A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2020. március 31., kedd
Quad Hírek
/ 7 oldal

Zólyomi Andrea | 2020.03.25, 12:48:00 | Utolsó módosítás: 2020.03.25, 12:48:00

Cimkék:

Tisztelt Tisztségviselők, Tagok, Versenyzők!
 
A kormányfő 2020. március 16-án tett bejelentése alapján hozott intézkedés a MAMS engedélyezési jogkörébe tartozó sportrendezvények felfüggesztéséről továbbra is hatályban van. A felfüggesztés időtartama jelen pillanatban még ismeretlen. A Magyar Motorsport Szövetség sportszakmai szervezetei (szakágak, kollégiumok) folyamatos egyeztetésben mérlegelik a kialakult helyzetet és számba veszik a lehetőségeket, azonban pontos információk közlésére csak a kormánydöntés alapján lesz lehetőség.
Addig is kérünk mindenkit, hogy igyekezzen a minimálisra csökkenteni a fertőzés esélyét azzal, hogy lehetőség szerint otthon marad, kerüli a tömegközlekedést és a szabadban tartott, csoportos edzések helyett otthon végezhető gyakorlatokat végez. Ne feledjük, hogy egy esetleges sportsérülés esetén az ellátás gyorsasága, minősége az egészségügy túlterheltsége miatt jelentősen csökkenhet.
 
Ezúton is köszönjük mindenki szíves türelmét és közreműködését. Ha számottevő elmozdulás van a jelen állapothoz képest, jelezni fogjuk.
 
Sportbaráti üdvözlettel
 
Hermann Henrik
elnök
Magyar Motorsport Szövetség
 

Zólyomi Andrea | 2020.03.16, 20:20:00 | Utolsó módosítás: 2020.03.24, 22:15:00

Cimkék:

 

Tisztelt Tagok, Versenyzők!
 
A kormányfő mai bejelentése szerint 2020. március 17-én, kedden 0:00 órától semmiféle magyarországi nyilvános rendezvényt nem lehet megtartani. Ennek következtében a Magyar Motorsport Szövetség engedélyezési jogkörébe tartozó mindennemű sportrendezvény határozatlan időre felfüggesztésre kerül.
 
A felfüggesztés vonatkozik minden jóváhagyott és még függőben lévő versenykiírás szerinti helyszínre, valamint az elfogadott szakági versenynaptárakban szereplő sportrendezvényekre is.
 
Az elmaradt versenyek pótlásáról vagy végleges törléséről a későbbiekben dönt a MAMS Elnöksége.
 
Megértésüket ezúton is köszönjük!

Zólyomi Andrea | 2020.03.16, 09:34:00 | Utolsó módosítás: 2020.03.16, 09:34:00

Cimkék:

A koronavírus kapcsán elrendelt veszélyhelyzet miatt a MAMS titkárság 2020. március 16-tól bizonytalan ideig zárva tart.
Emailben és telefonon elérhetőek vagyunk munkaidőben az alábbi elérhetőségeken:
 
+36306037106 (Zólyomi Andrea)

Zólyomi Andrea | 2019.12.16, 14:42:00 | Utolsó módosítás: 2019.12.16, 14:42:00

Cimkék:

A Magyar Motorsport Szövetség a sportszakma részére megrendezi éves központi szemináriumát.
 
Időpont: 2020. február 9. 9:00 (vasárnap)
Helyszín: Gastland M0 Étterem és Rendezvényközpont (M0 szigetszentmiklósi kihajtó)
 
A részvétel a 2020-ban sportfelügyelői, versenyigazgatói, vezetőbírói licencet kiváltani kívánók számára kötelező!
 
Rajtuk kívül szeretettel várjuk a sportszakma egyéb képviselőit is (technikai felügyelők, pályabírók, szakágvezetők, szakági tanács tagok, kollégiumvezetők, MAMS tagszervezetek képviselői, szervezők, edzők, versenyzők, stb.), illetve bárkit, akit a téma érdekel.
 
A részvétel díjmentes.
A szemináriumot követően a sportfelügyelők, versenyigazgatók és vezetőbírók egy online teszt kitöltésével igényelhetik meg licencüket.
 
