A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. március 24., péntek
Tereprally Hírek
/ 20 oldal

Zólyomi Andrea | 2023.03.10, 09:49:00 | Utolsó módosítás: 2023.03.10, 09:49:00

Cimkék:

A Laller Racing Dakar Team hosszú és fárasztó 2022-es szezonon van túl. A csapat még alig ocsúdott fel az előző esztendőből, máris itt van 2023. Természetesen mindez nem jelenti azt, hogy Horváth Lajos „Laller” gárdája feltartott kézzel megy neki az évnek, épp ellenkezőleg!
 
Ebből az apropóból beszélgettünk „Lallerrel”, aki idén sem teszi alacsonyra a lécet.
 
 
Hogyan telnek mostanság a mindennapjaid?
„Köszönöm a kérdést, munkával, rengeteg munkával. Akik ismernek, azok jól tudják, hogy a motorsport mellett a saját vállalkozásomban is helyt kell állnom. A Laller Car Service folyamatosan épül-szépül, mellette pedig újabb évet kezdek meg a Magyar Motorsport Szövetség tereprali szakágának vezetőjeként. Ez utóbbi sem kis kihívás és felelősség, a stábommal együtt szeretnénk elérni azt, hogy a hazai motoros tereprali egyszer visszanyerje a régi fényét, hogy mind a nevezők számában, úgy a versenyek mennyiségét és minőségét tekintve is egy új aranykor jöjjön el. És akkor még nem is beszéltem a csapattal járó teendőkről, és az egyéni pályafutásomról, amelyek szintét sok-sok időt és energiát emésztenek fel. Ez most visszaolvasva kicsit úgy tűnhet, mintha panaszkodnék, de eszemben sincs, imádom, ha zajlik az élet körülöttem!”
 
Hogy halad a felkészülés?
„Lassan jönnek a jó idők, aminek nagyon örülök, mert motorversenyzőként mégiscsak az a legjobb edzés, ha a nyeregben ülve húzod a gázt. Sokkal szórakoztatóbb, mint a monoton edzőtermi felkészülés, vagy a kardió munka, amelyet egyénként szezonon kívül rendszeresen végzek. Szeretem, amikor a srácokkal együtt végre nekilódulunk a teszteknek, megvitatjuk az előző szezon konzekvenciáit, a következő feladatait, és technikai kérdésekben is eszmét cserélünk. Számomra ez az igazi felkészülés és szezonbevezető.”
 
 
2023-ban hol fog versenyezni a csapatod és milyen célokkal?
2023-ban is egy szerteágazó szezont igyekszünk majd teljesíteni. Szinte minden kétkerekű off-road bajnokságban lesz Laller Racinges versenyző, és nem csupán idehaza, de nemzetközi szinten is komoly terveink vannak. Szeretnénk magunkat világbajnoki szinten is megmutatni, nívós külföldi versenyeken, a Hellas Rally-n, és több hasonló külföldi futamon elindulni. Természetesen az istálló gerincét idén is a terepralis versenyzők adják, de ott leszünk a motocrossban, az enduróban és az endurocrossban, sőt a SuperEnduroGP-n is! Eredménykényszert egyik bajnokságban sem helyezünk senkire sem, célunk a lehetőségekhez és képességekhez mért lehető legjobb eredmény elérése. Ha sikerül, boldogok vagyunk, ha nem, dolgozunk rajta tovább.
 
Lesz olyan pont, amire kiemelt figyelmet fordítasz majd?
„Igen, van egy ilyen pontunk, akit Liszka Rolandnak hívnak. Roli a Laller Racing Dakar Team legfiatalabb, legtehetségesebb és egyik legeredményesebb pilótája, aki hazai viszonylatban is az egyik, ha nem a legjobb versenyző. Rolanddal csapatfőnökként és mentorként is nagy céljaim vannak, neki tulajdonképpen már meg is kezdődött a szezon, hiszen nemrégiben a budapesti SuperenduroGP-n állt rajthoz, hamarosan pedig Lengyelországban, a junior világbajnokságon méreti meg magát. Az ő felkészülése folyamatos, nemrégiben Spanyolországban járt, ahol kitűnő körülmények között tudott gyúrni az idei év kihívásaira. A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által is támogatott sportolóval nagy terveink vannak, idén szeretnénk vele feljebb lépni a SuperenduroGP Európa-kupájából a junior világbajnokságra, és ott az eddigiekhez hasonló eredményeket elérni.
 
