergomban is futamot nyert,honfitársa Pavol Repcak (KTM) és a taktikus motorozást bemutató osztrák Johannes Klein (KTM) előtt. A másik osztrák Marcel Stauffer (KTM) futam elejei majd a futam végi hibája csak a negyedik helyet hozta számára.
 
A legjobb magyar Varga Imre (KTM) az ötödik helyen ért célba, a szlovák Simon Jošt (KTM) előtt.
A második futamban akárcsak az elsőben Szvoboda Bence az elején ameddig bírta, az élen küzdött majd végül fájdalmai miatt fel kellett adnia a futamot. Innen is minden elismerésem Bencének aki ilyen állapotban is vállalta a versenyt.
 
Hugyecz Erik akit csapata csak nagy nehezen engedett rajthoz állni betegsége miatt, a legjobb magyarként akárcsak az első futamban Mimó, az ötödik helyen látta meg a kockás zászlót.
 
A futamot Stauffer nyerte meg aki a negyedik helyről lépett fokozatosan előre kétütemű motorjával. Igaz Ivanov a második futamban tényleg megmutatta magát és sokáig hajtotta az osztrákot de a végén a második helyen fejezte be a bolgár versenyző. Jošt a harmadik, Klein a negyedik, Hugyecz ötödik, majd a hatodik helyen Varga Imre ért célba.
 
A napi összetett győzelmet Marcel Stauffer szerezte meg honfitársa Johannes Klein előtt, a dobogó harmadik fokára Tomáš Kohút állhatott fel. Simon Jošt ezúttal lecsúszott a dobogóról és a negyedik lett, Pavol Repcak pedig az ötödik. A két futam alapján a legjobb magyar teljesítményt Varga Imre nyújtotta aki a hatodik helyen zárta az esztergomi versenyt.
 
I.osztály MX2-ben Pergel Bence (KTM) a délelőtti mért edzésen megfutotta az űr időt 1:25.680 ami az egész nap leggyorsabb köre volt.
A piliscsévi 100%-os Bence így jó eséllyel várhatta az első futamot a rajtgép mögött ami rögtön az elején problémát hozott neki így a mezőny végéről kellett indulnia de az első körben egy másik versenyzővel ütközött és számára ezzel be is fejeződött a futam. Kár érte hiszen a magyar fiú elképesztő ütemben fejlődik és sokak számára látványos motorozást nyújt.
 
Kiállása után Técsi László Márk (KTM) előtt megnyílt az út a győzelem felé amit a hódmezővásárhelyi ki is használt és több mint 26 másodperces előnnyel nyerte meg a futamot Liszka Roland Noel (KTM) előtt. A harmadik helyen a szép teljesítményt nyújtó Nikolics Boldizsár (KTM) ért célba, a kategória újonc és a több olasz versenyen is remek formát nyújtó Zanócz Noel (KTM) a negyedik, Hateier Botond (KTM) az ötödik, az osztrák Christoph Zeintl (KTM) a hatodik.
 
A második futamban Pergel Bence rajthoz tudott állni de az az első futambeli bukás és a fájdalom nyomot hagyott benne, így ma nem tudott harcban lenni a kettős futamgyőzelmet szerző Técsi László Márkkal.
 
Liszka Roland Noe ezúttal a harmadik helyen ért célba, Nikolics Boldizsár a negyedik, Zanócz Noel az ötödik, míg Ördög Zoltán (KTM) a hatodik helyen fejezte be a második futamot.
 
A dobogó legfelső fokára Técsi László Márk állhatott fel, Liszka Roland Noel a második, Nikolics Boldizsár a harmadik. Zanócz Noel a negyedik helyen végzett, Hateier Botond az ötödik, Ördög Zoltán pedig a hatodik.
A Women Open kategóriában nyugodtan mondható, hogy az utóbb idők legizgalmasabb versenyei zajlottak köszönhető a helyi Gál Lili (Yamaha) és az osztrák Sarah Schnelzernek (KTM).
 
A magyar és az osztrák hölgy mindkét futamban fej fej mellett küzdöttek az első futamot Schnelzer nyerte meg, a másodikat Gál Lili aki így a nap végén a dobogó legfelső fokára állhatott fel, Schnelzer és a cseh Karolina Bouskova (Husqvarna) mellett.
A szlovák Vanessa Zimmermanová (GASGAS) a negyedik, Sára Polášová (KTM) az ötödik, Tamás Lora (KTM) a hatodik.
 