Időterv:
8:30-9:00             regisztráció
9:00-12:00           sportszakmai képzés, előadások, esettanulmányok
12:00-13:00        ebéd
13:00-15:00        workshop (biztosítás, magyar Moto GP, felügyelői/versenyigazgatói/vezetőbírói teszt kérdései)
 
Várható témák:
  • szabálymódosítások
  • OMSZ kötelezettség
  • indulási jogosultság ellenőrzése
  • összeférhetetlenség
  • tisztségviselők delegálása, kijelölése
  • óvás, fellebbezés menete
  • jelentések leadása, tartalma
 
 
Részvételi visszajelzéseteket az office@mams.hu címen várjuk.

A háromtagú magyar válogatott egy sajnálatos bukás miatt nem került be a sportág legnagyobb nemzetközi versenyén, a németországi Schwedtben rendezendő Quad of Nations viadalon a döntőbe, és a 18. helyen zárta a Nemzetek Krosszát

Zólyomi Andrea | 2019.10.08, 11:08:00 | Utolsó módosítás: 2019.10.08, 11:08:00

Cimkék:

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a németországi Schwedtben a quadsport legnagyobb nemzetközi viadalát, a Nemzetek Krosszát (Quad of Nations). A versenyen a magyar válogatott – Balogh László, Gönczöl Richárd és Karai Kristóf összeállításban – az utolsó pillanatig esélyes volt a fináléba kerülésre, ám egy bukás szertefoszlatta a döntőről szőtt álmokat, és a csapat végül a 18. helyen zárta a viadalt.
 
 
Az idei quad-szezon legnagyobb nemzetközi viadalát, a Nemzetek Krosszát – Quad of Nations – rendezték meg az elmúlt hétvégén a németországi Schwedtben. Sokan ezt a versenyt tartják a quad csapat-világbajnokságának, amelyen immár harmadszor vehetett részt a három fős magyar csapat. A magyar válogatott harmadszor állt rajthoz a Nemzetek Krosszán – 2017-ben az Olaszországban rendezett viadalon még nem jött össze a döntő a mieinknek, addig 2018-ban már sikerült a bravúr, és a 13. helyen zártak a magyarok –, és ezúttal egy hajszálon múlt, hogy a Balogh László, Gönczöl Richárd és Karai Kristóf alkotta trió nem került be a fináléba, a legjobb 15 közé.
 
 
A csapat számára már az edzések sem alakultak a legjobban – egyedül Balogh tudta teljesíteni a teljes tréninget, míg Gönczöl és Karai kiállni kényszerült különböző okok miatt –, számos technikai gondjuk volt a motorokkal, ám a selejtezőkre már úgy állhattak oda a magyarok, hogy hibátlan teljesítménnyel meglehet a hőn áhított finálé. A válogatott kezdőembere, Balogh László szép teljesítménnyel hozta a szükséges 15. helyet, míg Gönczöl Richárd a maga futamában 16. lett, így a befejező embernek, Karai Kristófnak minimum a 13. helyen kellett végeznie ahhoz, hogy esély legyen a fináléra. Nos, a 18 éves versenyző – aki az idei évben 12. lett a negyven fős Európa-bajnokság összesített pontversenyében – remek motorozással feljött a 10. helyre, ám ekkor összeakadt egy másik quadossal, hatalmasat bukott, és mire összeszedte a motort és újra visszaállt, már csak a 15. helyig tudott visszakapaszkodni. Ez pedig kevés volt a döntőhöz, és az időeredmények és a helyezések összesítése után Magyarország a 18. helyet szerezte meg.
 
 
„Nagyon csalódottak vagyunk amiatt, hogy nem sikerült bekerülnünk a döntőbe, de az edzésen tapasztalt gondok miatt a csapatunk egyszerűen nem tudott megbirkózni a ránk nehezedő nyomással. Azt éreztem, amíg bírta a motorom és nem ütköztem össze az egyik riválisommal, addig akár az élmezőny tempójára is képes voltam. A bukást követően a motorból füst jött, így tudtam, nem húzhatom a gázt teljesen, mert bármikor megadhatja magát a technika. Nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült, de jövőre újra megpróbáljuk, mert mindannyian tudjuk, ott a helyünk a legjobb tizenöt válogatott között” – jelentette ki Karai Kristóf.
/ 7 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.