A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. január 30., hétfő
Motocross Hírek
/ 38 oldal

Zólyomi Andrea | 2022.09.26, 10:09:00 | Utolsó módosítás: 2022.09.26, 10:09:00

Cimkék:

A Csapatbajnoki motocross verseny és díjátadó gála a motocross szezon méltó lezárása egy patinás helyszínen a PILISCSÉVI MOTORSPORT CENTRUMBAN!

 

 
Ez a rendezvény több lesz, mint egy motocross verseny!
 
A Junior kategóriának még az utolsó bajnoki pontokért folyik a harc a dobogós helyezésekért, a csapatok pedig a megszokott módon három fővel vágnak neki a Piliscsév-i dombokon a legfényesebb érmekért és díjakért! Betétfutamként a VALVOLINE támogatásával lesz meghívásos versenyünk is a WOMAN OPEN - MX OPEN és az MX 2 kategóriának is, ami inkább a hobby szintű versenyzőket célozná meg!
 
 
Kiegészítő programokkal, élő zenével és magas szintű vendéglátással próbálunk fesztivál hangulatot teremteni a nézők számára is. Gyermekek részére ingyen ugrálóvár és motoros oktatás (CL4 OFF ROAD MOTOROS ISKOLA) lesz a terítéken, a 14 felettiek számára pedig elektromos roller és motor túra lehetőséget biztosítunk a környező dombokon! A rendezvénysátorban egész napos programokkal várjuk a nézőket, mint például a Bajnokok köztünk élnek cím alatt Szabó Róbert a MOTO GP kommentátora tesz fel kérdéseket a fiatal tehetségeknek. A VALVOLINE érdekes rövid szakmai termékbemutatót tart a termékcsaládról és még sok-sok meglepetés várható napközben.
 
 
A verseny lezártával megkezdődnek majd a napi díjátadók a rendezvénysátorban. Utána felkészülnek a 2022-es DÍJÁTADÓ GÁLÁRA ahová csak vacsora jeggyel lehet majd belépni 19- 21 óra között! Aztán 21.00 órától kezdetét veszi a PARTY, élő zenével a SAXO DISC és Bufi DJ- val az ott maradt nézők és versenyzők számára.
Kövessétek figyelemmel a facebook és instagram oldalunkat!
 
 
Belépőjegyek:
-      Felnőtt 2000 Ft
-      Diák 1000Ft
-      Gyermek és Nyugdíjas INGYENES
-      V.I.P. Belépő 5000 Ft (benti parkolás, V.I.P. tetőterasz, V.I.P. rajt szektor nézőhely)
 
Várunk mindenkit szeretettel!
Motorcross kategóriák: 50-65-85 ccm WOMAN / MX1 / MX2 / MX OPEN

Zólyomi Andrea | 2022.09.12, 11:17:00 | Utolsó módosítás: 2022.09.12, 11:17:00

Cimkék:

Sporttörtènelem!

 
Linninger Patrick megnyerte az első egyéni classic vilàgkupàt 500-as kategòriàban, ezzel beìrta magàt a motocross törtènelemkönyvèbe.
 
 
"Nem vàrtam magamtòl semmilyen eredmènyt. Egy biztonsàgos,ès sikeres cèlbaèrèst terveztem. De a szombati időmèrő utàni első hely màr engedett ennèl többet gondolni a vasàrnapi futamokra. Vègül szàmomra megtörtènt a csoda ès classic 500-ban èn lettem a "Vilàgkupa győztes". Örömkönnyek közepette vettem àt a dìjat a FIM bìràktòl " fogalmazott Patrick,aki màr most hètvègèn folytatja a magyar classic bajnoksàggal az idei szezonjàt.
 
 
forrás: Linninger Patrick

Zólyomi Andrea | 2022.09.05, 09:41:00 | Utolsó módosítás: 2022.09.05, 09:41:00

Cimkék:

Az elmùlt hètvègèn rendeztèk Stribroban a classic mx bajnoksàg 5. futamàt,melyen sikerült Patricknak egy 3. poziciòt megcsìpnie.

Terveiben szerepel az èv vègi összesìtett harmadik hely,de ehhez mèg sokat kell küzdenie,mert nagyon erős a mezőny.