II.osztály MX1-es kategóriában Szűcs Kulcsár János (Yamaha) szerezte meg a győzelmet, a cseh Vladimir Nančevský (KTM) előtt akivel megosztoztak a futamgyőzelmekért a magyar fiú javára. Henzer Péter (KTM) végzett a harmadik helyen, Muzsi Daniel (Husqvarna) a negyedik, Reinitz Olivér (Kawasaki) az ötödik, Martonosi Tamás (Yamaha) a hatodik helyen végzett.
II.osztály MX2-es kategóriában csakúgy mint az MX1-eseknél, Grósz Gergő (KTM) és Harcsa Márk (KTM) osztozott a futamgyőzelmeken. Végül a Grósz Gergő nyerte a napi összesítést, Harcsa Márk és a cseh Martin Trávníček (KTM) előtt. További sorrendben a 4-6 helyen Borbás Balázs (KTM), Ocsovay Richárd (KTM) és Hajdú Ádám Levente (GASGAS).
 
Senior Extra kategóriában Grillmayer Gábor (KTM) ezúttal is 100%-os teljesítménnyel nyerte meg a szezon második versenyét a szlovák Ondrej Jančula (KTM) és Csiki Balázs (KTM) előtt. Homola David (KTM) a negyedik, Mohos Zoltán (Honda) az ötödik.
Senior Veteránban a cseh Petr Dokupil (Yamaha) győzelmét hozta az esztergomi verseny, a szlovák Lubomír Imrich (Yamaha) a második, Szente Attila (Kawasaki) a harmadik, majd Varsányi Ottó (Yamaha) végzett a negyedik helyen. Az ötödik az osztrák Hans Péter Wimmer (KTM), a hatodik helyet pedig Medvecz Péter (Husqvarna) szerezte meg.
 
Senior Amatőrben Varga Zsolt (Yamaha) nyert, Hajner Balázs (KTM) lett a második, Nagy Lajos (Yamaha) a harmadik, Polgár Gergely (Yamaha) a negyedik, Szabolcs Attila (Honda) az ötödik, Zakar János (Yamaha) a hatodik.
 
A verseny részletes eredményeit itt találod :
 
Akárcsak az első bajnoki versenyen, ezúttal is le a kalappal Gál Zoltán - Pergel Zoltán és csapata előtt akik külföldi szemmel is nézve fantasztikus pályát hoztak össze, nem porolt, voltak ritmus szakaszok és változatos ugrók, a nézők különböző ételkülönlegességek közül választhattak, az időjárás is szuper volt így fantasztikus hétvégén vagyunk túl.
 
Folytatás két hét múlva Ácson, ahol az UMX Open, a Juniorok MX50, MX65 és MX85 valamint a Women Open és a Senior Bajnokság és Kupa versenyeire kerül sor.
 
Szöveg I Stégner György

Zólyomi Andrea | 2022.03.18, 12:42:00 | Utolsó módosítás: 2022.03.18, 12:42:00

Cimkék:

A kétnapos rendezvényen szinte minden kategória jelen lesz erős nemzetközi versenyzőkkel megtűzdelve.

Szombaton rajtolnak el a juniorok 50-65-85 ccm kategóriákban és a felnőtt III. osztály mezőnye. Vasárnap a Profi kategóriája a főszerep a lányok és veteránok mellett.

Aki kilátogatott Piliscsévre az nagyjából tudja, hogy mire számíthat, aki nem annak meg legyen meglepetés. A vendéglátásról a food truck catering fog ismét gondoskodni magas színvonalon hatalmas kínálattal!
 
A belépőjegy ára:
- Felnőtt 2000 Ft
- Diák 1000 Ft
- 14 év alatt és a nyugdíjas INGYENES
 
Várunk mindenkit szeretettel
 

Zólyomi Andrea | 2022.03.18, 12:38:00 | Utolsó módosítás: 2022.03.18, 12:38:00

Cimkék:

Látványos versenyeket hozott a hazai motocross szezonnyitó versenye Piliscséven, ahol a nemzetközi versenyzőkkel teletűzdelt mezőnyben, magyar győzelemnek is örülhetett a szépszámú közönség.
 
A piliscsévi versenyről már tavaly is elismerően lehetett beszélni, de idén még inkább emeltek a színvonalon hiszen a hazai ászok mellett, Csehország és Szlovákia legjobbjai is itt voltak a mezőnyben de Ausztriából, Szlovéniából, Svájcból és Romániából is voltak indulók.
 
A hazai közönség legnagyobb örömére Pergel Bence mindkét futamot megnyerte kétütemű KTM-jével az I.osztály. MX2-es kategóriában. A magyar sikert csapattársa Técsi László Márk (KTM) tette teljessé aki mindkét futamot a második helyen fejezte be. Az MX2-es világbajnokság állandó résztvevője a cseh Jakub Terešák (KTM) tavalyi sérülése után még nincs 100%-os formában, de így is sikerült a dobogó harmadik fokára állnia. Honfitársa Tomáš Pikárt és a szlovák tehetség Jaroslav Katriňák (mindkettő KTM) végig szoros küzdelmet vívtak mindkét futamban, végül a cseh fiú második futamban elért jobb helyezésének köszönhetően szerezte meg a napi összetett negyedik helyet. Radek Vetrovsky (KTM) a hatodik, míg a tavalyi versenyen még a Junior 85ccm-es kategóriában brillírozó cseh Vítězslav Marek (KTM) a hetedik helyen zárt, Nikolics Boldizsár (KTM) a nyolcadik.
 
