A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. szeptember 23., szombat
Motocross Hírek
/ 40 oldal

Motoros iskolát támogat a Yamaha Motor Hungary

Zólyomi Andrea | 2023.05.18, 11:39:00 | Utolsó módosítás: 2023.05.18, 12:58:00

Cimkék:

A Yamaha és a CL4 Offroad Motoros Iskola együttműködésével új szintre léphet a hazai motokrossz- és enduroképzés.

 

A Czúni családot alighanem mindenki ismeri motoros körökben, az elmúlt fél évszázadban ugyanis rendre ott állt a krosszversenyek dobogóinak csúcsán idősebb, majd ifjabb Czúni László. Apa és fia nemcsak kimagasló tehetségével vívta ki a bukósisakos közönség tiszteletét, sportág iránti elkötelezettségük szintén egyedülállónak mondható. Erről tanúskodik, hogy ifj. Czúni László már 2010-ben az új generáció nevelésére tette fel életét: megalapította a Czúni MX Schoolt, ami 2018 óta CL4 Offroad Motoros Iskola néven várja a nebulókat.
 
 Gyerekek és felnőttek, lányok és fiúk egyaránt jelentkezhetnek a képzésre, a személyre szabott edzéstervek gyors és biztonságos fejlődést garantálnak
 
 
A mögöttünk álló 13 évben rengetegen fejlesztették sikerrel tudásukat a Czúni-féle intézményben, nem csoda, hogy a Yamaha munkatársai is felfigyeltek a kiskunlacházi sulira. – A kezdőknek, a haladóknak és a profiknak kidolgozott képzések egyaránt a legmagasabb színvonalon állnak, így nem volt kérdéses, hogy a Yamaha ideális együttműködő partnerre találhat a CL4 Offroad Motoros Iskolában – mondta el Pusztai Gábor, a Yamaha Motor Hungary értékesítési és marketingvezetője. – Legfőbb törekvésünk, hogy a motorosok biztonságosan és élvezetesen róhassák az utakat, illetve a versenypályákat, s ehhez nem elég egy jó gép, a megfelelő tudásszint elérése ugyancsak alapvető fontosságú. E filozófia határozza meg a közös munkát is, melynek lényege, hogy a Yamaha kiváló minőségű, könnyen kezelhető, strapabíró motorokkal, a CL4 Offroad Motoros Iskola pedig elsőrangú képzéssel és környezettel várja a tanulni igyekvő pilótákat – fűzte hozzá.
 

Nem csak tartósak és megbízhatóak, a szabályozható teljesítménynek köszönhetően biztonságosak is a Yamaha legendás tanulómotorjai
 
 
Az oktatás helyszínéül szolgáló kiskunlacházi pálya immáron 63 éves történelemmel büszkélkedhet. Kedvező adottságainak, remekül eltalált nyomvonalának, trükkös akadályainak és homokos-agyagos talajának köszönhetően rendkívül népszerű, megannyi hazai és nemzetközi versenysorozat futamainak adott otthont 1960 óta. Az üzemeltetésért felelős Kiskunlacházi Községi Motoros Klubot szintén Czúni László irányítja, így teljes harmóniában zajlanak a tréningek és a viadalok, a diákoknak pedig lehetősége nyílik testközelből látni a profikat, sőt egy idő után magukat is kipróbálhatják élesben.
 
A motorok és az oktatók is elsőrangúak, így versenyzői álmokat dédelgető fiatalok is bátran jelentkezhetnek a CL4 Offroad Motoros Iskolába
 
– Ruházatot, védőfelszerelést és motorkerékpárt egyaránt biztosítunk az iskola diákjainak, de saját eszközeiket is használhatják, amennyiben megfelelnek a műszaki és biztonsági követelményeknek – osztotta meg gondolatait Czúni László, kiemelve, hogy nemtől, kortól és gyakorlottságtól függetlenül bárki részt vehet a tanórákon. – Gépparkunk Yamaha PW50, valamint Yamaha YZ65, YZ85 és YZ125 modellekből áll össze, ezek egy részét a Yamaha hazai forgalmazója ajánlotta fel, hogy a lehető leginkább elősegítse a magyarországi motorosok fejlődését. A márka hozzáállása egyértelműen példaértékű, de ez nem meglepő, hiszen az MXGP-től kezdve, a Dakaron át, egészen az enduró-világbajnokságig minden géposztályban taroltak már gépeik – mutatott rá az iskolavezető.
 
