A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. május 02., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2023.08.23, 10:14:00 | Utolsó módosítás: 2023.08.23, 10:14:00

Cimkék:

Ezúttal a románai junior világbajnokság MX125-ös kategóriájában szerencsét próbáló, valamint a CL4 Offroad Motoros Iskola Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság II. osztály MX2-es kategóriájának pontversenyében második helyen álló Hajdu Ádám Leventével ismerkedünk meg!

 

 

 

Mikor és miért kezdtél el motorozni?
Kb. 8 éve kaptam egy motort a szüleimtől, aztán elmentünk egy edzésre és örökre magával ragadott.
 
Mit szeretsz legjobban a motocross sportban?
Egyértelműen az ugratásokat, ami néhány másodpercnyi szabadságot jelent a verseny hevében, feltéve persze ha épp nem dob keresztbe :)
 
Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?
Az összes eredményemre büszke vagyok, de ha ki kell emelni egyet, az mindenképpen az Ácson valamint Hódmezővásárhelyen elért összetett második és harmadik helyezések, de legnagyobb örömmel az ácsi futamgyőzelmemre gondolok.
 
 
 
Van-e olyan példaképed aki igazán motivál, ha igen akkor ki és miért Ő?
Jeffrey Herlings a kitartása miatt, az ember végig tudott menni egy vilgábajnoki futamot törött lapockával!
 
Hogyan készültél a világbajnokságra, változtattatok valamit a felkészüléseden? Általában mennyi időt töltesz egy héten fizikai és motoros edzésekkel?
A VB-re való felkészülés csak annyiban tért el az eddigiektől, hogy több és hosszabb futamokat mentem az edzéseken. Általában heti 3 fizikai, 1 mentális és 4 motoros edzésem van.
 
Hogyan tetszett a román pálya, mennyiben volt más azokhoz a pályákhoz képest amelyeken a magyar bajnokságban rendszeresen versenyzel?
Nagyon tetszett és nagyon különbözött a magyar pályáktól. Sokkal nehezebb, technikásabb, mint egy átlagos magyar pálya, illetve a felkészítés is sokkal színvonalasabb volt attól amit egy átlagos magyar bajnokin megszokhattunk.
 
Hogyan élted meg belülről a világbajnokságot, milyen érzés volt a világ minden tájáról érkező versenyzők ellen megméretni magad?
Nagyon jó volt, élveztem a versenyzést a világ legjobb junior pilótáiból álló mezőnyben.
 
Számodra mi volt a legnagyobb tanulsága a világbajnoki szereplésnek?
Érzem hogy jó úton haladunk, de a világbajnokság rávilágított hogy még van hova fejlődnünk.
 
 
 
Más alkalommal is indultál már külföldi motocross versenyen vagy pedig ez volt az első alkalom?
Igen, korábban részt vettem már cseh, szlovák és osztrák bajnoki futamokon is
 
Idén 125-ös motorral versenyzel, szeretnél esetleg a közeljövőben váltani 250-es 4T motorra vagy pedig maradsz még a 2T gépen?
Jövőre még mindenképpen marad a 125, hiszen az lesz az utolsó EB és VB éven a kategóriában.
 
 
 
Apukád az off-road autózás egyik elsimert szakembere, Te is ki szoktad próbálni néha milyen négykeréken vagy maradsz inkább a motoroknál?
Néha elindulok egy offroad versenyen is, de a fő fókusz egyértelműen a motorozáson marad.
 
Milyen távlati céljaid vannak a sportban, hol szeretnéd látni magad 5 év múlva?
MX2 VB a cél, de ki tudja mit hoz még a jövő...?
Ádám személyében egy tehetséges, céltudatos, de mégis szerény és szimpatikus srácot ismertünk meg aki keményen dolgozik hogy élérje céljait a sportban. Ezúton is sok sikert kívánunk az elkövetkezendő versenyeken, aki pedig szeretne vele élőben is találkozni az megteheti a bajnokság következő fordulóján, 2023.08.27-én Kiskunfélegyházán!
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.