A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2020. február 29., szombat
Hírek
/ 155 oldal

Zólyomi Andrea | 2020.02.27, 09:08:00 | Utolsó módosítás: 2020.02.27, 09:08:00

Cimkék:

Az alábbi helyszínen és időpontban kerül megrendezésre a 2020. évi salakmotor szakági megszerző és megújító sportbírói és versenyzői minimumvizsgához szükséges elméleti oktatás és vizsga.

 
Érintettek: minden sportbírói licencet váltani szándékozó, minden minimum vizsgázni szándékozó sportoló (azaz akinek az elmúlt évben nem volt MAMS vagy más szövetségnél érvényes licence, ill. kategóriát vált).
Időpont: 2020. március 14, szombat @ 09:00 óra
Helyszín: Debrecen, Gázvezeték utcai Salakstadion terme
Képzés díja: díjmentes
Licence és biztosítás díja: 6.120Ft, amit a helyszínen ki is kell fizetni a sikeresen vizsgázóknak (lehetőleg pontos összeggel készüljetek)
 
 
Sportbírói adatlap (kitöltve hozd magaddal): https://mams.hu/letoltes/8757
Kontakt személy: Erlitz Imre, +36 20 939 2182
 
Legyetek kedvesek minden régi és új érdeklődőt informálni, a képzés vizsgázni és beosztást vállalni kívánók számára nyitott.

A H-Moto Team sportigazgatója, Rizmayer Gábor szerint az endurance világbajnokság mellett egyéb komoly bajnokságokba is hívják a 18 éves motorost

Zólyomi Andrea | 2020.02.24, 14:46:00 | Utolsó módosítás: 2020.02.24, 14:46:00

Cimkék:

Elkezdődött az idei szezonra való felkészülésének második szakasza a H-Moto Team élversenyzőjének, Kovács Bálintnak. A tavalyi IDM Suzuki Cup győztese már Spanyolországban edzőtáborozik, míg csapattársa, Kakuszi Ádám itthon folytatja az alapozást. Rizmayer Gábor, a csapat sportigazgatója szerint komoly kihívások várnak idén is a versenyzőkre, amire a legalaposabban felkészítik őket.
 
 
Immár két helyszínen folytatódik a H-Moto Team versenyzőinek, a 18 éves Kovács Bálintnak és a 16 éves Kakuszi Ádámnak a felkészülése. Előbbi motoros – aki tavaly nemcsak az IDM Suzuki Cup sorozatot nyerte meg, hanem bemutatkozhatott az endurance-világbajnokságon – jelenleg is Spanyolországban edzőtáborozik egy cseh csapattal, míg utóbbi itthon készül a 2020-as feladatokra. Rizmayer Gábor szerint idén is komoly kihívások várnak a versenyzőikre, és ennek megfelelően igyekszik a csapat minden szükséges felkészülést biztosítani a számukra.
 
 
A H-Moto Team sportigazgatója szerint 2020-ban is elérhetik mindketten a céljaikat: Bálint az endurance-világbajnokságon, míg Ádám a magyar versenyeken.
 
„Alaposan felkészültünk a 2019-es szezonra hiszen komoly célokat tűztünk ki magunknak Bálinttal kapcsolatban. Az előszezont ismét a Katari bajnokságban töltötte, miközben a fizikai felkészülésben is szintet lépett. Noha a katari 600-as motorokról talán nehezebben ment a visszaállás az 1000-es gépre, de végül minden a helyére került. Nagy csatában szerezte meg a Német Suzuki Cup bajnoki címét, ráadásul a teljesítményének és a csapat erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült bejutnia az EWC-be, és idén valamennyi hátralévő futamon rajthoz állhat a hosszútávú világbajnokságon. Éppen ezért idén egy kicsit változtattunk a felkészülésén. Nem indítottuk a katari bajnokságban, helyette spanyolországi edzőtáborozásokat iktattunk be az alapozás idejére. Legközelebb a Le Mans-i legendás 24 óráson áll rajthoz, ami az első ilyen versenye lesz Bálintnak. Természetesen az EWC mellett még keressük számára a legmegfelelőbb lehetőséget. Több opció is szóba került, de nem kell sietünk a döntéssel. Több csapattal fogunk tesztelni különböző bajnokságokból, és a fejlődési lehetőséget szem előtt tartva fogjuk eldönteni, hogy hol fog még az EWC mellett indulni, ami természetesen elsőbbséget élvez” – jelentette ki a korábbi vb-motoros.
 
 
Kakuszi Ádámmal kapcsolatban a csapat elképzelése egyértelmű: olyan sorozatban induljon, ahol töretlen lesz a fejlődése.
 