A krosszpályán és a mellette kialakított gyakorlórészen szerezhetnek rutint az iskola diákjai. A Yamaha igyekszik mindenben támogatni a magyarországi motorosokat
 
 
Hogy a tanfolyamok minél hatékonyabbak legyenek, a növendékeket – felkészültségüknek, illetve rutinjuknak megfelelően – csoportokra osztják, és szintjük igazodó képzést kapnak, sőt az oktatók személyesen is foglalkoznak velük. Olyan is jelentkezhet, aki még soha nem ült motoron, és természetesen azoknak is tudnak újat mondani, akik tapasztalt krosszosok vagy endurósok. A képzések ára is kifejezetten kedvező, további információt a www.yamaha-motor.eu és a www.cl4.hu honlapon kaphatnak az érdeklődők.
 

 

 

 
Yamaha – élen az ifjúsági és gyerekmotorok gyártásában
 
A Yamaha Motor Company évtizedek óta kínál fejlett, elnyűhetetlen tanulómotorokat, melyekkel lányok és fiúk egyaránt biztonságosan, mosollyal arcukon sajátíthatják el a motorozás mesterfogásait. Az automatikus váltóval és teljesítményszabályozóval felszerelt, 10”-os kerekeken gördülő PW50 valódi legenda, amatőr és profi pilóták sokasága cseperedett fel nyergében, s ma is az ifjú vásárlók egyik favoritja. Legalább ennyire kedveltek a TT-R50, TT-R110, illetve TT-R125 néven forgalmazott, gyors, takarékos és masszív miniendurók, no meg az YZ modellcsalád 65, 85 és 125 köbcentis tagjai, melyekkel a krosszpályák világába kóstolhatnak bele a fiatalok. Bármely irányba is indul útnak az új nemzedék, bizony érdemes fokozatosan haladnia. Aki megtanul a kis gépekkel motorozni, később extrém körülmények között is sokkal ügyesebben és biztonságosabban gyűrheti majd kilométereket, a befektetés tehát kétséget kizáróan megtérül.
 

forrás: Yamaha Motor Hungary

Zólyomi Andrea | 2023.05.10, 13:17:00 | Utolsó módosítás: 2023.05.11, 09:09:00

Cimkék:

Nemzetközi szintű bajnoki forduló, nyárias melegben, óriási érdeklődés mellett. Így lehetne jellemezni, a CL4 Elite Motocross magyar bajnokság, múlt heti fordulóját, melyet a legendás motocross versenyzőről, Czúni Lászlóról elnevezett pályán, Kiskunlacházán rendeztek meg. A piliscsévi, márciusi forduló után, a versenyzők által szintén nagyon kedvelt pályán folytatódott a megmérettetés, ahol rekordszámú versenyző állt rajthoz, a több ezres közönség előtt.
 
 
Ahogy ifj. Czúni László, a CL4 Offroad Motoros Iskola vezetője és a verseny főszervezője elmondta, óriási munkát tett bele mindenki a háttérben ahhoz, hogy ez a nap így sikerüljön. ,,A Kiskunlacházi Községi Motoros Klub és motoros közösségünk összefogásának köszönhető, hogy a pályát és az ugratókat sikerült úgy megcsinálni, ahogy szerettük volna. Nagyon örülünk, hogy ilyen sok család döntött amellett, hogy a május elsejét megelőző vasárnapot a mi eseményünkön tölti. Köszönöm mindenkinek, és bízom benne, hogy még nagyon sok ilyen szintű versenyen köszönthetjük a közönséget!”
 
