A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2022. január 22., szombat
Old Timer Hírek
/ 10 oldal

Zólyomi Andrea | 2022.01.13, 13:55:00 | Utolsó módosítás: 2022.01.13, 13:55:00

Cimkék:

Tisztelt Címzettek!
 
A Magyar Motorsport Szövetség a sportszakma részére megrendezi éves központi szemináriumát.
 
Időpont: 2022. február 27. 9:00 (vasárnap)
Helyszín: online, Zoom értekezlet formájában
 
A részvétel a 2022-ben sportfelügyelői, versenyigazgatói, vezetőbírói licencet kiváltani kívánók számára kötelező!
 
Rajtuk kívül szeretettel várjuk a sportszakma egyéb képviselőit is (technikai felügyelők, pályabírók, szakágvezetők, szakági tanács tagok, kollégiumvezetők, MAMS tagszervezetek képviselői, szervezők, edzők, versenyzők, stb.), illetve bárkit, akit a téma érdekel.
 
A részvétel díjmentes.
A szemináriumot követően a sportfelügyelők, versenyigazgatók és vezetőbírók egy online teszt kitöltésével igényelhetik meg licencüket.
 
A Zoom linket és az időtervet egy későbbi időpontban fogjuk kiküldeni.
 
Sportbaráti üdvözlettel
Hermann Henrik
elnök

Zólyomi Andrea | 2021.12.16, 10:20:00 | Utolsó módosítás: 2021.12.16, 10:20:00

Cimkék:

A MAMS iroda 2021. december 22. és 2022. január 2. között zárva tart.

Mivel az év vége miatt sok ügyet kell lezárnunk, kérünk mindenkit, hogy a hátralévő ügyintézést még a mai és a holnapi napon tegye meg. Hétfőn és kedden csak a legszükségesebb esetben tartunk személyes ügyintézést.

 

Megragadnánk az alkalmat, hogy ezúton kívánjunk minden kedves tagszervezetünknek, versenyzőnknek és tisztségviselőnknek nagyon kellemes ünnepeket!

 

Zólyomi Andrea | 2021.11.04, 12:05:00 | Utolsó módosítás: 2021.11.04, 12:05:00

Cimkék:

Tisztelt Tagszervezetek! Tisztelt Versenyzők!
 
 
Szeretnénk időben tájékoztatást adni a sportorvosi engedélyek érvényességéről, a kiváltáshoz szükséges feltételekről.
 
A Magyar Motorsport Szövetség a hatályos Sporttörvény és az ahhoz kapcsolódó egyéb jogszabályok (pl.  mentésről szóló EüM rendelet, a sportorvoslás szabályairól szóló kormányrendelet) hatálya alatt látja el feladatát.
 
Bármilyen MAMS versenyengedély (versenyzői licenc) csak érvényes, magyar sportorvosi engedély birtokában adható ki. Ez azt jelenti, hogy akár magyar állampolgárról, akár külföldiről van szó, minden esetben (éves és napi licenc esetében is) egy magyar sportorvos által kiállított engedély fogadható el. Külföldi sportorvos által kiadott engedély nem megfelelő.
 
A versenyengedély kiadásához a versenyzőnek érvényes sportorvosi engedéllyel kell rendelkeznie, amellyel kapcsolatban az alábbiakra hívom fel a figyelmet:
 
  • az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) szakmai útmutatója alapján (ez megtalálható a nyomtatványok menüpontban) a különböző sportágak esetében más és más vizsgálatokra van szükség. A mellékletben tételesen fel vannak sorolva az egyes sportágakhoz előírt vizsgálatok. Ez azt jelenti, hogy csak és kizárólag autó- és motorsportra érvényes engedélyt tudunk elfogadni, ugyanis ezen két sportág esetében teljesen egyeznek a szükséges vizsgálatok. Amint az a szakmai útmutatóból látható, teljeskörű vizsgálat csak az autó-motorsport versenyzőknél előírás, ezért nem tudunk elfogadni más sportágakra (pl. kosárlabda, futball, kerékpár) kiadott engedélyeket. Az engedélyben egyértelműen szerepelnie kell a „motorsport”-nak (akár úgy is, hogy „autó-, motorsport”, illetve ezek bármilyen írásjellel ellátott kombinációja) és az „alkalmas” vagy „versenyezhet” megjelölésnek.
  • sportorvosi engedély legfeljebb egy évig,18 év alatt és 65 év felett 6 hónapig érvényes,
 