 
A Laller Racing Dakar Teamről már sokat meséltél, mik a terveid egyéni versenyzőként?
„Minden vállalt kötelezettségem és a csapatom építése, vezetése mellett számomra az a legfontosabb, hogy élvezzem a motorozást. Tavaly nagyon terveztem, hogy beiktatok egy sivatagi edzést/levezetést a szezonomba, ám ez végül a veretes teendőim miatt elmaradt. Jó lenne ezt idén pótolni, ezenkívül minél több nívós nemzetközi versenyen elindulni, hogy minél inkább megszokjam a hosszútávú futamok monotóniáját, és hogy mindemellett gyorsuljak is. Szeretnék javítani a tempómon, mert tudjátok, még nem tettem le arról, hogy egy „nagyon nagy” versenyen elinduljak, és ott célba is érjek…” (kacsint)
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk
Fotó: Pataky Péter

Zólyomi Andrea | 2023.01.30, 10:37:00 | Utolsó módosítás: 2023.01.30, 10:37:00

Cimkék:

A Technikai Kollégium 2023. évi szabályzata alapján „technikai felügyelői tevékenységet csak eredményes MAMS technikai felügyelői vizsgát tett személy végezhet.”

 
Ezúton értesítünk mindenkit, hogy a 2023. évi első technikai felügyelői szeminárium és vizsga időpontja és helyszíne véglegessé vált:
 
Időpont: 2023. március 12. 9h
Helyszín: MAMI Magyar Motorkerékpár Technikum és Szakképző Iskola, 1149 Budapest, Angol u. 36.
 
A képzés és a vizsga is elméleti és gyakorlati részből áll össze.
Érkezni 8:20-tól lehet. A képzés ebédszünettel együtt várhatóan 16 óráig tart. Jegyzetfüzetet és íróeszközt mindenki hozzon magával.
 
Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a technikai felügyelők számára a képzés és a sikeres vizsga teljesítése kötelező!
 
Bármilyen kérdés esetén kérem a Technikai Kollégium vezetőjét, Farkas Gábort, Lojzit keressék a +36203455147-es telefonszámon vagy a gabor.farkas1975@gmail.com emailcímen, illetve részvételüket is nála jelezzék.

Zólyomi Andrea | 2023.01.27, 08:55:00 | Utolsó módosítás: 2023.01.27, 08:55:00

Cimkék:

Mostanság Horváth Lajos „Laller” névvel nem csupán a versenypályák mellett, de a társadalmi felelősségvállalás területén is egyre gyakrabban lehet találkozni. Ezúttal egy, a motorversenyző szívének nagyon kedves kontextusban!
 
A váci pilóta a Szurkolók az Állatokért alapítvány invitálására gyerekeknek fog edukációt tartani az állatvédelemről, ami egy szokatlan, ám annál kedvesebb szerep Horváth Lajos számára:
 
 
„Igazán megtisztelő, hogy a Szurkoló srácok bevontak ebbe a projektbe, izgatottan várom már, hogy találkozzak a kis nebulókkal. Életemben már jó pár nagy, közönség előtt zajló kerekasztalbeszélgetésen vettem részt, de az „hazai pálya” volt, hiszen ezeken az alkalmakon legfőképpen a sportról kellett véleményt formálnom. A most előttem álló találkozás sokkal különlegesebb lesz, mert a felelős állattartásról és az állatvédelemről fogunk beszélgetni. Nagyon szeretném, ha jó és izgalmas példával tudnék hozzájárulni a gyerekek állat és környezetvédelemmel kapcsolatos intellektuális fejlődéshez.
 
