A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2020.08.19, 10:37:00 | Utolsó módosítás: 2020.08.19, 10:37:00

Cimkék:

 

A hatályos kormányrendelet - 341/2020. (VII. 12.) - rendelkezik a magyar és nem magyar állampolgárságú sportolók, sportszakemberek, résztvevők Magyarországra történő belépésének feltételeiről.

 

Eszerint a piros, illetve sárga országból érkező NEM magyar sportolókra, sportszakemberekre, résztvevőkre (tehát azon külföldi versenyzők számára, akik MAMS versenyre érkeznek) az alábbi előírás lépett életbe:

„Magyarország területére akkor léphet be, ha a Magyarországra történő belépést megelőző 5 napon belül, legalább 48 órás időkülönbséggel, két alkalommal elvégzett, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat - SARS-CoV-2 teszt - eredményét tartalmazó, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja, hogy SARS-CoV-2 koronavírus a szervezetében a vizsgálat időpontjában nem volt kimutatható.”

 

Zöld országból érkezők számára a Magyarországra történő belépés korlátozás nélkül lehetséges.

 

Piros, illetve sárga országból hazaérkező magyar állampolgárságú sportoló továbbra is 14 napos hatósági karanténra kötelezett az alábbi feltételekkel:

  • a hatósági házi karantén helyeként a sportszervezet által sporttevékenység végzésére használt ingatlan területét is ki kell jelölni
  • a hatósági házi karantén ideje alatt a lakóhelye vagy tartózkodási helye és a sportszervezet által sporttevékenység végzésére használt ingatlan között a sportszervezet által biztosított formában közlekedhet
  • a sportszervezet által szervezett edzésen részt vehet

 

Pontos tudnivalók a 341/2020. (VII.12.) kormányrendeletben találhatók.

Az országok színek szerinti besorolása az alábbi linken található: https://koronavirus.hu/az-orszagok-aktualis-szinkod-szerinti-besorolasa 

 

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.