  • az OSEI tájékoztatása alapján háziorvosok és házi gyermekorvosok is adhatnak versenyengedélyt a saját praxisukba tartozó versenyzőknek, de csak abban az esetben, ha háziorvosok regisztrációs szerződést kötöttek az OSEI-vel. A regisztrált háziorvosok listája az OSEI weboldalán megtalálható: http://osei.hu/orszagos-sportorvosi-halozat/haziorvosok-es-hazi-gyermekorvosok-listaja.html Fontos, hogy csak az itt felsorolt háziorvosok által kiadott engedélyt fogadjuk el.
 
  • az OSEI weboldalán van lehetőség lekérdezni a sportorvosi engedély meglétét https://online.osei.hu/engedely-ellenorzes/ Előfordul, hogy a versenyző elhagyja az engedélyt, vagy nem lett leadva a MAMS titkárságra, ekkor pedig van rá mód, hogy ellenőrizzük annak meglétét. Ennek érdekében kérem, hogy a vizsgálat során járuljanak hozzá az elektronikus lekérdezéshez.
 
  • a sportorvosi vizsgálathoz a csatolt kérdőívet kell kitöltve elvinni, ez megkönnyíti a sportorvos dolgát (a kérdőív megtalálható a nyomtatványok között).
 
  
www.osei.hu weboldalon további információk megtalálhatók, fent van a sportorvosok listája, valamint online is lehet időpontot kérni.
 
Kérem, hogy a fentiek figyelembevételével időben kezdjék el a 2022. évi versenyengedély kiadásához szükséges sportorvosi engedély megszerzését. Célszerű már most időpontot foglalni.
 

Zólyomi Andrea | 2021.10.06, 09:36:00 | Utolsó módosítás: 2021.10.06, 09:36:00

Cimkék:

Hétvégén került megrendezésre a MAMI Kupa idei utolsó fordulója, amelynek az Euroring adott otthont. A New Times Racing színeiben Ádám Róbert, Borsándi Botond, Kecskés Bence és Ochtinszki ’Okta’ László is rajthoz állt.

 

 
Szombaton a MAMI sorozaton belüli Kupa nap etapjai zajlottak, amelyen Bence és Robi a betétfutamban indultak nagy reményekkel, sajnos azonban mindketten idő előtt fejezték be a napot... Kecskés Bencét érte utol elsőként a technika ördöge, ugyanis a második időmérőn a kartergáz elvezető cső megtörtsége miatt kinyomódott alóla a váltó szimering, így a hátsó kerékre került olaj miatt elesett.  A versenyt pedig el sem tudta kezdeni. Ádám Róbert mindkét időmérőt remekül teljesítette, a második rajtkockát szerezte meg.  A futamon viszont egy versenybalesetbe keveredett, aminek következtében a blokkjából kitört egy darab. Így idő előtt fejezte be a versenyt.

Borsándi Botond az YT 125 4T kategória időmérőjén az Országos Bajnokságon a második leggyorsabb időt motorozta, a futamon hamar az élre is tört, nem sokkal később a pálya hátsó részén lassulni kezdett. Elevickélt a boxutcáig, de technikai hiba miatt nem tudta befejezni a versenyt.
 

Érthető módon a csapatvezetés és a versenyzők két technikai hibával és egy versenybalesettel a hátuk mögött teljes letargiában zárták a napot.
 
Vasárnap mindenki újult erővel érkezett meg, hiszen Botira még egy időmérő és két verseny várt. Az előző napi technikai hibát kijavítva fokozatosan javuló köridőkkel, konstans motorozással mindkét futamon másodikként intette le a kockászászló. A betétfutamon indulók között Robi a kijavított blokkal, szépen helytállt az időmérő edzéseken és a versenyen is. A második leggyorsabb köridőt, a futamon egy 2. helyezésre váltotta.
 