 
Hiszem, hogy folyamatos edukációval képesek leszünk elérni, hogy a jövőben megszűnjenek az állatkínzás, a ridegtartás, és a kóborlás fogalmak. Érdemes már egészen kis korban megértetni a velük, hogy az állatok is ugyanúgy éreznek, mint mi, hogy lelkük van, mint nekünk, és hogy egymás harmonikus és közeli kapcsolata nélkül nem is igazán lehet teljes egy ember élete. Én magam nagyon sokat köszönhetek a kutyáimnak, rengeteget tanultam tőlük a szeretetről, az elfogadásról, és a hűségről. Remélem, egy kicsit sikerül ebből majd valamit visszaadni a srácoknak, ha pedig így lesz, akkor már elégedetten mehetek el motorozni a hétvégén.” - nyilatkozta a Laller Racing Dakar Team csapatvezető/versenyzője, a Magyar Motorsport Szövetség tereprali szakágának vezetője.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk

Zólyomi Andrea | 2023.01.11, 13:57:00 | Utolsó módosítás: 2023.01.11, 13:57:00

Cimkék:

A Magyar Motorsport Szövetség a sportszakma részére megrendezi éves központi szemináriumát.
 
Időpont: 2023. február 26. 9:00 (vasárnap)
Helyszín: Magyar Sport Háza, 1. emeleti konferenciaterem (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.)
 
A részvétel a 2023-ban sportfelügyelői, versenyigazgatói, vezetőbírói licencet kiváltani kívánók számára kötelező!
 
Rajtuk kívül szeretettel várjuk a sportszakma egyéb képviselőit is (technikai felügyelők, pályabírók, szakágvezetők, szakági tanács tagok, kollégiumvezetők, MAMS tagszervezetek képviselői, szervezők, edzők, versenyzők, stb.), illetve bárkit, akit a téma érdekel.
 
A részvétel díjmentes.
A szemináriumot követően a sportfelügyelők, versenyigazgatók és vezetőbírók egy online teszt kitöltésével igényelhetik meg licencüket.
 
A tematikát és az időtervet egy későbbi időpontban fogjuk kiküldeni.
 
Sportbaráti üdvözlettel
Hermann Henrik
elnök

Zólyomi Andrea | 2022.11.17, 08:58:00 | Utolsó módosítás: 2022.11.17, 08:58:00

Cimkék:

Horváth Lajosnak nemcsak a motorozás, de a jótékonyság is szívügye. „Laller” évek óta élharcosa a látássérültek integrációjának, nemrégiben két beteg fiatalember gyógyulásáért folytatott gyűjtésben segédkezett, most pedig az állat és természetvédelem is megszólította őt.
 
 
Ebből az alkalomból a váci terepmotoros a heves megyei Kápolnán járt, ahol meglátogatta a Macskaárvaház Alapítványt, valamint Kiss Norbert Európa-bajnok kamionversenyző, Dudás Zoltán jet ski pilóta és Ignácz Balázs főispán társaságában fákat ültetett:
„Egy jó ügyért kiállni mindig remek dolog, de még ennél is nagyobb megtiszteltetés, ha ezen keresztül olyan embereket ismerhetsz meg, akik a saját területükön sportáguk, vagy épp szakmájuk legjobbjai, és van egy olyan nemes, közös céljuk, ami az állat és természetvédelem. Fantasztikus emberekkel találkozhattam, többek között a térség főispánjával Ignácz Balázzsal, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezérével, Kapin Richárddal, aki a Szurkolók az állatkínzás ellen szervezet vezetője, és munkájuk eredményeképpen jelentősen szigorodott az állatkínzás jogi megítélése Magyarországon, vagy éppen a Noé Állatotthon Alapítvánnyal, akik rossz sorsú állatoknak valójában is a Noé bárkáját jelentik.
 
 
És nem utolsósorban Boday Pállal, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnökével, aki ezt az egész kezdeményezést mozgatja, és engem is meginvitált ide. Az pedig már tényleg csak hab a tortán, hogy Kiss Norbert négyszeres Európa-bajnok kamionversenyzővel és Dudás Zoltán jet ski Európa-bajnokkal is találkozhattam, ők mindannyian elkötelezett és önzetlen állatvédők, akik nem félnek összekoszolni a kezeiket, ha egy jó kezdeményezésért kell lapátot ragadni.” - nyilatkozott Horváth Lajos.
 
Az esemény során nem csak az árva cicákat látogatta meg „Laller”, de a szomszédos faluban található Fleischmann Rudolf Általános Iskola másodikosaival is találkozott, és a társaságukban tűztövis díszcserjéket ültetett, rávezetve a fiatal generációt arra, hogy milyen fontos ügy is az állat és természetvédelem.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk
/ 20 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.