A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. május 02., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2023.06.14, 16:19:00 | Utolsó módosítás: 2023.06.14, 16:19:00

Cimkék:

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy súlyos balesete után ma elhunyt Szvoboda Bence motorversenyző.

 

A 31 éves kaposvári motocross versenyző 9 évesen kezdte versenyzői karrierjét, már a második teljes szezonjában korosztályos bajnok volt Magyarországon.  Pályafutásának több mint 20 éve alatt összesen tíz alkalommal nyerte el a magyar bajnoki címet, ezenkívül Csehországban kétszer (első magyarként), Ausztriában pedig egy alkalommal nyerte meg a bajnokságot.
 
2018-ban a világ egyik legszínvonalasabb motocross sorozatában, az ADAC MX Mastersben megnyerte a Möggersben rendezett fordulót, amit élete legfontosabb győzelmének tartott.
 
Ezenkívül a dobogó harmadik fokára állhatott a 2014-es Európa-bajnokság olaszországi futamán, valamint világbajnoki pontokat is szerzett a 2011-es MXGP olasz nagydíján.
 
2019-ben a Magyar Motorsport Szövetség elnökség Szvoboda Bencét választotta meg a MAMS Év Férfi Sportolójának, a csapatbajnoki cím elhódítása mellett abban az évben nyerte meg tizedik magyar bajnoki címét és gyűjtötte be a cseh bajnokság MX1-es bajnoki titulusát, amelyért nagyon alaposan megküzdött.
 
A motorsportban eltöltött két évtized során számtalanszor bizonyította, hogy Európa legjobbjai közé tartozik. Szorgalma, fegyelmezettsége és alázata révén kitűnő példaképe volt az utánpótlásnak.
 
Halálával súlyos veszteség érte a magyar és nemzetközi motocross szakágat.
 
A Magyar Motorsport Szövetség mélyen együtt érez Bence családjával, hozzátartozóival és csapatával.
 
A MAMS motocross szakági tanácsa Bence iránti tisztelete és elismerése jeléül visszavonultatja az 521-es rajtszámot.
 
Nyugodj békében, Bence! Emlékedet örökre megőrizzük.
 
fotó: HTS Team, Facebook oldala
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.