Okta az országos bajnokság szabadedzésén a kiváló harmadik helyen végzett. Az első időmérőn tizedikként ért be. Majd a második időmérőn őt is utolérte a balszerencse, ami egész hétvégén ott ólálkodott a New Times Racing körül. Laci ugyanis kicsúszott és ráesett a vállára, emiatt nem is tudta folytatni a napot. Kórházba szállították csonttörés gyanújával. A csapat ezúton is szeretne neki mielőbbi felépülést kívánni.
 

Mint azt a mondás is tartja ember tervez, Isten végez. Mindenki egy aranyban gazdag szezonzáró fordulóra készült, de a technika hibák most lesújtottak a csapatra. Nyilván a motorsport egy ilyen kávéház és nem is adhatja ki mindig a lépés. A hibákból tanulva, és a jövőre tekintettel azokat kijavítva, a hétvégét a megszerzett ezüstökkel és a remek hangulattal, és Laci miatt egy enyhe szívszélütéssel zártuk a szezont. 
 
A csapatvezetés büszke a versenyzői fejlődésére, jövőre folytatjuk a sorozatban helytállást, köszönjük hogy minket választottatok. És köszönjük a MAMI kupa szervezőinek, lebonyolítóinak, helyszíneinek, résztvevőinek a remek hétvégéket, és köszönjük szépen támogatóinak az egész éves bizalmat, érdemeink és érmeink Veletek valósulnak meg!
 
 
forrás: New Times Racing

A New Times Racing négy pilótája is rajthoz állt hétvégén a MAMI kupa 4. fordulóján, ahol saját magához képest mindenki szépen fejlődött.

Zólyomi Andrea | 2021.09.13, 10:42:00 | Utolsó módosítás: 2021.09.13, 10:42:00

Cimkék:

Ochtinszki ’Okta’ László vasárnap a CBR125 kupa vasárnapi versenyén vett részt csak a külön értékelés miatt, ami igazán számított. Ugyanakkor sajnálja, hogy a számára kimaradt szombati versenynapot, hiszen az YT125 4T kategóriával együtt is el tudott volna indulni, ami a plusz versenyrutin miatt sosem árt... László elégedett volt az időmérőn megszerzett harmadik hellyel, ez sajnos nem mondható el a versenyről. A lámpák kialvása után jól kapta el a rajtot, azonban az első kanyarban máris vesztett egy pozíciót, ez a hiba picit kizökkentette, de gyorsan összeszedte magát. A lekörözések alkalmával túlzottan óvatos volt, emiatt a mögötte haladó versenytársa meg tudta előzni. Végül az ötödik helyen intette le a kockászászló.
 
 
Az YT125 2T mezőnyében állt rajthoz Kanyó Dániel, akinek már az első felmenetel előtt borsot tört az orra alá a technika, végül sikerült orvosolni. Az edzésen sajnos elesett, így ismét javításra szorult a motorja. A kezdeti balszerencsén gyorsan túltette magát, folyamatosan gyorsult, vasárnap pedig már lépést tudott tartani a mezőny végével, ami esetében mindenképpen pozitív. Természetesen nem elégszik meg ennyivel, a szezonzárón szeretne jóval előrébb végezni.
 
 
Az YT125 4T kategória nevezési listáján Borsándi Botond és Papp Kevin neve szerepelt. Boti, ezen a hétvégén végigjárta a dobogó összes fokát. OB első futamán felállhatott a legtetejére, második futamon a második helyen intette le a kockászászló. Utóbbi esetében is meg lett volna a győzelem, sajnos egy lekörözött versenyző kiterelte a pályáról és csak a második helyre tudott visszajönni. A harmadik futam a kupa sorozat része volt, amit a harmadik helyen abszolvált parázs csaták közepette.
 


Papp Kevin az egész hétvége során nagyon ügyesen, szinte végig az élbolyban motorozott és sokat fejlődött az ívek elsajátításában és a kigyorsításokban, a vasárnapi második hely többek között ennek köszönhető. Szombaton a CBR mezőnyével egy etapban rendezték a versenyt, emiatt nagy volt a forgalom a pályán, végül a harmadik helyen végzett.
 


A New Times Racing vezetése mindenkinek gratulál a hétvégi eredményekhez és szeretnék, ha az október első hétvégéjén megrendezésre kerülő utolsó fordulón saját magához képest még jobban teljesítene mindenki.

Szöveg: New Times Racing
Fotók: Huszka Tibor

 

/ 10 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.