 
A futamok előtt, Dr. Répás József Kiskunlacháza Polgármestere nyitotta meg ünnepélyesen az eseményt, valamint Zelei Márk a MAMS Motocross szakág vezetője és ifj. Czúni László a kiskunlacházi szakosztály elnöke is köszöntötte a közönséget és a futamokon indulókat.
 
 
Nyolc országból érkeztek a versenyzők, akik MX50, MX65, MX85, valamint MX Women Open, Senior és persze az ELITE MX1, MX2 kategóriákban indultak.
A szabadedzések és az időmérők után a tűző napsütésben egymást követték a futamok, aminek végeredményeként, az Elite MX Open kategóriában hármas magyar siker született.
 
MX1kategóriában az első helyet Hugyecz Erik, a második helyet Szvoboda Bence, míg a harmadik helyet Técsi László Márk szerezte meg.
Az Elite MX2 verseny győztese Pergel Bence, a második helyezett ÖRDÖG Zoltán és a harmadik helyezett JAKA Peklaj lett.
A hölgyek között, a Women MX Open kategóriában ezúttal is mindenkit maga mögé kényszerítve győzött az esztergomi Gál Lili a MAMI Team Fehér versenyzője, második helyen COJANU Aida jun., harmadik helyen BANCILA Stefania, Romániából érkezett versenyzők értek célba.
 
 
A Senior A kategóriában első helyen GRILLMAYER Gábor a MotomaX Motorsport Klub Egyesület versenyzője ért célba, a második helyet HOMOLA David, a harmadik helyet pedig COJANU Ionut sen. szerezte meg.
 
A Senior B kategóriában ismét hármas magyar siker született! Első helyezett VARGA Imre, második helyezett HAJNER Balázs, míg harmadik helyezett KOVÁCS Zsolt lett.
A Senior Veterán kategória első helyén KOSZTOLÁNYI Dezső, a második helyén VARSÁNYI Ottó, a harmadik helyén pedig WIMMER Hans-Peter végzett.
 
A gyerekek is óriási lelkesedéssel indultak a kiskunlacházi pályára.
MX50 MINI kategóriában egy bolgár, PRISADOV Radostin, egy szlovák FILIP Krajco és egy magyar versenyző ELEK Benjámin állhatott a dobogóra.
MX50 MAXI kategóriában, MAČEK Matic jun. szlovén és CSICS Zoltán, SZÉP Sebestyén magyar versenyzők voltak a legjobbak.
MX65 kategóriában HORVÁTH Gergő ért be elsőként, a második helyen JANCI Peter, Őt pedig a harmadik helyen BAJÁK Márk követte.
MX85 kategóriában is a HTS Team egyik versenyzője, Katona Áron ért be elsőként, majd a román DUMITRU Sami Alexandru jun. másodikként és PAPP Kornél Oszkár érkezett a célba harmadikként.
Elite MX Open és Senior B kategóriában hármas magyar győzelem született! Ezen kívül mindegyik kategóriában volt magyar versenyző, aki a dobogóra állhatott!
 
Az legnagyobb kupát 7 kategóriában magyar versenyző vitte haza a kiskunlacházi bajnoki fordulón!
 
 
 
A bajnokság folytatódik, a következő állomás június 11-én Tápióbicskén lesz, ahol a CL4 Offroad Motoros Iskola ismét várja az utánpótlást, a gyerekeket, akik a verseny ideje alatt kipróbálhatják a motorozást.
 
További információkat és részletes eredményeket itt találhattok:
·         https://chronomoto.hu/images/stories/pdf/pdf/20230430_mx_kiskunlachaza/sen_total.pdf
·         www.cl4.hu
 
fotó: Hatvanger Zoltán

A motocross versenyszezon második fordulójára a Komárom közeli Ács motocross pályáján került sor

Zólyomi Andrea | 2023.04.03, 12:34:00 | Utolsó módosítás: 2023.04.03, 12:34:00

Cimkék:

A juniorok mellett ezúttal a másod és harmad osztályú pilótáké volt a főszerep, igy jelentős létszámmal érkeztünk ismét a verseny helyszínére.

