A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 19., kedd
Hírek

Zólyomi Andrea | 2022.02.22, 15:37:00 | Utolsó módosítás: 2022.02.22, 15:37:00

Cimkék:

 

Fájdalommal értesültünk arról, hogy ma reggel elhunyt Nádasdi János, a Magyar Motorsport Szövetség tiszteletbeli tagja.
 
János évtizedeken át dolgozott a magyar autó- és motorsportért. 1980-tól először a Magyar Autó- és Motorsport Szövetség, majd 1996-tól, a két sportág önálló szakszövetséggé alakulásától a Magyar Motorsport Szövetség főtitkára volt. Emellett az évek során a Salakmotor szakág vezetője, MAMS elnökségi tagja, továbbá a MAMS Felügyelő Bizottságának tagja is volt. A Hungaroringen a tanpálya vezetése is az ő feladata volt.
 
Nemzetközi színtéren is emlékezetes pályafutása volt: a Nemzetközi Motorkerékpáros Szövetség (FIM) 2011-ben a salakbizottság tiszteletbeli alelnökének választotta meg, miután több, mint három évtizedig volt a Bizottság tagja, majd alelnöke. Világbajnokságok sportfelügyelőjeként, versenyigazgatójaként, illetve számos salakmotor és jégmotor verseny pálya inspektoraként megszámlálhatatlan világesemény színvonalas lebonyolítása volt köszönhető neki.
 
A MAMSZ főtitkáraként ő kezdte el a tárgyalásokat a legelső magyarországi Forma-1-es futam megrendezése kapcsán. A szervezőbizottság vezetője lett és még évtizedekig részt vett a futam szervezésében.
2017-ben a MAMS Aranykoszorús Versenybírói aranylicenccel, 2020-ban a közgyűlés alkalmával pedig egy különdíjjal honorálta több évtizedes munkáját.
 
Halála hatalmas veszteség az autó-és motorsport számára, János személyében egy kivételes szaktudású, precíz és lelkiismeretes szakembert ismerhettünk meg.
 
A MAMS mélyen együtt érez feleségével, Rózsival, illetve fiával, Csabával.
 
Nádasdi Jánost a Magyar Motorsport Szövetség és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség saját halottjának tekinti. Búcsúztatásáról később adunk tájékoztatást.Elhunyt Na



Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.