A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2020. február 29., szombat
Quad Hírek
/ 6 oldal

Zólyomi Andrea | 2019.12.16, 14:42:00 | Utolsó módosítás: 2019.12.16, 14:42:00

Cimkék:

A Magyar Motorsport Szövetség a sportszakma részére megrendezi éves központi szemináriumát.
 
Időpont: 2020. február 9. 9:00 (vasárnap)
Helyszín: Gastland M0 Étterem és Rendezvényközpont (M0 szigetszentmiklósi kihajtó)
 
A részvétel a 2020-ban sportfelügyelői, versenyigazgatói, vezetőbírói licencet kiváltani kívánók számára kötelező!
 
Rajtuk kívül szeretettel várjuk a sportszakma egyéb képviselőit is (technikai felügyelők, pályabírók, szakágvezetők, szakági tanács tagok, kollégiumvezetők, MAMS tagszervezetek képviselői, szervezők, edzők, versenyzők, stb.), illetve bárkit, akit a téma érdekel.
 
A részvétel díjmentes.
A szemináriumot követően a sportfelügyelők, versenyigazgatók és vezetőbírók egy online teszt kitöltésével igényelhetik meg licencüket.
 
Időterv:
8:30-9:00             regisztráció
9:00-12:00           sportszakmai képzés, előadások, esettanulmányok
12:00-13:00        ebéd
13:00-15:00        workshop (biztosítás, magyar Moto GP, felügyelői/versenyigazgatói/vezetőbírói teszt kérdései)
 
Várható témák:
  • szabálymódosítások
  • OMSZ kötelezettség
  • indulási jogosultság ellenőrzése
  • összeférhetetlenség
  • tisztségviselők delegálása, kijelölése
  • óvás, fellebbezés menete
  • jelentések leadása, tartalma
 
 
Részvételi visszajelzéseteket az office@mams.hu címen várjuk.

A háromtagú magyar válogatott egy sajnálatos bukás miatt nem került be a sportág legnagyobb nemzetközi versenyén, a németországi Schwedtben rendezendő Quad of Nations viadalon a döntőbe, és a 18. helyen zárta a Nemzetek Krosszát

Zólyomi Andrea | 2019.10.08, 11:08:00 | Utolsó módosítás: 2019.10.08, 11:08:00

Cimkék:

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a németországi Schwedtben a quadsport legnagyobb nemzetközi viadalát, a Nemzetek Krosszát (Quad of Nations). A versenyen a magyar válogatott – Balogh László, Gönczöl Richárd és Karai Kristóf összeállításban – az utolsó pillanatig esélyes volt a fináléba kerülésre, ám egy bukás szertefoszlatta a döntőről szőtt álmokat, és a csapat végül a 18. helyen zárta a viadalt.
 
 
Az idei quad-szezon legnagyobb nemzetközi viadalát, a Nemzetek Krosszát – Quad of Nations – rendezték meg az elmúlt hétvégén a németországi Schwedtben. Sokan ezt a versenyt tartják a quad csapat-világbajnokságának, amelyen immár harmadszor vehetett részt a három fős magyar csapat. A magyar válogatott harmadszor állt rajthoz a Nemzetek Krosszán – 2017-ben az Olaszországban rendezett viadalon még nem jött össze a döntő a mieinknek, addig 2018-ban már sikerült a bravúr, és a 13. helyen zártak a magyarok –, és ezúttal egy hajszálon múlt, hogy a Balogh László, Gönczöl Richárd és Karai Kristóf alkotta trió nem került be a fináléba, a legjobb 15 közé.
 
 
A csapat számára már az edzések sem alakultak a legjobban – egyedül Balogh tudta teljesíteni a teljes tréninget, míg Gönczöl és Karai kiállni kényszerült különböző okok miatt –, számos technikai gondjuk volt a motorokkal, ám a selejtezőkre már úgy állhattak oda a magyarok, hogy hibátlan teljesítménnyel meglehet a hőn áhított finálé. A válogatott kezdőembere, Balogh László szép teljesítménnyel hozta a szükséges 15. helyet, míg Gönczöl Richárd a maga futamában 16. lett, így a befejező embernek, Karai Kristófnak minimum a 13. helyen kellett végeznie ahhoz, hogy esély legyen a fináléra. Nos, a 18 éves versenyző – aki az idei évben 12. lett a negyven fős Európa-bajnokság összesített pontversenyében – remek motorozással feljött a 10. helyre, ám ekkor összeakadt egy másik quadossal, hatalmasat bukott, és mire összeszedte a motort és újra visszaállt, már csak a 15. helyig tudott visszakapaszkodni. Ez pedig kevés volt a döntőhöz, és az időeredmények és a helyezések összesítése után Magyarország a 18. helyet szerezte meg.
 