 

 

De a VB màs tèszta. Szeptember 10-11-èn kerül megrendezèsre az első egyèni classic mx vilàgbajnoksàg. Ott olyan legendàk vesznek rèszt hogy az maga egy àlom hogy együtt lehet valaki velük a depoban. Patrick 36 ève vàr arra hogy Maggioràban versenyezhessen.
Bàr a VB licence màr megvan, a nevezèsèt mèg nem igazoltàk vissza amolyan olaszosan. Viszont gőzerővel kèszül. Napi 2 fizikai trèning ès heti 2 motorozàs.
 
"Egyedüli magyarkènt nagyon meghatò hogy ilyen ikonikus pàlyàn ilyen szuper pilòtàkkal együtt indulhatok. Szeretnèm büszkèn kèpviselni Magyarorszàgot,ès tisztessègesen helytàllni" nyilatkozott a közel 50 èves classic versenyző.
 
Biztatàst,drukkolàst szivesen fogad. Ez is inspiràlja Őt a jobb eredmèny elèrèsèben.

Zólyomi Andrea | 2022.03.31, 09:26:00 | Utolsó módosítás: 2022.03.31, 09:26:00

Cimkék:

Esztergomban folytatódott az idei Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság, és a rajtnál ismételten ott volt a Korda Racing versenyzője, az 1. osztály MX Open kategóriában induló Vaskó Levente. A motoros remekül helyt állt a rendkívül erős mezőnyben, és ami fontos, ismét képes volt a futamokon javítani a rajthelyéhez képest.
 
 
Ezúttal Esztergomban folytatódott március 27-én, vasárnap a 2022-es Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság. A mezőnyben természetesen ott volt a Korda Racing versenyzője, Vaskó Levente is, aki az 1. osztály MX Open kategóriában állt rajthoz az öt versenyből álló bajnoki sorozat második állomásán. A fiatalembernek egy rendkívül népes és erős mezőnyben – olyanok indultak ezúttal, mint az idei Európa-bajnokságon összetettben második helyen álló bolgár motoros – kellett helyt állnia. Nos, Levente a szabadedzéseken feltérképezte a pályát, majd az időmérőn végül a 20. helyet szerezte meg. Mindkét futamon sikerült ezen javítania – az elsőn egy közepes rajtot követően a 18., míg a másodikon a 19. pozícióban végzett –, ezzel idén már másodszor is összejött számára a TOP 20-as eredmény.
 
               
„A mezőny az idénynyitóhoz képest még tovább erősödött, nyugodtan kijelenthető, hogy már-már Európa-bajnoki erősségű fordulót teljesítenénk. A szabadedzésen elég mély volt még a pálya, ráadásul több ugrató is változott, ezért igyekeztem minél jobban megismerni. Az időmérőn már eléggé kinyomosodott a kijelölt pálya több része, ennek ellenére igyekeztem egy normális kört összerakni. Végül a huszadik rajthelyet szereztem meg, amivel elégedett voltam. Az első futamban egy közepes rajt után egy üres térben motoroztam, sikerült előrébb kerülnöm, és a végén a tizennyolcadik helyen intettek le. A második versenyen pár körig tartottam a tempóját egy neves külföldi versenyzőnek, de hibáztam párat, lemaradtam róla, így végül a tizenkilencedik helyen zártam. Nem nagyon motoroztam még ennyire erős mezőnyben így egy nagyon jó érzéssel töltött el, hogy ilyen versenyzők között is sikerült a legjobb húszban végeznem. Ebből a versenyből is sokat tanultam” – fogalmazott Levente.
 
A Korda Racing csapattulajdonosa úgy véli, versenyzője szépen lassan megszokja a bajnokság színvonalát, és akár már a következő, április 24-én, Kiskunlacházán rendezendő bajnoki versenyhétvégén előrébb léphet a teljesítmény és az eredményesség terén is.
 
 
„Egy biztos, ezt az erősségű mezőnyt még szoknia kell Leventének. Ám azt látni lehet, hogy versenyzőnk futamról futamra javul, jobb teljesítményt nyújt. Mindig önmagához kell hasonlítani, és kijelenthető, ismét a maximumot tudat ebből a versenyhétvégéből kihozni, még akkor is, ha a nagy akarás miatt elkövetett egy-két kisebb hibát. Hiszem, hogy ebben az évben kellemes meglepetése lehet a magyar bajnokságnak” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.
 
 
Fotó: Korda Racing Kommunikáció/Márkus Photography

A nívós nemzetközi mezőny, az előzetes várakozásnak megfelelően fantasztikus küzdelmet, hozott a Magyar Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság 2.

