A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. május 03., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2023.05.10, 13:17:00 | Utolsó módosítás: 2023.05.11, 09:09:00

Cimkék:

Nemzetközi szintű bajnoki forduló, nyárias melegben, óriási érdeklődés mellett. Így lehetne jellemezni, a CL4 Elite Motocross magyar bajnokság, múlt heti fordulóját, melyet a legendás motocross versenyzőről, Czúni Lászlóról elnevezett pályán, Kiskunlacházán rendeztek meg. A piliscsévi, márciusi forduló után, a versenyzők által szintén nagyon kedvelt pályán folytatódott a megmérettetés, ahol rekordszámú versenyző állt rajthoz, a több ezres közönség előtt.
 
 
Ahogy ifj. Czúni László, a CL4 Offroad Motoros Iskola vezetője és a verseny főszervezője elmondta, óriási munkát tett bele mindenki a háttérben ahhoz, hogy ez a nap így sikerüljön. ,,A Kiskunlacházi Községi Motoros Klub és motoros közösségünk összefogásának köszönhető, hogy a pályát és az ugratókat sikerült úgy megcsinálni, ahogy szerettük volna. Nagyon örülünk, hogy ilyen sok család döntött amellett, hogy a május elsejét megelőző vasárnapot a mi eseményünkön tölti. Köszönöm mindenkinek, és bízom benne, hogy még nagyon sok ilyen szintű versenyen köszönthetjük a közönséget!”
 
 
A futamok előtt, Dr. Répás József Kiskunlacháza Polgármestere nyitotta meg ünnepélyesen az eseményt, valamint Zelei Márk a MAMS Motocross szakág vezetője és ifj. Czúni László a kiskunlacházi szakosztály elnöke is köszöntötte a közönséget és a futamokon indulókat.
 
 
Nyolc országból érkeztek a versenyzők, akik MX50, MX65, MX85, valamint MX Women Open, Senior és persze az ELITE MX1, MX2 kategóriákban indultak.
A szabadedzések és az időmérők után a tűző napsütésben egymást követték a futamok, aminek végeredményeként, az Elite MX Open kategóriában hármas magyar siker született.
 
MX1kategóriában az első helyet Hugyecz Erik, a második helyet Szvoboda Bence, míg a harmadik helyet Técsi László Márk szerezte meg.
Az Elite MX2 verseny győztese Pergel Bence, a második helyezett ÖRDÖG Zoltán és a harmadik helyezett JAKA Peklaj lett.
A hölgyek között, a Women MX Open kategóriában ezúttal is mindenkit maga mögé kényszerítve győzött az esztergomi Gál Lili a MAMI Team Fehér versenyzője, második helyen COJANU Aida jun., harmadik helyen BANCILA Stefania, Romániából érkezett versenyzők értek célba.
 
 
A Senior A kategóriában első helyen GRILLMAYER Gábor a MotomaX Motorsport Klub Egyesület versenyzője ért célba, a második helyet HOMOLA David, a harmadik helyet pedig COJANU Ionut sen. szerezte meg.
 
A Senior B kategóriában ismét hármas magyar siker született! Első helyezett VARGA Imre, második helyezett HAJNER Balázs, míg harmadik helyezett KOVÁCS Zsolt lett.
A Senior Veterán kategória első helyén KOSZTOLÁNYI Dezső, a második helyén VARSÁNYI Ottó, a harmadik helyén pedig WIMMER Hans-Peter végzett.
 
A gyerekek is óriási lelkesedéssel indultak a kiskunlacházi pályára.
MX50 MINI kategóriában egy bolgár, PRISADOV Radostin, egy szlovák FILIP Krajco és egy magyar versenyző ELEK Benjámin állhatott a dobogóra.
MX50 MAXI kategóriában, MAČEK Matic jun. szlovén és CSICS Zoltán, SZÉP Sebestyén magyar versenyzők voltak a legjobbak.
MX65 kategóriában HORVÁTH Gergő ért be elsőként, a második helyen JANCI Peter, Őt pedig a harmadik helyen BAJÁK Márk követte.
MX85 kategóriában is a HTS Team egyik versenyzője, Katona Áron ért be elsőként, majd a román DUMITRU Sami Alexandru jun. másodikként és PAPP Kornél Oszkár érkezett a célba harmadikként.
Elite MX Open és Senior B kategóriában hármas magyar győzelem született! Ezen kívül mindegyik kategóriában volt magyar versenyző, aki a dobogóra állhatott!
 
Az legnagyobb kupát 7 kategóriában magyar versenyző vitte haza a kiskunlacházi bajnoki fordulón!
 
 
 
A bajnokság folytatódik, a következő állomás június 11-én Tápióbicskén lesz, ahol a CL4 Offroad Motoros Iskola ismét várja az utánpótlást, a gyerekeket, akik a verseny ideje alatt kipróbálhatják a motorozást.
 
További információkat és részletes eredményeket itt találhattok:
·         https://chronomoto.hu/images/stories/pdf/pdf/20230430_mx_kiskunlachaza/sen_total.pdf
·         www.cl4.hu
 
fotó: Hatvanger Zoltán
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.