 
 
A legkisebb gyerek géposztályban, az Mx50-es kategóriában három kis motorosunk indult:
>> A 7 éves szlovák-angol származású Kristian Crothers a 12. helyen fejezte be a versenyt a több mint 20 fős mezőnyben.
>> ifj. Andrusik Gábor legutolsónak eredt a mezőny nyomába, mivel a rajtegyenesben elesett. A 17. lett a két futam alapján.
>> Hegedűs Dávid nem tudta ma a legjobb formáját produkálni, mandulagyulladás akadályozta a felkészülését az utóbbi két hétben. A 18. helyen zárta a napot.

 

 

Az Mx65 kategória egyetlen TCR versenyző indult, azonban szenzációs tempót produkált ma is:
>> Horváth Gergő első futamos rajtfogása pocsék volt. Elesett a rajtolás utáni métereken, viszont ezután begyújtotta a rakétákat, a legutolsó helyről szinte az egész mezőnyön átmotorozott. Harmadik lett mindkét futamban, valamint az összesítés alapján is.

 

 

Az Mx85-ösök 32 fős mezőnyében 5 sportolónk állt a rajtgép mögött:
>> Leszkovics Vince közepes rajtolást követően a mezőny közepéről rendkívül kiegyensúlyozott tempóban egészen a 2. helyig jött fel, és a két futam alapján szintén az előkelő ezüstérmes pozícióban zárta a napot.
>> ifj. Halasi József stabilan versenyzett a hétvégén, a 14. helyen intette le a kockás zászló, ami a 6. legjobb magyar versenyzőt jelentette ezúttal.
>> Kiss Csongor nem tudta a tőle elvárható formát hozni a mai napon, így is a 18.-ként értékelték teljesítményét, a 8. lett hazai bontásban.
>> Király Levente idei első versenye volt az ácsi, ráadásul pár hetes vállficamot követő rehabilitáció kellős közepénél tart, a versenyt mégis vállalta kisebb - nagyobb fájdalmak közepette. 23. helyen ért célba.
>> Heizer Zsolt a legfiatalabb Mx85-ös versenyzőnk. Ma is bedobtuk a mélyvízbe és a 30. helyen ért célba a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben.
 

 

A II. osztályban is volt egy versenyzőnk:

>> Balogh Gáborral számolnia kell az Mx1-es mezőnynek. A dobogó bronzérmes helyére állhatott fel a mai verseny eredményeképp.
A III. osztályban hárman képviseltek bennünket:
>> Gál Szabolcs odaérhet hamarosan a stabil dobogósok közé. Ezúttal csak egy pozíció választotta el ettől, a 4. legjobb versenyző volt az Mx2-es géposztályban. Legközelebb nem fogja ennyivel beérni abban biztosak vagyunk.

 

 

Két Senior kategóriás versenyzőnk is rajthoz állt a III. osztályban:
>> Andrusik Gábor az Mx1 kategória 10. legjobb motorosa volt ma.
>> Garry Challinor elmúlt 60 éves. Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy ő is csapatunkat képviselte a mai napon, a 13. helyen ért célba a 2T Open géposztályban.
 
 
A Team Corona Racing csapat nevében gratulálunk minden résztvevőnek az eredményekhez.
Hajrá TCR, hajrá srácok. 
 