Zólyomi Andrea | 2022.03.29, 14:10:00 | Utolsó módosítás: 2022.03.29, 14:10:00

Cimkék:

 


A mért edzés után eleinte úgy tűnt a magyar közönség hazai győzelmet is vízionálhat, hiszen 1:25.774-es idővel tavalyi MX Open bajnokunk Hugyecz Erik (KTM) futotta a leggyorsabb kört csapattársa Varga Imre (KTM) és a piliscsévi ezüstérmes szlovák Simon Jošt (KTM) előtt.
 
Aztán az első futamban világossá vált, hogy a magyar élmenőknek ma számos problémával kell megküzdeni ami sajnos az eredményt is befolyásolta.
 
Szvoboda Bence (KTM) remek rajt után a futam elején tartotta az élmezőny tempóját de aztán sokak hőse sem tudott dacolni egy e hét csütörtöki edzésen elszenvedett bokasérüléssel ami miatt Bence előbb egyre hátrébb esett vissza, majd a futam feladására kényszerült.
 
 
Csapattársa Hugyecz Erik (KTM) gyomorproblémákkal állt rajthoz és ő számára is a legnagyobb ellenfele ma a betegsége volt ami megakadályozta, hogy az élen küzdjön így végül a 7.helyen fejezet be az első futamot.
Azt a futamot amit az első EMXOpen Európa-bajnoki versenyen bronzérmet szerző bolgár Michael Ivanov (Husqvarna) gyorsan el akar felejteni, hiszen egy bukás után 0 ponttal fejezett be.
 
Tomáš Kohút (KTM) viszont folytatta nyerő szériáját és Piliscsév után itt Esztergomban is futamot nyert,honfitársa Pavol Repcak (KTM) és a taktikus motorozást bemutató osztrák Johannes Klein (KTM) előtt. A másik osztrák Marcel Stauffer (KTM) futam elejei majd a futam végi hibája csak a negyedik helyet hozta számára.
 
A legjobb magyar Varga Imre (KTM) az ötödik helyen ért célba, a szlovák Simon Jošt (KTM) előtt.
A második futamban akárcsak az elsőben Szvoboda Bence az elején ameddig bírta, az élen küzdött majd végül fájdalmai miatt fel kellett adnia a futamot. Innen is minden elismerésem Bencének aki ilyen állapotban is vállalta a versenyt.
 
Hugyecz Erik akit csapata csak nagy nehezen engedett rajthoz állni betegsége miatt, a legjobb magyarként akárcsak az első futamban Mimó, az ötödik helyen látta meg a kockás zászlót.
 
A futamot Stauffer nyerte meg aki a negyedik helyről lépett fokozatosan előre kétütemű motorjával. Igaz Ivanov a második futamban tényleg megmutatta magát és sokáig hajtotta az osztrákot de a végén a második helyen fejezte be a bolgár versenyző. Jošt a harmadik, Klein a negyedik, Hugyecz ötödik, majd a hatodik helyen Varga Imre ért célba.
 
A napi összetett győzelmet Marcel Stauffer szerezte meg honfitársa Johannes Klein előtt, a dobogó harmadik fokára Tomáš Kohút állhatott fel. Simon Jošt ezúttal lecsúszott a dobogóról és a negyedik lett, Pavol Repcak pedig az ötödik. A két futam alapján a legjobb magyar teljesítményt Varga Imre nyújtotta aki a hatodik helyen zárta az esztergomi versenyt.
 
I.osztály MX2-ben Pergel Bence (KTM) a délelőtti mért edzésen megfutotta az űr időt 1:25.680 ami az egész nap leggyorsabb köre volt.
A piliscsévi 100%-os Bence így jó eséllyel várhatta az első futamot a rajtgép mögött ami rögtön az elején problémát hozott neki így a mezőny végéről kellett indulnia de az első körben egy másik versenyzővel ütközött és számára ezzel be is fejeződött a futam. Kár érte hiszen a magyar fiú elképesztő ütemben fejlődik és sokak számára látványos motorozást nyújt.
 
Kiállása után Técsi László Márk (KTM) előtt megnyílt az út a győzelem felé amit a hódmezővásárhelyi ki is használt és több mint 26 másodperces előnnyel nyerte meg a futamot Liszka Roland Noel (KTM) előtt. A harmadik helyen a szép teljesítményt nyújtó Nikolics Boldizsár (KTM) ért célba, a kategória újonc és a több olasz versenyen is remek formát nyújtó Zanócz Noel (KTM) a negyedik, Hateier Botond (KTM) az ötödik, az osztrák Christoph Zeintl (KTM) a hatodik.
 
