A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2022. december 09., péntek
Hírek
/ 229 oldal

Zólyomi Andrea | 2022.12.08, 10:25:00 | Utolsó módosítás: 2022.12.08, 10:25:00

Cimkék:

A MAMS iroda 2022. december 19-től 2023. január 1-ig zárva tart.

 

2022. december 19-20-án home office-ban még elérhetőek vagyunk. 2023. január 2-án a megszokott ügyfélfogadás szerint tartunk nyitva.

 

Mindenkinek áldott, békés ünnepeket és jó pihenést kívánunk!

 

Zólyomi Andrea | 2022.11.28, 09:05:00 | Utolsó módosítás: 2022.11.28, 09:05:00

Cimkék:

Újabb, nem akármilyen lépcsőfokot teljesít Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője, aki Talmácsi Gábor óta az első magyar motorosként kap gyári szerződést. A 21 éves sportolót jövőre az IDM-ben láthatjuk viszont az elmúlt évek sikercsapatában, az Alpha BMW-ben, mely a legnagyobb gyári csapat a német bajnokságban. Bálint mind a hét bajnoki futamon rajthoz áll 2023-ban a Superbike kategóriában, illetve részt vesz az Endurance-világbajnokság viadalain is.

 

 
Ahogy azt sejteni lehetett, meglett az eredménye annak, hogy Kovács Bálint évről-évre egyre eredményesebben szerepel a különböző hazai és nemzetközi megmérettetéseken. Idén a 2022-es Endurance világbajnokságon a H-Moto Team versenyzője rom 24 órás viadalon is rajthoz állt, és a HUMDA Academy támogatott pilótája a belga Spa-Francorchampsban 5., míg a Bol D’oron a hatodik helyen zárt a Superbike mezőnyében. Nem véletlen, hogy felfigyelt rá a BMW, amely a 2023-as szezonra gyári szerződést kínált fel a 21 éves magyar motorosnak, aki így az IDM Superbike kategóriájában versenyez a BCC-Alpha-Van Zon Racing Teamnél.
 
 
Még most is alig hiszem el, hogy gyári pilóta leszek jövőre, ráadásul az IDM legerősebb és legnagyobb csapatánál. Ez egy elképesztő lehetőség a számomra, ami nagyon fontos lépése lesz a karrieremnek. Valamennyi, azaz, mind a hét futamon rajthoz állok, és ami nagyon fontos, valamennyi pályát ismerem már, hiszen két éven keresztül versenyeztem itt a Suzuki Cupban. Az Endurance-világbajnokságon való jó szerepléshez ez egy egészen jó alapot ad, ahol a tempóm jelentősen fejlődhet, hiszen ismét tizedekért, századokért megy majd a csata. Megint egy új márkával kell megismerkednem majd, hiszen BMW-vel eddig maximum tíz kört teljesítettem. Természetesen lesz teszt a bajnoki rajt előtt, így lesz időm megismerni a motort. Nagyon bizakodó vagyok, hiszen egy rendkívül erős bajnokság legjobb csapatában fogok gyári pilótaként versenyezni, és nem tartom elérhetetlennek, hogy már a szezon második felében akár a dobogóra is odaérjek” – fogalmazott Kovács Bálint.
 
 
A H-Moto Team tulajdonosa és Bálint menedzsere elmondta, most térül meg az a rengeteg munka, amit az elmúlt 10 évben elvégeztek, és ez a gyári szerződés a BMW-vel egyértelmű bizonyítéka annak, hogy elértek valamit a nemzetközi színtéren.
 
 
„Magyar versenyző gyári szerződéssel nagyon rég rendelkezett. Ezt a sikert elsősorban Bálint harcolta ki a pályán nyújtott teljesítményével! Az évek alatt rengetegen segítettek abban, hogy a háttér, a menedzsment összeálljon és mostanra láthatóvá vált a sok befektetett energia. Eljutottunk a következő szintre, de aki ismeri a munkánkat, az jól tudja, hogy készen vannak a terveink a következő szinthez is. Bízom abban, hogy ugyanúgy, mint idén, úgy 2023-ban is tovább fogjuk növelni a sportágunk hazai népszerűségét Bálinton keresztül, és visszaszerezzük a világ motorsportjában is a minket megillető helyet. Köszönöm mindenkinek a segítséget!” – jelentette ki Kelemen Krisztián.
 
 
A Van Zon Alpha Technik BMW menedzsere, Werner Damen is elismerően nyilatkozott Kovács Bálintról.
 
“Korábban együtt versenyeztem Rizmayer Gáborral, aki a figyelmembe ajánlotta még az idei szezonkezdet előtt Bálintot. Egész évben követtük a teljesítményét, ami meggyőzött abban, hogy érdemes lehetőséget biztosítanom a számára a 2023-as szezonban. Bízom a tudásában és biztos vagyok abban, hogy az új motorunkkal képes lesz TOP5-ös eredményeket hozni, sőt akár még meglepetést is okozhat. A téli teszteken lesz lehetősége megismerni a motort, és a szezonkezdetre már magabiztosan tud odaállni!” – mondta Werner Damen.  
 
