A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2021.03.09, 11:04:00 | Utolsó módosítás: 2021.03.09, 11:04:00

Cimkék:

Vírushelyzet ide, nehéz évzárás oda, a Laller Racing Dakar Team továbbra is komoly építkezésben van. Az ország talán legnagyobb és legtöbb szakágában érintett off-road motoros istállójának nem csupán mennyiségileg, de minőségileg is sikerült előrelépni.
 
 
2021-ben immáron nem csupán a terepraliban lesz meghatározó a Horváth Lajos „Laller” által vezetett egyesület, de rajthoz állnak az endúró és a motokrossz szakágak legerősebb hazai bajnokságaiban is. Utóbbiban vérmes reményekkel, hiszen a mai naptól Laller csapatát erősíti a rendkívül tehetséges Liszka Roland is. A fiatalembert a sportszakmában nagyon magasra taksálják, Horváth Lajos csapatvezető pedig igyekszik profi hátteret teremteni az új jövevény versenyzéséhez is:
 
„Roland egy ösztönös tehetség, egy olyan motoros, akihez fogható csak nagyon kevés születik egy évtizedben. Ezt az eredményei is igazolják, hiszen az eddigi rövid karrierje alatt is több bajnoki címet begyűjtött már. Most pedig elért és megérett arra a szintre, hogy tovább lépjen. Ehhez minőségi infrastruktúrára, logisztikára, valamint marketingre és kommunikációra van szüksége. Úgy gondolom, az elmúlt években a Laller Racing Dakar Team bizonyította, hogy a sportsikerek mellett ezeken a területeken is képes maradandót alkotni. Én magam egyfajta mentorként minden erőmmel azon leszek, hogy Rolinak sikerüljön jobban kibontakoznia, elérni a vágyait és a céljait. Az már csak hab lesz a tortán, ha a közös munkánk során ő egy újabb szakágban öregbíti majd remek eredményekkel a csapatom hírnevét.” – nyilatkozta a Dakart többször is megjárt rutinos csapatfőnök.
 
 
Liszka Roland motiváltan vág bele a közös kalandba, a fiatal sportoló most jutott el arra a pontra, amikor az egyéni ambícióit már csak professzionális háttérrel és támogatással tudja érvényre juttatni:
„A magyar motorsportban nehéz önálló versenyzőként fennmaradni, ezért nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok ahhoz a Laller Racing Dakar Teamhez, amely hazai léptékkel nézve az egyik legismertebb off-road egylet. Édesapám révén már korábban is volt lehetőségem találkozni és együtt motorozni Lallerrel. Igazán nagyra tartom őt azért, amit elért, és ahogyan az irányításával konzekvensen fejlődik, építkezik az egyesülete. Imponáló a csapat híre és megjelenése, a srácok kedvesek és célratörők, bízom abban, hogy az ő segítségükkel sikerül előre lépnem az általam kijelölt úton. Őszintén remélem, hogy ez az eredményeiben is meg fog jelenni, és hogy hasznos és elismert tagja lehetek majd a Laller Racingnek. Már nagyon várom a szezonkezdetet, az idei tervekben a magyar bajnokság mellett ott van a nemzetközi szerepvállalás is!”
 
 
Liszka Roland nem az egyetlen új igazolása a Laller Racing Dakar Teamnek, a gárda a supermoto és triál kivételével minden közismert szakágban indít versenyzőt. És akkor zárásként jöjjön a 2021-es versenyzői felállás, a teljesség igénye nélkül:
 
Tereprali:
Kárpáti Péter, Majer Viktor, Klima Gábor, Dervadelin Tamás, Sárosi Brunó, Lajos Gyula, Pajer Csaba, Horváth Lajos
 
Tereprali XL:
Szűcs Bence
 
Tereprali quad:
Farkas Péter, Heiszer Karoly
 
Endúró:
Apró Péter, Liszka Richárd
 
Motokrossz:
Liszka Roland, Kosztyán Péter
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.