A második futamban Pergel Bence rajthoz tudott állni de az az első futambeli bukás és a fájdalom nyomot hagyott benne, így ma nem tudott harcban lenni a kettős futamgyőzelmet szerző Técsi László Márkkal.
 
Liszka Roland Noe ezúttal a harmadik helyen ért célba, Nikolics Boldizsár a negyedik, Zanócz Noel az ötödik, míg Ördög Zoltán (KTM) a hatodik helyen fejezte be a második futamot.
 
A dobogó legfelső fokára Técsi László Márk állhatott fel, Liszka Roland Noel a második, Nikolics Boldizsár a harmadik. Zanócz Noel a negyedik helyen végzett, Hateier Botond az ötödik, Ördög Zoltán pedig a hatodik.
A Women Open kategóriában nyugodtan mondható, hogy az utóbb idők legizgalmasabb versenyei zajlottak köszönhető a helyi Gál Lili (Yamaha) és az osztrák Sarah Schnelzernek (KTM).
 
A magyar és az osztrák hölgy mindkét futamban fej fej mellett küzdöttek az első futamot Schnelzer nyerte meg, a másodikat Gál Lili aki így a nap végén a dobogó legfelső fokára állhatott fel, Schnelzer és a cseh Karolina Bouskova (Husqvarna) mellett.
A szlovák Vanessa Zimmermanová (GASGAS) a negyedik, Sára Polášová (KTM) az ötödik, Tamás Lora (KTM) a hatodik.
 
II.osztály MX1-es kategóriában Szűcs Kulcsár János (Yamaha) szerezte meg a győzelmet, a cseh Vladimir Nančevský (KTM) előtt akivel megosztoztak a futamgyőzelmekért a magyar fiú javára. Henzer Péter (KTM) végzett a harmadik helyen, Muzsi Daniel (Husqvarna) a negyedik, Reinitz Olivér (Kawasaki) az ötödik, Martonosi Tamás (Yamaha) a hatodik helyen végzett.
II.osztály MX2-es kategóriában csakúgy mint az MX1-eseknél, Grósz Gergő (KTM) és Harcsa Márk (KTM) osztozott a futamgyőzelmeken. Végül a Grósz Gergő nyerte a napi összesítést, Harcsa Márk és a cseh Martin Trávníček (KTM) előtt. További sorrendben a 4-6 helyen Borbás Balázs (KTM), Ocsovay Richárd (KTM) és Hajdú Ádám Levente (GASGAS).
 
Senior Extra kategóriában Grillmayer Gábor (KTM) ezúttal is 100%-os teljesítménnyel nyerte meg a szezon második versenyét a szlovák Ondrej Jančula (KTM) és Csiki Balázs (KTM) előtt. Homola David (KTM) a negyedik, Mohos Zoltán (Honda) az ötödik.
Senior Veteránban a cseh Petr Dokupil (Yamaha) győzelmét hozta az esztergomi verseny, a szlovák Lubomír Imrich (Yamaha) a második, Szente Attila (Kawasaki) a harmadik, majd Varsányi Ottó (Yamaha) végzett a negyedik helyen. Az ötödik az osztrák Hans Péter Wimmer (KTM), a hatodik helyet pedig Medvecz Péter (Husqvarna) szerezte meg.
 
Senior Amatőrben Varga Zsolt (Yamaha) nyert, Hajner Balázs (KTM) lett a második, Nagy Lajos (Yamaha) a harmadik, Polgár Gergely (Yamaha) a negyedik, Szabolcs Attila (Honda) az ötödik, Zakar János (Yamaha) a hatodik.
 
A verseny részletes eredményeit itt találod :
 
Akárcsak az első bajnoki versenyen, ezúttal is le a kalappal Gál Zoltán - Pergel Zoltán és csapata előtt akik külföldi szemmel is nézve fantasztikus pályát hoztak össze, nem porolt, voltak ritmus szakaszok és változatos ugrók, a nézők különböző ételkülönlegességek közül választhattak, az időjárás is szuper volt így fantasztikus hétvégén vagyunk túl.
 
Folytatás két hét múlva Ácson, ahol az UMX Open, a Juniorok MX50, MX65 és MX85 valamint a Women Open és a Senior Bajnokság és Kupa versenyeire kerül sor.
 
Szöveg I Stégner György

/ 38 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.