Az I.osztály MX Open kategóriában a szlovák vendég versenyzők házi küzdelmét hozta a nap. Pedig Hugyecz Erik (KTM) révén sokáig akár magyar győzelemre is esély volt, hiszen Erik az első futamban a harmadik helyen ért célba, majd a második menetben szorosan a szlovákok mögött haladt amikor a hátsó lemenőben hatalmasat bukott így szerte foszlatva győzelmi esélyét. Szerencsére a magyar versenyző saját motorján hagyta el a pályát, a hírek szerint nincsenek súlyosabb sérülései. Ezzel így el is dőlt, hogy szlovák siker születik az Open kategóriában amelyet végül Tomáš Kohút nyert meg Šimon Jošt
(mindkettő KTM) előtt. A magyar dobogót Varga Imre(KTM) hozta el ebben a kategóriában aki a második futamban sikerrel hárította a szlovák Pavol Repcak (KTM) támadási kísérleteit aki így a napi összetett negyedik helyen zárt a nagy öreg, az elnyűhetetlen Petr Bartoš (KTM) előtt.
 
Dušan Drdaj (GASGAS) néhány héttel ezelőtt elszenvedett kézsérülése ellenére a hatodik helyre volt képes, Pavel Dvořáček (Yamaha) a hetedik, majd Martin Krč (KTM) a nyolcadik.
 
A Women Open kategóriában Aneta Čepeláková (Yamaha) kettős futamgyőzelmmel állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a hazai közönség előtt motorozó Gál Lili (Yamaha) a második, míg Viktorie Lohniská (KTM) a harmadik. A negyedik helyen Aida Ioana Cojanu (Yamaha) zárt, az ötödik helyen Karolina Bousková (Husqvarna), a hatodik helyen Nagy Vivien Alexa (GASGAS), hetedik helyen Horváth Zsófi (MZ), a nyolcadik helyen Tamás Lora (KTM) zárt.
 
II.osztály MX1-ben a cseh Vladimír Nančevský (KTM) győzelmét hozta a nap, Henzer Péter (KTM) és Szűcs Kulcsár János (Yamaha) előtt. Reinitz Olivér (Kawasaki) negyedik, Martonosi Tamás (Yamaha) ötödik, Muzsi Dániel (Husqvarna) hatodik, Jäger István (KTM) hetedik, Ábrahám Patrik (KTM) pedig a nyolcadik.
 
II.osztály MX2-es kategóriában Grósz Gergő (KTM) győzött, Martin Trávníček (KTM) a második, Harcsa Márk (KTM) a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Pátkai Dominik (KTM) negyedik, Hajdu Ádám Levente (GASGAS) ötödik, Borbás Balázs (KTM) hatodik, Cservenka Máte Zsolt (Husqvarna) hetedik, Kádár Dominik (KTM) a nyolcadik.
 
Senior Extra kategóriában Grillmayer Gábor (KTM) szerezte meg a győzelmet Cojanu Ionut Mariusz (Yamaha) és Csiki Balázs (KTM) előtt. Lavrin Simon (Yamaha) negyedik, Homola David (KTM) az ötödik, Mohos Zoltán (hatodik), Ondrej Jančula (KTM) a hetedik.
 
Senior Veterán kategóriában Varsányi Ottó (Yamaha) volt a legjobb, Petr Dokupil (Yamaha) a második, Lubomir Imrích (Yamaha) a harmadik, Petr Pipich (Suzuki) a negyedik, Szente Attila (Kawasaki) az ötödik, Lánczi Sándor (Yamaha) a hatodik, Medvecz Péter (Husqvarna) a hetedik, Babarczi Ferenc (Yamaha) pedig a nyolcadik helyen zárta a napot.
 
Senior Amatőrben Polgár Gergely (Yamaha) győzött, a második helyen Hajner Balázs (KTM) végzett, Varga Zsolt (Yamaha) a harmadik. További sorrend, Szabolcs Attila (KTM) negyedik, Nagy Lajos (Yamaha) ötödik, Zakar János (Yamaha) hatodik, Rugovics Gábor (Husqvarna) hetedik, Mankovics László (Yamaha) pedig a nyolcadik.
 
Folytatás két hét múlva Esztergomban, ahol a mostani hétvégéhez hasonlóan kétnapos versenyre kerül sor március 26-án és 27-én.
 
 
Részletes eredmények itt olvasható https://chronomoto.hu/livetiming/pdf/...
 
Szöveg I Stégner György

Zólyomi Andrea | 2022.03.18, 09:59:00 | Utolsó módosítás: 2022.03.18, 09:59:00

Cimkék:

/ 36 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.