 
Az IDM 2023-as menetrendje
 
05.12. - 05.14. – Sachsenring
06.02. - 06.04. – Oschersleben
06.23. - 06.25. – Most
07.21. - 07.23. – Schleizer Dreieck
08.04. - 08.06. – Red Bull Ring
08.18. - 08.20. – Assen
09.22. - 09.24. – Hockenheim
 
fotó: Izsó Krisztián
szöveg: H-Moto Team

Zólyomi Andrea | 2022.11.24, 11:07:00 | Utolsó módosítás: 2022.11.24, 11:07:00

Cimkék:

Az idei évben december 9-én, a Magyar Sport Házában kerül sor a Magyar Motorsport Szövetség Gyorsasági Szakágának és a Supermoto Szakágnak az ünnepélyes év végi díjkiosztójára.

A díjazottak és a meghívott vendégek külön meghívót is kapnak e-mailben, amire valamennyi érintettől várunk egy visszajelzést, amiben megerősítheti részvételét és megjelölheti kísérőit.


Idén a díjkiosztót a legmegtisztelőbb helyszínen, a Magyar Sport Házának I. emeleti nagy-konferenciatermében tartjuk.
A díjátadó programja a szakágak évértékelése, valamint díjazottjainak kitüntetése egy állófogadás kíséretében.
A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció a meghívottakon keresztül kötelező.
A terem befogadó képessége 180 fő. Örömmel várunk mindenkit!

IDŐPONT: 2022. DEC. 09, PÉNTEK - 18.00 ÓRA
HELYSZÍN: MAGYAR SPORT HÁZA, I. EM. KONFERENCIATEREM
CÍM: BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3, 1146
PROGRAM: ÜNNEPÉLYES DÍJÁTADÓ
KAPCSOLAT: MAMS Gyorsasági
BELÉPÉS DÍJTALAN

 

 

 

Zólyomi Andrea | 2022.11.23, 09:56:00 | Utolsó módosítás: 2022.11.23, 09:56:00

Cimkék:

A MAMS Elnöksége 2022-ben is megválasztotta az Év Férfi Sportolóját. Eredményei alapján a dragbike szakág jelöltje, Lencsés Donát Dániel nyerte el a megtisztelő címet, életében első alkalommal.

 

 

Dani az S-Riders Kft. versenyzője, 2022-ben a Superstreet kategória Európa-bajnoka lett, emellett az időrekord is az ő nevéhez kötődik.
 
 
 
Eredményéhez a MAMS Elnöksége szívből gratulál!

Zólyomi Andrea | 2022.11.22, 09:32:00 | Utolsó módosítás: 2022.11.22, 09:32:00

Cimkék:

 

A KRNR Motorsport Akadémia 16 éves tanítványa három kategóriában is dobogós pozícióban zárta a 2022-es évet a motocross sportágban.

 

 

Dominik edzésekhez való hozzáállása, motivációja mindig példaértékű volt az egész év során, akár motorkerékpáros, akár az integratív edzésmódszerekről legyen szó. Ennek köszönhetően jelentős fejlődésen ment át, ami meghozta a várt eredményeket.

 

 

A pápai sportoló tavaly még az Mx85-ös gyerekkategóriában versenyzett, az idei évben pedig már 125 köbcentiméteres motorral az Mx2 II. osztályban, valamint az UMx Open utánpótlás kategóriában állt a rajtgép mögött. Miközben a magyar sorozatok pontállásában folyamatosan gyűjtögette értékes pontjait, számos külföldi megmérettetésre is benevezett Ausztriában, Szlovákiában és Szlovéniában, ahol dobogós helyezéseket szerzett.

 

 

Dominik a 2022-es Magyarország Nyílt Nemzeti Junior Motocross Bajnokság UMX Open kategóriájának bronzérmese lett végül, valamint a II. osztályú országos motocross bajnokság Mx2-es géposztályában szintén a nagyszerű harmadik helyen zárta az évet. Mindezek mellett a MAMS Motocross Országos Kupasorozat győztese lett Mx2 II. osztályban a # 206-os startszámú sportoló.

 

 

A KRNR Motorsport Akadémia gratulál tehetséges tanítványának. Óriási elismerés neki, valamint családjának, támogatóinak, segítőinek, edzőjének, és természetesen mindenkinek, aki hozzájárult sikereihez.

 

 

 

További sikereket és legelsősorban gyors felépülést kívánunk Dominik!

 

Link: https://youtu.be/DMgvapeeybY

 

 

 

Köszönet:
·         A szülőknek: Kopasz Timea, Pátkai László
·         Az edzőnek: ifj. Kerner László
·         Petra Bútor Pápa
·         Császár Gumi
·         KRNR Motorsport Academy
·         Viper Bike
·         Megadekor Reklamgrafika
·         Ácsi Motorsport SE
·         Havasi Suspension
·         Dede Mototuning
 

 

forrás: ifj. Kerner László

/ 229 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.