„Ádám a tavalyi szezonban nagyon sokat fejlődött. Új motorral, új gumikkal, valamint új bajnokságban is kipróbálhatta magát, és nem okozott csalódást. Igyekszünk neki is olyan lehetőséget találni, ahol folytathatja a tanulást. Nála is több lehetőség közül kell majd kiválasztani a legjobbat. Addig is itthon, hazai környezetben pitbike-ozással és edzőtáborozással készül, hogy megfelelő fizikai állapotban legyen, mikor visszaül a versenymotorjára. Ez várhatóan számára is Spanyolországban fog megtörténni, de nem lesz semmi lemaradása, hiszen a számára kinézett sorozat később kezdődik, mint Bálinté” – árulta el Rizmayer Gábor.
 
fotó: H-Moto Team
 

Zólyomi Andrea | 2020.02.20, 11:49:00 | Utolsó módosítás: 2020.02.20, 11:49:00

Cimkék:

MEGHÍVÓ
 
A Magyar Motorsport Szövetség Elnökségi rendkívüli ülésére.
 
Időpont: 2020. február 25. 16h
Helyszín: Magyar Sport Háza, 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.
Napirendi pontok:
  1. Az Elnökség működése
 
A hatályos SZMSZ alapján az Elnökség üléseinek munkájában az elnökség tagjai, valamint a meghívottak vesznek részt. Az érdeklődők csak az elnök, vagy az ülést levezető elnökségi tag engedélyével nyilváníthatnak véleményt.
 
 
Budapest, 2020. február 20.
                                                                       
 
                                                                                                                                                                                                                                 Hermann Henrik sk.                                                                                                                       
elnök

“Ahhoz, hogy szerencsés legyél, helyzetbe kell hoznod magad. Még ha kicsi is az esély a sikerre, és nagy a verseny, azzal maximálhatod a lehetőségeidet, hogy fizikailag, szellemileg és érzelmileg felkészült vagy.”

Zólyomi Andrea | 2020.02.19, 14:58:00 | Utolsó módosítás: 2020.02.20, 09:11:00

Cimkék:

A SuperEnduro VB versenysorozat egy olyan különleges rendezvény, ami nem a szabadban, hanem egy fedett pályán, mesterségesen épített természetes akadályok leküzdésével zajlik. Crossmotoros OB múltjával és egy év alatt kedvtelve összegurult Endurocross Bajnoki címével Szőke Márk ebbe a sütibe kóstolt bele, amire cirka 3 hónapja volt felkészülni.
 


"Úgy éreztem magam mintha a tenger közepébe dobtak volna ólom súlyokkal"

A szárazedzéseket ugye könnyebb megoldani mivel minden adott a mai világban, viszont nagyon nem mindegy hogyan és mit edzek. Az edzéstervet ifj. Kerner László állította össze számomra és Dr. Ihász Ferenc végezte az élettani vizsgálatokat, miközben id. Németh Kornél irányítása alatt zajlottak a motoros edzések.
Hiába éreztem úgy 1,5 hónapnyi kőkemény superenduro pályán edzve, hogy vért izzadok, a versenyhez képest visszagondolva pofon egyszerűnek hatott.

35 versenyzőből a 12. helyre sikerült kvalifikálnom, így a “Remény-futamban” pole pozícióból indulhattam. A rajtot elhozva átvettem a vezetést, mikoris az utolsó előtti kör közepén széthullott a váltó és egyesben maradt a motor. Emiatt elvesztettem a versenyt, bár az esti futamokon így sem indulhattam volna.
 


Bár az én időm volt a legjobb, s bár elvesztettem a versenyt, fantasztikus élmény volt részt venni rajta, és az edzések is a javamra váltak. Úgy érzem sokat tanultam, amit a jövőben kamatoztatni tudok. Csalódottságomat enyhíti az az eredmény, amit a 0-ról felépítve ilyen rövid idő alatt elértem. Jövőre remélem jobban sikerül szerepelnem. ???? “-összegezte Maci az elmúlt időszakban történteket.
 
Boross Éva, tesztmotor.hu

Zólyomi Andrea | 2020.02.05, 14:57:00 | Utolsó módosítás: 2020.02.05, 14:57:00

Cimkék:

Elfogadtàk a három főből àllò csapat nevezèsèt a nem hivatalos retro csapatvilàgbajnoksàgra, a WMXdN-re.

Ebben a szegmensben ez a legfelső fok amiben eredményt lehet elérni.

 

 

A csapat tagjai:

125 ccm Vàrszegi Zsolt

250 ccm Linninger Patrick

500 ccm Fazakas Zoltàn

 

Csapatvezető: Putz Henrietta

 

A verseny szeptember 12-13.-án kerül lebonyolításra.

A versenyzők ennek szellemében folytatják a felkèszülès a hátralevő időszakban, hogy méltán képviseljék a a hazai retro mx sportot.

 

Team Hungary WMXdN

/ 155 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.