 
„Nagyon csalódottak vagyunk amiatt, hogy nem sikerült bekerülnünk a döntőbe, de az edzésen tapasztalt gondok miatt a csapatunk egyszerűen nem tudott megbirkózni a ránk nehezedő nyomással. Azt éreztem, amíg bírta a motorom és nem ütköztem össze az egyik riválisommal, addig akár az élmezőny tempójára is képes voltam. A bukást követően a motorból füst jött, így tudtam, nem húzhatom a gázt teljesen, mert bármikor megadhatja magát a technika. Nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült, de jövőre újra megpróbáljuk, mert mindannyian tudjuk, ott a helyünk a legjobb tizenöt válogatott között” – jelentette ki Karai Kristóf.

A háromtagú magyar válogatott is részt vesz a sportág legnagyobb nemzetközi versenyén, a németországi Schwedtben rendezendő Quad of Nations viadalon

Zólyomi Andrea | 2019.10.04, 09:41:00 | Utolsó módosítás: 2019.10.04, 09:41:00

Cimkék:

A hétvégén rendezik meg – október 4-6. között a németországi Schwedtben a quadsport legnagyobb nemzetközi viadalát, a Nemzetek Krosszát (Quad of Nations). A versenyen rajthoz áll a Balogh László, Gönczöl Richárd és Karai Kristóf összeállítású magyar válogatott is, és a triónak egyetlen célja van, bekerülni a fináléba, azaz a legjobb 15 ország közé.
 
 
Az idei quad-szezon már befejeződött, egyedül a sportág legnagyobb nemzetközi viadala, a Nemzetek Krossza, vagy, ahogy a világon mindenki ismeri, a Quad of Nations van hátra. Sokan ezt tartják a quad világbajnokságának, amelyre még a profi, gyári körülmények között versenyző válogatottak is egész évben készülnek. A viadalra ezen a hétvégén kerül sor a németországi Schwedtben – október 4-6. között – és az előző két évi verseny után idén is ott lesz a résztvevők között a három fős magyar csapat.
 
 
Nem lesz egyszerű dolga Balogh Lászlónak, Gönczöl Richárdnak és Karai Kristófnak, ugyanis valamennyi indulónak ugyanaz a célja: bekerülni a legjobb 15 ország versenyzőit felvonultató fináléba. A három csoportra osztott selejtezőkben egyszerre két quados száguld egy országból a pályán, és amikor valamennyien teljesítették a feladatukat, a versenyzők teljesítménye összeadódik, így alakul ki a sorrend az országok között, és a legjobb 15 válogatott folytatja a küzdelmet a végső győzelemért. A fináléban ismét három csoportra osztják a csapatokat, és valamennyi futamon 30-30 versenyző küzd egymással, míg a végén ismét jön a selejtezőhöz hasonlóan az eredmények összesítése.
 
A magyar válogatott harmadszor áll rajthoz, és amíg 2017-ben az Olaszországban rendezett viadalon még nem jött össze a döntő a mieinknek, addig 2018-ban már sikerült a bravúr, és a 13. helyen zártak a magyarok. Most hasonló jó szereplésre készülnek a magyar versenyzők. A csapat legfiatalabb tagja, a 18 éves Karai Kristóf – aki az idei évben 12. lett a negyven fős Európa-bajnokság összesített pontversenyében – úgy véli, a kontinensbajnokság futamain mutatott teljesítménye önbizalmat ad már a mostani hétvégéhez is.
 
 
„Úgy érzem, az idei teljesítményem alapján igenis helyem van Európa legjobbjai között. Ráadásul a csehországi csapatbajnokságon kifejezetten jól ment, hiszen egy lengyel és egy cseh versenyzővel alkotott csapatunk első helyen végzett. Nagyon nehéz versenyszezonon vagyok túl, és a legnagyobb kihívás, a Quad Of Nations még hátra van. Komolyan készültünk, és bízunk abban, hogy Németországban sikerül ismét a döntőbe kerülnünk, és az már csak hab lenne a tortán, ha képesek lennénk a tavalyi eredményünket felülmúlni” – jelentette ki Karai Kristóf.

Zólyomi Andrea | 2019.02.12, 14:45:00 | Utolsó módosítás: 2019.02.12, 14:45:00

Cimkék:

Tisztelt MAMS tagszervezeti képviselők, szakág- és kollégiumvezetők, sportszakemberek!
 
Szeretnénk emlékeztetni önöket a 2019. február 17-én, 9 órától tartandó, korábban már meghirdetett sportszakmai szemináriumra.
Az eddigi gyakorlat szerint több részletben fogunk központi kérdésekről, sportszakmai témákról, sportszakemberi licencváltásról beszélni.
 
A 2019-es évi sportfelügyelői/versenyigazgatói/vezetőbírói licencváltás feltételeinek megismerése után lesz lehetőség az online vizsgát letenni.
A vizsgára való jelentkezést a helyszínen lehet majd megtenni.
 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, legyen az tisztségviselő, versenyző, vagy szervező.

Zólyomi Andrea | 2019.01.15, 10:28:00 | Utolsó módosítás: 2019.01.15, 10:28:00

Cimkék:

 

A Magyar Antidopping Csoport közzétette honlapján a 2019-es gyógyszer és hatóanyag szerinti doppingszer tiltólistát. A keresőben egyaránt megtalálhatóak a Magyarországon forgalomban lévő, a WADA-csoport és a hatóanyag szerinti készítmények.
 
/ 6 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.