 
Köszönet támogatóinknak:
- Tanker - BB Vill Kft.
- ABL Technic Hungary Kft.
- Skalár Terv Kft.
- RS OIL Kft.
- UFO Plast
- Fadepo Fatelep & B-mat
- KERNER Autó és Motor Szervíz
- GOLDblond Kft.
- GOLDfren World
- Moto-Complet
- Véber és T. 2006 Kft.
- HidraKlíma Systems Kft.
- Auner (Győr)
- Auner (Budapest)
- PrintWorks
- Szőke Márk #795 "Maci"
- KRNR Motorsport Academy
•T•C•R•

Zólyomi Andrea | 2023.03.29, 14:47:00 | Utolsó módosítás: 2023.03.29, 14:47:00

Cimkék:

Az idei év első hazai Motocross Bajnoki forduló a piliscsévi hegyoldalban került megrendezésre március közepén. Mint a bajnokisorozat főtámogatója a CL4 Offroad Motoros Iskola is képviseltette magát a helyszínen nem csak standdal, de egy remek lehetőséggel a legkisebbeknek, akik kilátogattak a versenyre. A hazai motocross utánpótlás nevelés zászlóshajójaként a CL4 csapata már évek óta nagy hangsúlyt fektet a sportág megismertetésére a legfiatalabbak körében. A piliscsévi versenyen közel 80 kisgyermek próbálta ki a motorozást az erre a programra kialakított helyszínen. 

 

 

Nem csoda, hogy egész nap kígyózó sorokat láthatunk a pultjuk előtt, hiszen a védőfelszerelés felvétele utána a gyerekek már pattannak is fel a motorokra, ahol már várják őket a szakképzett edzők. Pár mondatos eligazítás következik és a másik pillanatban a szülők csak kapkodják a fejüket, hogy az eddig még motoron sem ülő kicsik, egyedül szelik a köröket. A CL4 csapatnak pedig nap végére nincsen kilométerhiánya, hiszen minden gyermek útját végig kísérik ezen a mini edzésen.
 
 
„Rendkívül fontosnak tartjuk a motorsport támogatását és ezért a CL4 Offroad Motoros Iskola már évek óta a Magyar Motoross Bajnoki sorozat főszponzora. Szeretnénk, ha olyan fiatalok lennének a jövő motocross kiválóságai, akik kellő technikai háttérrel és biztonságtudattal rendelkeznek.” – mondta el kérdésünkre ifj. Czúni László a CL4 alapító tulajdonosa. A CL4 csapat ezzel a szakmai felkészültséggel és elhivatottsággal várja, legközelebb április 30-án a kiskunlacházi bajnoki fordulón, ismét azokat a gyermekeket, akik szeretnék kipróbálni magukat ebben a sportágban.
 
 
szöveg és fotó: CL4 Offroad Motoros Iskola

Zólyomi Andrea | 2023.03.20, 14:39:00 | Utolsó módosítás: 2023.03.21, 12:16:00

Cimkék:

Piliscsév patinás pályáján került megrendezésre az idei motocross bajnokság nyitánya. A versenyt komoly háttérmunka előzte meg.

 

 
Az előzetesen felmért igényeknek megfelelően, hiánypótló szinten hoztuk létre rekord gyorsasággal, alig 3 hónap alatt a TCR versenycsapatot, amely a
>> KRNR Motorsport Akadémia és az
>> SM#795 Motorsport Sulinak a képzett tanulóit tömöríti.
 
 
 
A TCR fő profilja a motocross és enduro sport területe. Alapvető célja pedig az utánpótlásnevelés és tehetséggondozás.
Emellett egy komplex egyesületi, edzői szolgáltatás biztosítása, egységes, magas színvonalú csapatkiállás és megjelenés, amivel sportolóink mellett méltán képviselhetjük szponzoraink és partnereink igényeit.
 
 
Nem csak a versenyzők felkészítésére fordítottunk nagy hangsúlyt az alapozó időszakban, hanem az egyesület kiépítésére is.
Ennek eredményeképp a közel 40 főt számláló csapatunkban hazai és külföldi sportolók is jelen vannak, közülük 9 versenyző nevezett be az igen nívós bajnoki eseményre.
 
 
Egyes kategóriákban talán soha nem látott nevezői létszám gyűlt össze a magyar mellett számos nemzet versenyzőiből a két nap folyamán.
 
