A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. január 30., hétfő
Hírek

Zólyomi Andrea | 2022.05.06, 09:31:00 | Utolsó módosítás: 2022.05.06, 09:31:00

Cimkék:

A Hungarian Racing Engineering Team tavaly az IDM-ben állt rajthoz és egyből négy magyar utánpótláskorú versenyzővel képviselte Magyarországot. Idén mondhatni szétszélednek a versenyzők, bár továbbra is közösen edzenek és tanulnak. Az IDM mellett a gyorsasági szakág országos bajnokságának két kategóriájában, valamint a Magyar, az Osztrák, sőt a Cseh Supermoto Bajnokságban is megmérettetik magukat a versenyzőik.


„A tavalyi év nagyon tanulságos volt számunkra, mind csapatként, mind pedig a versenyzőknek. Megismertük mi is, hogy mire vagyunk képesek, és büszkén mondhatom, hogy csapatként sikerült kiemelkedőt alkotni. A versenyzőink közül többeknek ez volt az első teljes nemzetközi bajnokságban töltött szezonja, nem beszélve arról, hogy itt egy nagy csapat részei lehettek, aminek a működését nekik is meg kellett szokni” – foglalja össze a 2021-es szezonjukat Lévay Károly, a HRE Team csapatfőnöke. A csapat különlegessége, hogy nem csak a versenyzői utánpótlásra fókuszálnak, hanem a versenyszerelő képzés, valamint a Széchenyi István Egyetem versenyszakmérnök egyetemi képzésének hallagatói is aktívan kiveszik a szerepület a csapat munkájából, ezzel egyedülálló tapasztalatot szerezve már a tanulóéveik alatt. – „ 2022-be egy kicsit szétszóródtunk. Úgy alakult, hogy végül csak Számadó Máté indul velünk az IDM-ben, aki tavaly összetettben a 13. helyen végzett. Reméljük idén ezen javítani tud majd! A többiek továbbra is együtt készülnek, az erőnléti edzések folyamatosan zajlottak a téli időszakban is, valamint az iskolában is együtt tanulnak (a versenyzők a MAMI Magyar Motorkerékpár Technikum és Szakképző Iskola tanulói), de Balu és Gergő supermoto versenyeken fog indulni idén, Barnabás pedig, Luki Owen-nel közösen a Magyar Országos Bajnokságban áll rajthoz.”

 

Hogy hogyan is lesz a felállás idén?
Számadó Máté tehát továbbra is az IDM Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft -ben azaz a Német Nemzetközi Bajnokságban áll rajthoz, SSP 300-as kategóriában, egy Kawasaki Ninja 400 nyergében. 2021-ben az összetett 13. helyet sikerült megszereznie a több mint 30-fős mezőnyben, tehát ő a tavaly bevált formulát követi és teljesítményén igyekszik javítani.

 

 

Luki Owen, aki a 2021-es szezonban a Magyar Országos Bajnokság SSP300-as kategóriájában 3. helyet ért el a 2022-es szezontól kezdődően csatlakozott a csapathoz. Számadó Mátéhoz hasonlóan egy Kawasaki Ninja 400 nyergében fog rajhoz állni és saját elmondása alapján is a kategória bajnoki címe a cél, melyet még idén szeretne elérni.

 

 

Oláh Barnabás tavaly még a 300-as kategóriában versenyzett, de idén már a Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Bajnokság és Kupa Open 600-as kategóriájában méretteti meg magát. Barnabás egy Yamaha R6-os motorral indul és vélhetően nem fog a márkaváltás jelentős nehézséget okozni számára, hiszen emlékezhetünk, hogy 2018-ban épp egy Yamaha nyergében nyerte meg a magyar bajnokság akkor induló SSP 300-as kategóriáját, igaz, az akkor egy R3-as modell volt.

 

 

Surányi Balázs, a 2021-ben az IDM-ben elért sikerek után 2022-ben ismét a supermotora helyezi a hangsúlyt. Ő a csapatnak az a versenyzője, aki már korábban is mindkét szakág versenyein kiemelkedően teljesített. Baluról elmondható, hogy a 2021-es év több szempontból is újdonságot jelentett számára, hiszen nem csak hogy az első teljes nemzetközi szezonja volt a gyorsasági szakágban, hanem az első nagypályás szezonja is! Balu végül összetettben a 14. helyen zárt, több top 10-es eredménnyel. Idén sem teszi lejjebb a lécet, inkább fokozza a kihívásokat és a Magyar Supermoto Bajnokság mellett az Osztrák, sőt a Cseh Supermoto Bajnokságban is elindul, komoly tervekkel, melyekben csapat maximálisan támogatja.

 

 

Kardos Gergő mondhatni a HRE Teammel kezdte versenyzői pályafutását, hiszen 2022 volt az első teljes versenyszezonja, egyből nemzetközi bajnokságban. Gergő sem tétlenkedett és a folyamatos külföldi versenyzés mellett supermotoval is rendszeresen gyakorolt, sőt, több versenyen is részt vett. Idén ő is a supermotozásra koncentrál, a Black Star Speed Way Visonta színeiben és Baluhoz hasonlóan nem csak a Magyar Supermoto Bajnokságban, hanem az Osztrák Supermoto bajnokságban is rajthoz áll. A HRE Team továbbra is segíti a felkészülését az állandó erőnléti edzésekkel és sok sikert kíván a versenyzéshez.

 

 


Május első hétvégéjén egyből 3 versenyzőnek is szurkolhatunk, hiszen az IDM Lausitzringen, a Magyar Supermoto Bajnokság pedig Visontán nyitja meg a szezont. Hajrá srácok! Hajrá HRE Team!

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.