Az eredmények a következőképp alakultak:
- Horváth Gergő - 1. hely (Mx65)
Gergő bajnoki címvédőként érkezett a helyszínre és ennek megfelelően nagy profizmussal utasította térdre ellenfeleit. Mindkét futamban jelentős fölénnyel verhetetlennek bizonyult a mai napon.
 
- Gál Szabolcs - 4. hely (III.o. Mx2)
Szabolcs kategóriájában igaz felállni nem tudott az összesítés alapján a dobogóra, de vészesen megközelítette azt, ami alapján bizakodva várja a sorozat következő fordulóját, ahol cél a legjobb háromban végezni.
 
- Balogh Gábor - 5. hely (II.o. Mx1)
Gábor igaz ötödik helyen fejezte be a versenyt, de kategóriája legjobb hazai versenyzője volt ma.
 
- Rauscher Roland - 5. hely (Senior A)
Roli az egyik legkeményebb versenyzőnk, korábbi Magyar Köztársaság Kupa győztes, Dombok Királya cím birtokosa és Endurocross Magyar Bajnok sportoló.
 
- Leszkovics Vince - 14. hely (Mx85)
Vincét az első futamban fellökték, az utolsók közül verekedte fel magát a 16. helyre a 40 fős mezőnyben. A második futamban újabb balszerencsés helyzet állt elő. A rajtnál az egyik versenyző lekeresztezte, ami miatt ismert a mezőny hátsó fele jutott neki az első fordulóban. Innét kellett felzárkóznia ismét. Reálisan a legjobb 10-ben a helye!
 
- Hegedűs Dávid - 18. hely (Mx50)
- ifj. Andrusik Gábor - 23. hely (Mx50)
A két ifjú titán a legkisebbek között próbált szerencsét. Életük legelső motocross versenyén vannak túl és tisztesen helytálltak a picikék.
 
- Halasi József - 27. hely (Mx85)
Jocika messze túlteljesíti a tőle elvárható szintet, alig csöppent bele másfél évvel ezelőtt a motorsportba, mégis számos nála jóval tapasztaltabb versenyzőt utasított maga mögé a mai napon.
 
- Kiss Csongor - 28. hely (Mx85)
Csongi óriási utat tett meg az elmúlt másfél évben. Testalkata egyedülálló változáson ment át, igen szorgalmasan végzi integratív feladatai mellett a motoros edzéseket is, aminek hamarosan megjön az eredménye.
 
- Heizer Zsolt - 34. hely (Mx85)
Zsoltika indulása végig bizonytalan volt, hisz egy ilyen rendkívül erős nemzetközi mezőnyben a 40 közé jutás is szép feladatnak bizonyult a mai nap qualifikációs edzésén, a futamok alapján pedig több versenyzőt is leelőzött az alig 11 éves kisfiú.
 
 
A Team Corona Racing csapat nevében gratulálunk minden résztvevőnek az eredményekhez.
 
 
Továbbá köszönjük mindenkinek a munkáját aki hozzájárult csapatunk létrehozásába. Nagyszerű érzés volt látni hogy egyként segíti egymást az egész alakulat.
 
 
 
 
Nagyok vagytok.
Hajrá TCR hajrá fiúk, lányok.
 
Köszönet támogatóinknak:
- Tanker - BB Vill Kft.
- ABL-technik Kft.
- Skalár Terv Kft.
- RS Oil Kft.
- UFO Sport
- Fadepó Fatelep & B-mat
- KERNER Autó és Motor Szervíz
- GOLDblond Kft.
- GOLDfren
- MOTOcomplet Kft.
- Véber és T. 2006 Kft.
- Hidraklíma Kft.
- auner
- Print Works nyomda
Laci & Márk
•T•C•R•
 
 
(a képeken a csapat egy része)
 
Írta: ifj. Kerner László
Forrás: TCR
/ 40 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.